24/9/2013
www.musiccorner.gr

Ο Ιταλός πιανίστας κλασσικής μουσικής Ludovico Einaudi μαθήτευσε δίπλα στον συνθέτη Luciano Berio στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και σύντομα άρχισε να ενσωματώνει στις συνθέσεις του διαφορετικά μουσικά είδη και στιλ όπως pop, rock, world και folk μουσική.

Ο Ludovico έγινε γνωστός σε ένα ευρύ κοινό, από τα τραγούδια του που συμπεριλήφθηκαν στα soundtracks των πρόσφατων ταινιών Intouchables και Im Still Here αλλά και στις παλαιότερες Doctor Zhivago και ‘Acquario (όπου κέρδισε το Grolla D’oro για το Best Soundtrack)

Το νέο του άλμπουμ In A Time Lapse  χρειάστηκαν δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί και ηχογραφήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 σε ένα μοναστήρι κοντά στην Βερόνα.

Το In A Time Lapse, ερευνά την ιδέα της σύλληψης συναισθημάτων και εμπειριών σε ένα μοναδικό λεπτό του χρόνου. Όπως και στα προηγούμενα άλμπουμ του, στο ‘In A Time Lapse’ κυριαρχεί το πιάνο, και συνοδεύεται από έγχορδα και διακριτικά synths και ηλεκτρονικούς ήχους. Και αναπτύσσεται σαν σουίτα με μία αντίληψη που ανακαλεί τη μορφή μίας νουβέλας διασπασμένης σε διαφορετικά κεφάλαια.

einaudi_2013_09_01

Επικό και συναισθηματικό όπως το Divenire”, πειραματικό και περιπετειώδες όπως το “Nightbook”, το “In A Time Lapse” κινείτε ακόμα πιο πέρα εξερευνώντας νέες τεχνικές και ενορχηστρώσεις που αναμιγνύουν διαφορετικούς μουσικούς κόσμους σε έναν.

Μέσα στο κλασσικό στιλ του Ludovico, σε αυτό το άλμπουμ μπορείτε να ακούσετε απόηχους του ‘μπαρόκ’ και της Ιταλικής folk μουσικής, έγχορδα ρομαντικά στοιχεία και μία μεγάλη ποικιλία χρωμάτων ανάμεσα στα κρουστά και τα ηλεκτρονικά στοιχεία, εμφανίζονται καθ’όλη την διάρκεια ενός ταξιδιού που μεταφέρει τον ακροατή δια μέσου ενός στοχασμού στην ιδέα του χρόνου, με τα λόγια του Ludovico ‘όταν αποκτάς συνείδηση ότι ο χρόνος μας είναι περιορισμένος, είναι η στιγμή που προσπαθείς να γεμίσεις αυτόν τον χώρο με όλη σου την ενέργεια και τα συναισθήματα και αρχίζεις να ονειρεύεσαι πέρα από τα όρια και να ζεις κάθε στιγμή της ζωής σου ολοκληρωτικά όπως τότε που ήσουν παιδί’.

Το άλμπουμ προβάλλει την μπάντα του Ludovico, την ορχήστρα εγχόρδων I Virtuosi Italiani και τον βιολιστή Daniel Hope που εμφανίζεται σε τέσσερα κομμάτια: ‘Life’ και ‘Experience’ μαζί με τους I Virtuosi Italiani, ‘Underwood’ ένα συγκινητικό ντουέτο με τον Ludovico, και ‘Orbits’ όπου το βιολί αναρριχάται στον ουρανό και τείνει προς την αιωνιότητα.

Ο Ludovico είναι προικισμένος με μία μοναδική αίσθηση μελωδίας και ρυθμού, και έχει την ικανότητα να δημιουργεί υπέροχα συναισθήματα στον ακροατή σε όλη την διάρκεια της ακρόασης της μουσικής του.

Το ‘In A Time Lapse’ είναι γαλήνιο και δημιουργεί συναισθήματα ευδαιμονίας, ίσως το καλύτερο άλμπουμ στη πορεία του μέχρι σήμερα.

O Ludovico Einaudi και οι μουσικοί του θα παρουσιάσουν ζωντανά το “In A Time Lapse” καθώς και άλλα τραγούδια από την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μουσική πορεία του την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013, στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
55e
40e
30e
25e
15e

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here