18/2/2013
www.musiccorner.gr

Απόψε στις 21:00 πραγματοποιείται σε μια ειδική βραδιά στο Gazi Music Hall ο Ελληνικός ΤελικόςEurosong 2013 – A Mad Show! για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στον 58ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision.

Τη μεγάλη βραδιά θα παρουσιάσουν δύο από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, η Δέσποινα Βανδή και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Ο Ελληνικός Τελικός θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1, δορυφορικά από την ERT world, διαδικτυακά από το WebTV της ΕΡΤ στη διεύθυνση www.ert.gr/webtv και από την ιστοσελίδα του Eurovision TV www.eurovision.tv,  από το επίσημο κανάλι του MAD TV στο YouTube www.youtube.com/MADTVGREECE, από το Εurovision Channel EΡΤ powered by MAD στον OTE TV σε μαγνητοσκόπηση, καθώς και στην Κύπρο από το ΡΙΚ.

Η πενταμελής επιτροπή για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision  είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος η ερμηνεύτρια Βίκυ Λέανδρος.

Μέλη:
Ανδρέας Πυλαρινός – αρχιμουσικός
Δημήτρης Κοντόπουλος – συνθέτης
Μαρίνα Λαχανά – Διευθύντρια Προγράμματος Ελληνικής Ραδιοφωνίας
Ρεγγίνα Κουρή – Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων MAD.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια – σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός και την τηλεοπτική σκηνοθεσία ο Θάνος Γκομόζιας.

Τα τέσσερα τραγούδια που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Μάλμε της Σουηδίας (με τη σειρά εμφάνισής τους τη βραδιά του Ελληνικού Τελικού, όπως προέκυψε από κλήρωση), είναι τα εξής:

KΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ: ΘΩΜΑΗ ΑΠΕΡΓΗ
ΤΙΤΛΟΣ:ONELASTKISS
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΕΚΑΣ
ΣΤΙΧΟΙ: ΑΓΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ:SOUMKA
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: 2013 PANIKRECORDS

KΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:ALEXLEONFEAT. GIORGINA
ΤΙΤΛΟΣ:ANGEL
ΜΟΥΣΙΚΗ & ΠΑΡΑΓΩΓΉ:ALEXLEON
ΣΤΙΧΟΙ:RISKYKIDD & ALEXLEON
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: 2013 PANIK RECORDS

KΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:KOZAMOSTRA & ΑΓΑΘΩΝΑΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ
ΤΙΤΛΟΣ:ALCOHOLISFREE
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΗΛΙΑΣ ΚΟΖΑΣ
ΣΤΙΧΟΙ:ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΧΙΔΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ:KOZAMOSTRA
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ:PLATINUMRECORDS

KΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΗΛΙΑΔΗ
ΤΙΤΛΟΣ:ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ & ΠΑΡΑΓΩΓΉ : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΙΧΟΙ: ΗΛΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: 2013 PLATINUMRECORDS

Το Eurosong 2013 υπόσχεται πολλές εκπλήξεις επί σκηνής φέτος, πέρα από τις live εμφανίσεις των υποψηφίων καλλιτεχνών, σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού. Πρόκειται για ένα show διεθνούς εμβέλειας, αφού θα φιλοξενήσει έξι νικητές της Εurovision, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα τραγούδια, που νίκησαν στο διαγωνισμό, σε ολοκαίνουργια ντουέτα με τους πιο δημοφιλείς νέους Έλληνες τραγουδιστές. Η Demy, οι Vegas, η Ήβη Αδάμου, η Ελευθερία Ελευθερίου, ο Κώστας Μαρτάκης, οι MEΛΙSSES και η Ελένη Φουρέιρα θα υποδεχτούν στη σκηνή τον Dima Billan, τη Ruslana, τον Alexander Rybak, τη Marija Serifovic. Από τα highlights του Ελληνικού Τελικού θα είναι οι εμφανίσεις των δυο μοναδικών Ελληνίδων, που κέρδισαν το διαγωνισμό, της Βίκυς Λέανδρος και της  Έλενας Παπαρίζου.

Εισιτήρια για τον Ελληνικό Τελικό προπωλούνται στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και online από το www.boxoffice.gr

Το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό θα επιλεγεί κατόπιν ψηφοφορίας από το κοινό και κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων θα μετρήσει εξίσου (σε ποσοστό 50-50%). Το κοινό θα ψηφίσει μέσω τηλεφωνημάτων (televoting) και γραπτών μηνυμάτων (SMS). Το τραγούδι που θα επιλεγεί, θα διαγωνιστεί στον Δεύτερο Ημιτελικό της διοργάνωσης στις 16 Μαΐου στο Μάλμε. Στις 14 Μαΐου θα γίνει ο Πρώτος Ημιτελικός και στις 18 Μαΐου ο Τελικός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here