26/4/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Με την Adele να έχει συγκεντρώσει δεκαοκτώ (18) υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία του Billboard και τα πρώτα ονόματα των καλλιτεχνών που θα ερμηνεύσουν στη σκηνή της MGM Grand Garden Arena του Las Vegas στις 20 Μαΐου να ανακοινώνονται, μπήκαμε στην τελική ευθεία για τη φετινή απονομή!

Η βρετανίδα τραγουδοποιός, με τις 18 υποψηφιότητες είναι στην πρώτη θέση των φετινών υποψηφίων, όπως ήταν πέρυσι η Rihanna, η οποία φέτος διεκδικεί …μόνο 13 βραβεία! Πιο ψηλά από τη Rihanna βρίσκονται οι LMFAO με 17 και λίγο πιο κάτω οι Lady Gaga και Lil Wayne με 10. Από τις 18 υποψηφιότητες της Adele οι 7 αφορούν στο “Rolling in the Deep” που εξακολουθεί να γνωρίζει τεράστια επιτυχία. 40% πιθανότητες έχει η Adele να κερδίσει το βραβείο του καλύτερου ποπ άλμπουμ, καθώς και το “19” και το “21” είναι υποψήφια.

Για την ανάδειξη των νικητών, το Billboard δε χρησιμοποιεί μόνο τα «παραδοσιακά» κριτήρια, δηλαδή τις πωλήσεις δίσκων σε φυσική και ψηφιακή μορφή, αλλά και κάθε δυνατή παράμετρο που μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα, όπως οι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές μεταδόσεις, αποτελέσματα περιοδειών, streaming μέσω Vevo, YouTube και Spotify, “likes” στο Facebook και “follows” στο Twitter.

Η χρονική περίοδος που «καλύπτουν» τα βραβεία του Billboard, είναι ετήσια, αλλά δε συμπίπτει με την «επίσημη» χρονιά. Οι υπολογισμοί γίνονται από την 1η Μαρτίου, μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του επόμενου έτους. Για φέτος, δηλαδή, από 01.03.2011 έως και 29.02.2012 (δίσεκτο φέτος το έτος).

Τα στοιχεία επεξεργάζονται το Billboard μαζί με τη Nielsen Entertainment και τη Next Big Sound και οι κατηγορίες βραβεύσεων είναι γενικές και ειδικές, ανά είδος μουσικής. Στην τελετή απονομής θα ερμηνεύσουν οι Justin Bieber, Carrie Underwood, LMFAO και The Wanted, ενώ τις επόμενες 3,5 εβδομάδες οι ανακοινώσεις ερμηνευτών και συμμετεχόντων στην τελετή θα είναι σχεδόν καθημερινές.

Στις σημαντικότερες κατηγορίες, το βραβείο για τον Καλλιτέχνη της χρονιάς θα έχει άρωμα γυναίκας, κατά 80%. Adele, Lady Gaga, Katy Perry, Rihanna και Lil Wayne, είναι οι υποψήφιοι, ενώ οι ίδιες τραγουδίστριες είναι υποψήφιες και στην κατηγορία του καλύτερου ποπ καλλιτέχνη, με τους LMFAO να παίρνουν τη θέση του Lil Wayne.

Η ανωτέρω τετράδα θα συναγωνιστεί και στην κατηγορία της καλύτερης γυναίκας τραγουδίστριας, με τη Nicki Minaj να συμπληρώνει την πεντάδα των υποψηφίων.

Στην κατηγορία Hop 100 Song βρίσκουμε την Adele, την Katy Perry, τους LMFAO, τους Maroon 5 και τον Pitbull, ενώ στην κατηγορία Top 200 Album την Adele, τον Lil Wayne, τον Michael Buble, την Lady Gaga και τον Drake. Καλύτερο συγκρότημα θα είναι ένα εκ των Coldplay, Lady Antebellum, LMFAO, Maroon 5 και The Black Eyed Peas, ενώ Justin Bieber, Bruno Mars, Chris Brown, Drake και Lil Wayne θα αναμετρηθούν για το βραβείο του καλύτερου άντρα καλλιτέχνη.

Η πλήρης λίστα με τους φετινούς υποψήφιους, στο επίσημο site του Billboard : http://www.billboard.com/bbma/finalist

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here