6/6/2012
Γράφει ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος
Φωτογράφηση: Δέσποινα Δραπανιώτη
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Δευτέρα 4 Ιουνίου και τα “μικρόφωνα ήταν ανοιχτά” στην “Τεχνόπολις” στο Γκάζι, για καλλιτέχνες που είχαν κάτι να πουν και οι οποίοι είχαν να περάσουν ένα μήνυμα εν μέσω κρίσης, μέσα από αυτό το φεστιβάλ. Τέσσερα διαφορετικά είδη μουσικής (rap, hip hop, reggae και rock) ενώθηκαν και παράλληλα ένωσαν και τον κόσμο σε μια δύσκολη περίοδο την οποία περνάει η χώρα.

To πρόγραμμα ξεκίνησε στις 20.30 με τους Fly by wire να τα “σπάνε” αν και ο κόσμος στην αρχή ήταν σχετικά λίγος. Το σχόλιο του τραγουδιστή του συγκροτήματος ήταν πως είμαστε “λίγοι και καλοί γι’ αυτό ελάτε πιο κοντά μας”!

Oι Fly by wire έπαιξαν κομμάτια από τον πρώτο δίσκο τους που κυκλοφόρησε πρόσφατα και τα “έσπασαν” με τον κόσμο που βρισκόταν είδη στην Tεχνόπολη.

Fly By Wire

O Γιάννης (τραγουδιστής του συγκροτήματος) μίλησε αποκλειστικά στο music corner για τους Fly by wire, για τον δίσκο τους αλλά και για το φεστιβάλ.

Music Corner: Πότε ξεκίνησε το συγκρότημα που είδαμε σήμερα στη σκηνή;
Fly By Wire: Οι Fly By Wire ξεκίνησαν πριν 3 χρόνια περίπου, το 2009. Στην αρχή κάναμε πρόβες και φτιάχναμε τα πρώτα κομμάτια. Το καλοκαίρι του 2010 κάναμε τα πρώτα Live και μέσα σε αυτό τον ενάμιση χρόνο έχουμε παίξει περίπου σε 45 συναυλίες, οι περισσότερες Αθήνα. Το περασμένο Πάσχα βγάλαμε και τον πρώτο μας δίσκο. Το είδος που παίζουμε είναι ένα  μείγμα Alternative rock με hip hop στοιχεία με electro, new metal και πολλά άλλα. Αυτό που παίζουμε έχει απαιτήσεις γι’ αυτό ηχογραφήσαμε το κάθε όργανο σε διαφορετικό στούντιο γιατί θέλαμε το αποτέλεσμα να είναι καλό. Το Master το στείλαμε στη Nέα Υόρκη και κυκλοφόρησε το προηγούμενο Πάσχα από εμάς, είναι ανεξάρτητη κυκλοφορία. Το όνομα του δίσκου είναι X-isosis όπως είναι και το όνομα του πρώτου μας video clip!

Music Corner: Ωστόσο η μπάντα φαίνεται πως έχει ήδη αγαπηθεί από αρκετό κόσμο…
Fly By Wire: Ναι παρ’ όλο που δεν υπήρχε δισκογραφία ο κόσμος αγκάλιασε την μπάντα και live με το live χτίζεται ο πυρήνας του κοινού της.

Music Corner: Εκτός Αθήνας έχετε προγραμματίσει να παίξετε;
Fly By Wire: Επειδή παίζαμε μόνο δικά μας κομμάτια, δηλαδή τώρα λέμε να βάλουμε 2-3 διασκευές, δεν μπορούσαμε να παίξουμε εκτός Αθηνών γιατί δεν θέλαμε να χαρακτηριστούμε σαν “διασκευομπάντα”. Για να παίξεις στην επαρχία πρέπει να έχεις τα δικά σου κομμάτια. Τώρα που βγήκε ο δίσκος έπεσε το καλοκαίρι και ήταν λίγο αργά πλέον, οπότε από το χειμώνα που ανοίγουν τα μαγαζιά πάλι θα κοιτάξουμε να κάνουμε κάποια live στην επαρχία. Γενικά όμως το καλοκαίρι θα παίξουμε σε πολλά φεστιβάλ όπως το άλλο Σάββατο που παίζουμε στο “Meeting of style” στο Κατράκειο…

Music Corner: Και δυό λόγια για το σημερινό φεστιβάλ;
Fly By Wire: Τα μικρόφωνα ανοιχτά είναι για καλλιτέχνες που πιστεύω πως έχουν να πουν πράγματα. Οι Fly by Wire νομίζω πως έχουν να πουν πολλά. Πολλές φορές με ρωτάνε τη θεματολογία των στίχων που γράφω. Δεν το σκέφτομαι πραγματικά, γράφω ότι με εκφράζει εκείνη τη στιγμή. Αυτές τις εποχές γίνεται να μην είσαι επηρεασμένος κοινωνικοπολιτικά; Δεν γίνεται… Αύριο, μεθαύριο μπορεί να είμαι ερωτευμένος και να γράψω γι’ αυτό…

Μετά τους Fly by wire σειρά στη σκηνή είχαν οι “Αντίπερα Όχθη” οι οποίοι είπαν δικά τους αγαπημένα κομμάτια αλλά και μια διασκευή από τους Πυξ Λαξ και συγκεκριμένα το “Ένα πέπλο της σιωπής θα σκεπάζει σαν μπαμπούλας τα όνειρά σου”.  “Είχαμε πάρει την άδεια από τον Μάνο Ξυδούς” ήταν τα λόγια του τραγουδιστή της μπάντας και εκείνη τη στιγμή ακούστηκε το δυνατό χειροκρότημα του κοινού. Ο frontman της “Αντίπερας όχθης” σχολίασε επίσης τον πολύ όμορφο χώρο συναυλιών της Τεχνόπολης και είπε πως ήθελε καιρό να παίξει σε αυτόν τον πανέμορφο χώρο.

Αντίπερα Όχθη

Τρίτος στην σειρά εμφανίστηκε ο Δημήτρης Καρράς ο οποίος ξεσήκωσε το κοινό με την ζωντάνια του. Ακούσαμε αγαπημένα κομμάτια του τραγουδοποιού όπως το “Έτσι οι μέρες περνούν” αλλά και ένα κομμάτι-συνεργασία του Δημήτρη Καρρά με τον Πάνο Κατσιμίχα. Στη συγκεκριμένη συναυλία όμως τον …ρόλο του Πάνου Κατσιμίχα έπαιξε ο Φώτης Ανδρικόπουλος!

Δημήτρης Καρράς & Φώτης Ανδρικόπουλος

Γύρω στις 22.30 βγήκαν στη σκηνή οι Fundracar και έδωσαν μια reggae νότα στο φεστιβάλ. Ο κόσμος είχε πολλαπλασιαστεί και χόρευε στους καλοκαιρινούς-reggae ρυθμούς της μπάντας.

Fundracar

Τελευταίες εμφανίστηκαν οι “Ρόδες United” και άφησαν στον κόσμο πολύ καλές εντυπώσεις. Ο Νικήτας Κλιντ ή X-ray ήταν στη σκηνή και “ράπαρε” κυριολεκτικά με μια συμφωνική ορχήστρα! Οι Ρόδες United βγήκαν στη σκηνή με δύο κιθάρες, μπάσο, ντραμς, αρμόνιο, βιολί και όμποε! Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Ο X-ray φώναξε στη σκηνή ξανά τον Δημήτρη Καρρά και είπαν μαζί το “Ταγκό”.

Ρόδες United

Ο Νικήτας είπε αστειευόμενος κατά τη διάρκεια του Live στο κοινό “Όλοι εσείς δώσατε 12 ευρώ σήμερα;; από τα Βόρεια Προάστια πρέπει να είστε!

Πριν τη συναυλία ο Νικήτας Κλιντ μίλησε αποκλειστικά στο music corner. Ήταν λακωνικός και περιεκτικός στις δηλώσεις του…

Music Corner: Τελικά μας έχεις μπερδέψει τελευταία. Σε τι φάση είσαι; Xray, Moriginal Champsystem ή Ρόδες United;
Νικήτας Κλιντ: X-ray, Moriginal και Ρόδες United. Όλα μαζί…!

Music Corner: Επειδή τις “Ρόδες” τις αγαπάει ο κόσμος, θέλω να μου πεις αν θα κάνετε και κάποια live και εκτός Αθηνών.
Νικήτας Κλιντ: Όπου μας φωνάξουν θα παίξουμε. Ίσως αργότερα να βγάλουμε και κάτι καινούριο δισκογραφικά με τα παιδιά. Τώρα έχουμε τη μπάντα που φτιάχτηκε και από δω και πέρα θα φτιάξουμε κανένα κομμάτι και θα βγει το “πράγμα”!

Music Corner: Όσον αφορά το φεστιβάλ; Τι μήνυμα θέλετε να περάσετε;
Νικήτας Κλιντ: Τίποτα, ένας φίλος το διοργανώνει και ήρθαμε για την …καλή, για 500 ευρώ! Εμείς παίζουμε τη μουσική, από εκεί πέρα ο καθένας έχει το μήνυμα μέσα του…

Music Corner: Πιστεύεις πως μπορεί η μουσική να βοηθήσει τον κόσμο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα;
Νικήτας Κλιντ: Όχι αλλά η μουσική είναι μουσική και πάντα σου κρατάει συντροφιά να μη φοβάσαι…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το Φεστιβάλ


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here