16/11/2011
Γράφει η Κατερίνα Ευσταθίου
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

Ζωή Τηγανούρια, μια ακορντεονίστρια που έπαιξε για εμάς και όχι μόνο στη Μουσική Σκηνή Δραχμές την περασμένη Πέμπτη.

Επηρεασμένη από αρκετούς μουσικούς ήχους και ρεύματα, όπως δήλωσε και η ίδια, πατά με το ένα πόδι στην Ανατολή και το άλλο στη Δύση. Από το Libertango, με ύφος που θυμίζει κάτι από Παρίσι και Αργεντινή καθώς και Goran Bregovic μιξαρισμένος με την Ελληνική παράδοση, το “συνονθύλευμα” που βγαίνει είναι άκρως ψυχαγωγικό! Με τη φωνή της Άσπας Θεοφίλου να τραγουδά το la vie en rose αλλά και το Avec moi απο το νέο άλμπουμ της Ζωής Τηγανούρια, “Zoe’s Code” – το οποίο επενδύει φωνητικά με δύο κομμάτια η Ιταλίδα τραγουδίστρια In-Grid (“Avec moi” , “Sodom and gomorrah”) – η χημεία των δύο καλλιτεχνών είχε ένα αρκετά όμορφο ηχητικό αποτέλεσμα.

Το άλμπουμ της Τηγανούρια ολοκληρώθηκε μέσα σε 3 χρόνια και όπως δήλωσε και η ίδια την “βρήκε” σε μια ιδιαίτερα θετική στιγμή της ζωής της, αφού δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που επισημοποίησε τη σχέση της με το έτερον της ήμισυ στην εκκλησία! Η Άσπα και η Ζωή έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν και συνδεόμενες από μια καλλιτεχνική φιλία, έδωσαν ένα εξαιρετικό μουσικό αποτέλεσμα ερμηνεύοντας ξένες και ελληνικές επιτυχίες από ισπανικά Fados μέχρι το γνωστό je veux της ΖαΖ, και απο Ελεωνόρα Ζουγανέλη  μέχρι Άλκηστη Πρωτοψάλτη!

Ήταν ένα πρόγραμμα αρκετά ψυχαγωγικό που θα ικανοποιούσε και τους λάτρεις του ελληνικού καθώς και του ξένου ρεπερτορίου, παρ’ όλο που οι “Δραχμές” δεν βρίσκονται και σε τόσο σύνηθες κεντρικό σημείο της Αθήνας.

Μαζί στην πρεμιέρα της Ζωής ήταν φίλοι καθώς και οι άλλοι “θαμώνες” των Δραχμών, τα Παιδιά απ’ την Πάτρα και η Ελένη Φιλίνη που ήταν ιδιαίτερα επικοινωνιακοί και “διαδραστικοί” με τη Ζωή και την Άσπα και τα τη διάρκεια του live.

Συζητώντας στο τέλος με τη Ζωή, διαπίστωσα πως ήταν αρκετά αληθινή και δραστήρια καλλιτέχνιδα. Μιλήσαμε για τις δύσκολες οικονομικά στιγμές που περνά η χώρα μας, πόσο μάλλον στον καλλιτεχνικό χώρο, και η Ζωή μου είπε γεμάτη σιγουριά πως προτιμά τις συνεργασίες με νέους καλλιτέχνες, χωρίς αίσθημα ελιτισμού και σνομπισμού, γιατί “πάντα έχει κάτι νέο να μάθει” ενισχύοντας το αίσθημα του “εμείς” και όχι του “εγώ”. Πιστεύει πως μόνο έτσι, μόνο μέσα από το “εμείς” , αντιμετωπίζονται τα προβλήματα όχι μόνο στον καλλιτεχνικό αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο χώρο…

Η Ζωή Τηγανούρια θα βρίσκεται στις “Δραχμές” κάθε Πέμπτη… Περισσότερα για το πρόγραμμα μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.musiccorner.gr/?p=32785

 

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here