9/2/2011
Γράφει η Κατερίνα Χαμηλοθώρη
www.musiccorner.gr

Το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου, το Music Corner βρέθηκε στο Rex, στο κέντρο της Αθήνας, για να παρακολουθήσει από κοντά τη συνέντευξη τύπου που θα έδιναν δυο πολύ αγαπημένοι καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου για την έναρξη των εμφανίσεών τους στη συγκεκριμένη μουσική σκηνή. Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Δημήτρης Μπάσης, μετά από τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις τους στην Θεσσαλονίκη, τους προηγούμενους 3 μήνες, επιστρέφουν στην πρωτεύουσα για να μας παρουσιάσουν ένα άκρως διασκεδαστικό λαϊκό πρόγραμμα και όπως μας είπαν και οι ίδιοι έχουν πολλή …ό-REX-η γι’ αυτό!

Είναι δύο η ώρα το μεσημέρι. Μέσα στο χώρο που θα γίνει η συνέντευξη έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται δημοσιογράφοι από πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης για να κάνουν τα ρεπορτάζ του. Γύρω επικρατεί ευχάριστο κλίμα και όλοι συζητούν μεταξύ τους έχοντας πολύ καλή διάθεση και πίνοντας τον καφέ τους. Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι και οι δυο καλλιτέχνες, οι οποίοι μετά από ελάχιστα λεπτά πήραν τις θέσεις τους πίσω από τα μικρόφωνα. Οι κάμερες ανάβουν και η συνέντευξη ξεκινάει!

Μαζί με τον Γιάννη Κότσιρα και τον Δημήτρη Μπάση κάθονται και ο κ. Μαροσούλης, ο επιχειρηματίας του REX, αλλά και οι δυο ανερχόμενες τραγουδίστριες, η Χρυσούλα Στεφανάκη και η Βάλια Σωμαράκη που συνοδεύουν τους δυο καλλιτέχνες επί σκηνής. Ο κ. Μαροσούλης ήταν εκείνος που πήρε πρώτος το λόγο και καλωσόρισε τους παρευρισκομένους. «Σας ευχαριστούμε πολύ που είστε εδώ μαζί μας σήμερα. Θέλω να σας πω ότι η δουλειά μας δεν περνάει κρίση, αλλά περνάει κρίση η Ελλάδα. Γι’ αυτό λοιπόν, μαζί με τον Γιάννη και τον Δημήτρη ξεκινάμε εδώ στο REX με πολύ προσιτές τιμές για τον κόσμο και τρεις φορές την εβδομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι ξανά μαζί με τους δυο αυτούς ανθρώπους κι εύχομαι και φιλοδοξώ να συνεργαζόμαστε για πολλά χρόνια ακόμα. Είναι από τους καλύτερους και πιο σεμνούς ανθρώπους που υπάρχουν στο χώρο, πέρα από αξιόλογοι καλλιτέχνες», είπε ο κ. Μαροσούλης.

Αμέσως μετά, ήρθε η σειρά του Γιάννη Κότσιρα να μιλήσει: «Ξεκινήσαμε τις εμφανίσεις μας στον ωραιότερο χώρο της Θεσσαλονίκης πριν από 3 μήνες και τώρα ήρθαμε για να σας παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας και στον ωραιότερο χώρο της Αθήνας! Έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα καθαρά λαϊκό και όχι λαϊκότροπο, με σκοπό να έρθει ο κόσμος να διασκεδάσει και να περάσει καλά. Γι’ αυτό λέμε φέτος ότι «την είδαμε απόψε λαϊκά», όχι μόνο λόγω του ύφους που έχει το πρόγραμμά μας, αλλά για το γεγονός ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δε θέλουμε ο κόσμος να επιβαρυνθεί οικονομικά ερχόμενος να γλεντήσει μαζί μας. Χαίρομαι που συνεργάζομαι με τον Δημήτρη ξανά μετά από τόσα χρόνια, γιατί είναι ο σύντροφός μου στη μουσική κι έχουμε έναν κοινό δρόμο».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μπάσης δήλωσε: «Είμαι πανευτυχής για δυο λόγους: Πρώτον, γιατί μετά από 8 χρόνια έχω τη χαρά να είμαι στην ίδια σκηνή με τον Γιάννη και δεύτερον διότι εν μέσω της οικονομικής κρίσης, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη κι ελπίζω το ίδιο να συμβεί κι εδώ στην Αθήνα. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Μαροσούλη που μας εμπιστεύεται και μας στηρίζει σ’ αυτή μας την προσπάθεια, γιατί δε θα μπορούσαμε να το κάνουμε μόνοι μας αυτό».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έχει αλλάξει κάτι μεταξύ τους σε σχέση με την προηγούμενη συνεργασία τους πριν από 8 χρόνια και τους ίδιους και τι έχει μείνει ίδιο, ο Γιάννης Κότσιρας είπε: «Ο Δημήτρης σαν άνθρωπος δεν έχει αλλάξει καθόλου. Έχει αποκτήσει την εμπειρία 8 ετών παραπάνω, μια δισκογραφία που μεγάλωσε και θεωρώ ότι είναι πιο ώριμος και πιο απελευθερωμένος από ποτέ πάνω στη σκηνή». Απαντώντας ο Δημήτρης Μπάσης είπε για τον συνάδελφό του: «Ο Γιάννης είναι από τους ελάχιστους φίλους που έχω στον χώρο και η φιλία αυτή κρατάει πολλά χρόνια τώρα. Αυτό που πιστεύω ότι έχει αλλάξει είναι ότι τώρα είμαστε πιο απελευθερωμένοι και ακομπλεξάριστοι και μπορούμε να κάνουμε πράγματα πάνω στη σκηνή και να τα υποστηρίξουμε εξ’ ολοκλήρου, πράγμα που δε μπορούσαμε να το κάνουμε πριν από 8 χρόνια. Έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μόνο καλό ελληνικό λαϊκό τραγούδι, πέρα από τις προσωπικές μας δουλειές και γενικά είμαστε πιο …τολμηροί!».

Ο Δημήτρης Μπάσης και ο Γιάννης Κότσιρας, προς το τέλος της συνέντευξης, μας υποσχέθηκαν ότι θα μας χαρίσουν πολλά όμορφα βράδια Παρασκευής και Σαββάτου, αλλά και μεσημέρια Κυριακής, γεμάτα υπέροχες μελωδίες και τραγούδια που αγαπάμε χρόνια τώρα. Γλέντια που θυμίζουν εκείνα  που έκαναν οι παλιοί, παρέα με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον Στράτο Διονυσίου και όλους εκείνους τους ερμηνευτές που ήξεραν να υπηρετούν το καλό ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Γι’ αυτό λοιπόν, αξίζει όλοι μας να …«τη δούμε λαϊκά», ξεκινώντας από την Παρασκευή που μας έρχεται, 11 Φεβρουαρίου!

———————-

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here