2/5/2014
Ρεπορτάζ / Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Λίγοι και εκλεκτοί ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση να παρακολουθήσουμε την  πρόβα του Δήμου Αναστασιάδη στο Anodos Live Stage ενόψει των προσεχών εμφανίσεών του εκεί.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης επιστρέφει στην Αθήνα με μόλις τρεις εμφανίσεις στις οποίες θα έχει στο πλευρό του την Παυλίνα Βουλγαράκη, μια νέα ταλαντούχα ερμηνεύτρια και τραγουδοποιό, και τους Greeklish Babylon, ένα πολλά υποσχόμενο συγκρότημα.

anastasiadis_event_2014_04_01

Ο Δήμος, πάντα ευγενικός και ευδιάθετος, μας μίλησε για τις επιλογές του αυτές και τα σχέδιά του για το εγγύς μέλλον.

MusicCorner: Πες μας γιατί μόνο τρεις εμφανίσεις αλλά και για την επιλογή των καλλιτεχνών που συμπράττουν σ’ αυτές.
Δήμος Αναστασιάδης: Ξεκινάω από το τέλος της ερώτησης. Οι Greeklish Babylon είναι ένα γκρουπ πάρα πολύ ταλαντούχο που έχουν πολλά πράγματα να πουν. Είχα ενθουσιαστεί όταν τους είχα ακούσει στο Σταυρό του Νότου και ήθελα πάρα πολύ κάποια στιγμή να συνεργαστούμε. Η Παυλίνα είναι μία νέα φωνή, πάρα πολύ καλή σ’ αυτό που κάνει. Είναι στο ξεκίνημά της αλλά πιστεύω ότι μαγεύει τον κόσμο και είναι εκπληκτική. Έρχομαι και στο πρώτο τμήμα της ερώτησης (γέλια), γιατί μόνο τρεις εμφανίσεις. Από τη στιγμή που απολύθηκα έκανα πολύ συγκεκριμένα πράγματα, αλώνισα την Ελλάδα και αποφασίσαμε να ολοκληρώσουμε αυτόν τον κύκλο με αυτές τις εμφανίσεις στην Αθήνα και άλλες δύο στη Θεσσαλονίκη στο Casual αμέσως μετά από εδώ.

MusicCorner: Το καλοκαίρι έρχεται και είναι εξ’ ορισμού συναυλιακό. Θα «οργώσεις» πάλι την Ελλάδα ή είσαι κουρασμένος;
Δήμος Αναστασιάδης: Όχι, έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι ανοίγει ο καιρός, υπάρχει ήλιος καλοκαιρία, ανοίγουν οι εξωτερικοί χώροι, γίνεται κάτι εντελώς διαφορετικό. Επιπλέον θα κάνουμε κάποιες ιδιαίτερες εμφανίσεις με τον Δημήτρη Σταρόβα που νομίζω ότι θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

MusicCorner: Σε συγκεκριμένους χώρους ή γενικότερα;
Δήμος Αναστασιάδης: Σε συγκεκριμένα μέρη και χώρους που κλείνονται αυτές τις μέρες. Θα ανακοινωθούν σύντομα όλες οι λεπτομέρειες.

anastasiadis_event_2014_04_04

MusicCorner: Δισκογραφικά τι κάνεις;
Δήμος Αναστασιάδης: Ελπίζω μέσα στο Μάιο να κυκλοφορήσει η νέα μου δουλειά. Και λέω ελπίζω γιατί έχω πολλά πράγματα που τρέχω αυτόν τον καιρό, οπότε πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά και θα καταφέρω να κυκλοφορήσω το νέο μου δίσκο μέσα στο Μάιο.

MusicCorner: Δηλαδή έχουν ολοκληρωθεί οι ηχογραφήσεις και είσαι στην παραγωγή;
Δήμος Αναστασιάδης: Σχεδόν. Δυστυχώς ή ευτυχώς, επειδή είναι μια διαδικασία που κάνω μόνος μου, αφού γράφω τη μουσική και ασχολούμαι με τις ενορχηστρώσεις, είναι ένα θέμα τελείως δικό μου και έχουν πέσει πολλά μαζί.

MusicCorner: Ποιοι άλλοι εμπλέκονται στο δίσκο;
Δήμος Αναστασιάδης: Κατ’ αρχάς υπάρχει ένα παραδοσιακό κομμάτι που κάνω ντουέτο με τον Χρόνη Αηδονίδη και στους στίχους έχω συνεργαστεί με τον Νίκο Μωραΐτη, για πρώτη φορά με τον Γιώργο Λεμπέση σε ένα εξαιρετικό κομμάτι και, φυσικά, τη Βίκυ Γεροθόδωρου.

MusicCorner: Τίτλο έχουμε για το δίσκο;
Δήμος Αναστασιάδης: Ακόμα όχι, θέλω κάποια στιγμή να το ακούσω όλο και να σκεφτώ τι τίτλος ταιριάζει.

MusicCorner: Ευχόμαστε καλή επιτυχία για τις εμφανίσεις σου αυτές και του καλοκαιριού και καλή πορεία στο νέο σου δίσκο!
Δήμος Αναστασιάδης: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

anastasiadis_event_2014_04_07

Λίγο αργότερα μιλήσαμε και με την Παυλίνα Βουλγαράκη…

MusicCorner: Μετά από δύο χρόνια στη House Band στο Σταυρό του Νότου, έρχεται αυτή η πρόταση από τον Δήμο Αναστασιάδη. Άλλες συνεργασίες;
Παυλίνα Βουλγαράκη: Το καλοκαίρι είχα ακολουθήσει τον Δημήτρη Κοργιαλά στις συναυλίες του. Επίσημα αυτή είναι η πιο «σημαντική» συνεργασία μου μέχρι τώρα.

MusicCorner: Δεύτερη συνεργασία, λοιπόν. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτήν την εξέλιξη;
Παυλίνα Βουλγαράκη: Είμαι ενθουσιασμένη και αγχωμένη. Ελπίζω να ανταπεξέλθω.

MusicCorner: Έχεις αμφιβολίες ή είναι το τρακ του καλλιτέχνη;
Παυλίνα Βουλγαράκη: Τρακ είναι. Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που παίζω σε σκηνή εκτός του Σταυρού του Νότου και έχω αυτό το δημιουργικό άγχος.

MusicCorner: Το ρεπερτόριο που θα μας παρουσιάσεις;
Παυλίνα Βουλγαράκη: Τα κομμάτια που έχω επιλέξει είναι γνωστές και αγαπημένες μπαλάντες, κυρίως, όπως για παράδειγμα του Θηβαίου ή της Μποφίλιου μεταξύ άλλων, και έχω και ένα δικό μου κομμάτι που θα κυκλοφορήσει το Μάιο και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να το παρουσιάσω επί σκηνής. Γι’ αυτό και είμαι ευγνώμων που ο Δήμος μου δίνει τον χώρο να παίξω δικό μου τραγούδι. Το πρόγραμμά μου είναι βασισμένο πάνω στην άρπα και το κοντραμπάσο.

anastasiadis__voulgaraki_event_2014_04_15

MusicCorner: Όταν λες «δικό μου κομμάτι», εννοείς ότι το έχεις γράψει εσύ;
Παυλίνα Βουλγαράκη: Ναι, το Σεπτέμβρη θα κυκλοφορήσω ένα δίσκο με δέκα κομμάτια στα οποία έχω γράψει και στίχους και μουσική, εκτός από δύο του Σταμάτη Μορφονιού. Το κομμάτι που έχω εντάξει στο πρόγραμμά μου είναι δική μου δημιουργία.

MusicCorner: Δεν είσαι, λοιπόν,  μια «απλή» ερμηνεύτρια, αλλά και ολοκληρωμένη δημιουργός.
Παυλίνα Βουλγαράκη: Και η ερμηνεία από τη δημιουργία προέκυψε. Γράφω από πολύ μικρή, αλλά δεν έχω δώσει υλικό σε άλλους καλλιτέχνες. Γράφω για μένα με σκοπό την έκφραση και όχι την ερμηνεία.

MusicCorner: Οι ηχογραφήσεις έχουν ολοκληρωθεί;
Παυλίνα Βουλγαράκη: Ναι. Την παραγωγή κάνουν οι Αντώνης και Δημήτρης Παπαβομβολάκης και είναι έτοιμο ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του δίσκου.

MusicCorner: Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία!
Παυλίνα Βουλγαράκη: Σας ευχαριστώ πολύ…

anastasiadis__voulgaraki_event_2014_04_18

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Δήμος Αναστασιάδης πήρε την κιθάρα του και ανέβηκε στη σκηνή για την πρόβα, αν και περισσότερο η πρόβα πρέπει να αφορούσε τις τελευταίες ρυθμίσεις του ήχου και των φωτισμών. Ο Δήμος και οι μουσικοί που τον συνόδευαν, με τα τρία κομμάτια που ερμήνευσαν έδειξαν ότι είναι έτοιμοι για την έναρξη του Σαββάτου, όπως και η Παυλίνα που, με συνοδεία κιθάρας και κοντραμπάσου, μας έδωσε μια πρώτη γεύση της πολύ καλής φωνής της.

Τα στιγμιότυπα από την πρόβα ήταν αρκετά για το ρεπορτάζ, οπότε και αποχωρήσαμε, καθώς ολόκληρο το πρόγραμμα θα το παρακολουθήσουμε το Σάββατο 3 Μαΐου (οπότε θα ακολουθήσει νέο ρεπορτάζ) και για άλλα δύο Σάββατα στο Anodos Live Stage…

anastasiadis_event_2014_04_26

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τις πρόβες…

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here