20/1/2014
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Μόλις πριν λίγη ώρα και με συνοπτικές διαδικασίες πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την σειρά εμφάνισης των χωρών στους ημιτελικούς, για την Eurovision που θα λάβει χώρα στη Δανία τον Μάιο. Ο πρώτος ημιτελικός θα γίνει στις 6 Μαΐου, ο δεύτερος στις 8 και ο τελικός στην Κοπεγχάγη στις 10.

Παρουσία του Jon Ola Sand ( executive supervisor), της Pernille Gaardbo (executive producer) και του Thomas Niedemayer έγινε η κλήρωση και η Ελλάδα θα εμφανιστεί στον δεύτερο ημιτελικό, και συγκεκριμένα στο δεύτερο μισό (η ακριβής σειρά ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί).

eurovision_klirwsi_2014_01_21

Προκαθορίστηκε επίσης, οι Big 5 καθώς και η Δανία σε ποιους ημιτελικούς θα ψηφίσουν, αφού δεν λαμβάνουν μέρος γιατί πάνε απευθείας στον τελικό του Σαββάτου.

Έτσι αναλυτικά τα πράγματα έχουν ως εξής :

Α ημιτελικός – 6 Μαΐου
Σουηδία
Αλβανία
Ισλανδία
Ρωσία
Λετονία
Αζερμπαϊτζάν
Αρμενία
Εσθονία
που θα εμφανιστούν στον πρώτο μισό του ημιτελικού, δηλαδή στις θέσεις 1-8,

Βέλγιο
Ουγγαρία
Μολδαβία
Μαυροβούνιο
Σαν Μαρίνο
Πορτογαλία
Ουκρανία
Ολλανδία
που θα εμφανιστούν στο δεύτερο μισό, στις θέσεις 9-16

Στον ημιτελικό αυτό θα ψηφίσουν και η Ισπανία, η Γαλλία και η Δανία.

Β ημιτελικός – 8 Μαΐου
Νορβηγία
Ισραήλ
Γεωργία
Αυστρία
Λιθουανία
Πολωνία
Μάλτα
που θα εμφανιστούν στο πρώτο μισό του ημιτελικού, στις θέσεις 1-7

Fyrom
Φινλανδία
Ιρλανδία
Ρουμανία
Σλοβενία
Λευκορωσία
Ελλάδα
Ελβετία
που θα εμφανιστούν από τις θέσεις 8-15.

Στον ημιτελικό αυτό θα ψηφίσουν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Γερμανία.

Και αν επιθυμούμε να κάνουμε ένα μικρό σχολιασμό, τα πράγματα για την Ελλάδα δεν είναι και τόσο βατά, αφού αφενός έχουμε γενική έλλειψη συμμάχων από το διαγωνισμό, από χώρες που πάντα μας στήριζαν ( Κύπρος, Βουλγαρία, Σερβία), αφετέρου οι χώρες που συνήθως μας ψηφίζουν είναι σχεδόν όλες στον πρώτο ημιτελικό, με εξαίρεση τη Ρουμανία. Πάλι καλά που οι χώρες των Big 5 που κληρώθηκαν να ψηφίσουν στον δικό μας τελικό, σχεδόν πάντα μας δίνουν βαθμούς. Από την άλλη πάλι, τα τελευταία χρόνια καταφέρνουμε πάντα ναι περνάμε στο τελικό και …τίποτα δεν μας σταματά! Θα περιμένουμε φυσικά να ακούσουμε και τις υποψηφιότητες για την ελληνική συμμετοχή. Τα ξαναλέμε λοιπόν λίαν συντομώς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here