5/7/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Στη δεύτερη θέση των charts σε Αμερική και Ευρώπη βρέθηκαν οι Maroon5 με το νέο τους άλμπουμ. Το “Overexposed” είναι το τέταρτο άλμπουμ του αμερικανικού συγκροτήματος και οι ηχογραφήσεις ολοκληρώθηκαν πριν λίγους μήνες.

Οι Maroon5 συνεργάστηκαν με αρκετούς παραγωγούς όπως τους Max Martin, Ryan Tedder, Shellback, Benny Blanco και J. R. Rotem, για τη δημιουργία των νέων τους τραγουδιών, που κινούνται κυρίως σε ποπ ρυθμούς αλλά και ροκ, dance και reggae. Οι κριτικές είναι γενικά θετικές με ορισμένους ειδικούς να χαρακτηρίζουν το “Overexposed” ως το καλύτερο του συγκροτήματος μέχρι τώρα. Υπήρξαν, ωστόσο, και αρνητικές απόψεις από κριτικούς που «κατηγορούν» τους Maroon5 ότι ανεπιτυχώς προσπαθούν να ενταχθούν στο χώρο της mainstream μουσικής.

Το νέο άλμπουμ των Maroon5 αποτελεί και ένα test drive της απόφασής τους να συνεργαστούν στη δημιουργία των κομματιών με «εξωτερικούς» συνεργάτες. “Το “Moves Like Jagger” ήταν το πρώτο κομμάτι στο οποίο συνεργαστήκαμε με κάποιον έξω από το συγκρότημα και αποφασίσαμε να το κάνουμε εκτενέστερα σε έναν ολόκληρο δίσκο. Σ’ αυτή τη φάση της καριέρας μας ήταν σωστή κίνηση να αναμείξουμε τη δουλειά μας με άλλων καλλιτεχνών και το αποτέλεσμα είναι θετικό. Υπάρχει μεγαλύτερο πνεύμα συνεργασίας στο γκρουπ. Θέλαμε να κάνουμε κάτι που να ακούγεται σύγχρονο αλλά με στοιχεία από την πρώτη εποχή της ποπ μουσικής. Είναι ο πιο ποπ δίσκος μας και αυτός ήταν ο στόχος μας”, δήλωσε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος James Valentine.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του τραγουδιστή των Maroon5 Adam Levine : “Το “Overexposed” είναι σίγουρα ο πιο ποπ δίσκος μας μέχρι τώρα. Περάσαμε πολύ καλά στις ηχογραφήσεις. Ανυπομονώ να τον ακούσουν οι θαυμαστές μας, αλλά και να πάρουμε τους …δρόμους για να το παρουσιάσουμε ζωντανά αργότερα μέσα στη χρονιά”. Σε άλλη δήλωσή του ο Levine είχε αναφέρει : “Θυμίζει πολύ παλιούς disco ρυθμούς. Έχω μια περίεργη σχέση αγάπης και μίσους μ’ αυτό. Αλλά περισσότερο αγάπης”.

Τα τραγούδια της βασικής έκδοσης του “Overexposed” :

One More Night
Payphone
Daylight
Lucky Strike
The Man Who Never Lied
Love Somebody
Ladykiller
Fortune Teller
Sad
Tickets
Doin’ Dirt
Beautiful Goodbye

Στη deluxe έκδοση υπάρχουν ακόμα τα εξής :
Wipe Your Eyes
Wasted Years
Kiss

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here