7/12/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Η Mary J. Blige βρέθηκε στο Νο5 των αμερικανικών charts στο ντεμπούτο του νέου της άλμπουμ, με τίτλο “My Life II… The Journey Continues (Act 1)”.

Η θέση αυτή μάλλον δεν είναι τόσο ικανοποιητική όσο οι κριτικές που δημοσιεύθηκαν στον ειδικό τύπο, οι περισσότερες εκ των οποίων βαθμολογούν το άλμπουμ από 60 έως 80 με άριστα το εκατό.

Μια πολύ όμορφη συλλογή από επιλεγμένα RnB και ποπ τραγούδια που κατατάσσουν το άλμπουμ σε ένα από τα καλύτερα της Mary J. Blige, με μπαλάντες χωρίς φωνητικές εξάρσεις”, έγραψε ο Martyn Young του musicOMH.

Με τους σωστούς συνεργάτες η Blige δημιουργεί χρυσές στιγμές μεταφέροντας τον ακροατή από την εκκλησία στην πίστα του χορού”, ανέφερε η Daily Telegraph, ενώ το BBC Music χαρακτηρίζει το άλμπουμ ως το πιο «πλήρες» των τελευταίων ετών.

Η Blige μπορεί ακόμα να ραγίσει την καρδιά σας μόνο με μια νότα”, γράφει το Entertainment Weekly αλλά την ίδια στιγμή κριτικάρει τους «ερωτοχτυπημένους στίχους» και τις «μοντέρνες πινελιές».

Τα περισσότερα «αρνητικά» σχόλια έχουν να κάνουν με τα έντονα συναισθηματικά στοιχεία στους στίχους ορισμένων τραγουδιών της, στοιχεία που δεν συνδέονται άμεσα με τα προηγούμενα άλμπουμ της Mary. Όσοι ήλπιζαν σε ένα άλμπουμ του στιλ της δεκαετίας του ’90 θα απογοητευτούν και θα νιώσουν τον τίτλο του άλμπουμ τέχνασμα. Αλλά όσοι περίμεναν μια ευρεία γκάμα υλικού, σε επίπεδο στιλ και διάθεσης, παίρνουν ακριβώς αυτό”, αναφέρει ο Andy Kellman, εκδότης του Allmusic.

Συνοψίζοντας από τις κριτικές των ειδικών, το νέο άλμπουμ της Mary J. Blige έχει αρκετά νέα στοιχεία, διατηρώντας όμως το γνωστό στιλ της τραγουδίστριας. Ακόμα και τα αρνητικά στοιχεία που σημειώνουν ορισμένοι, μάλλον είναι αποτέλεσμα της ασυνήθους, για την Mary, χρήσης έντονα συναισθηματικών στίχων.

Τα τραγούδια του άλμπουμ:

Intro
Feel Inside
Midnight Drive
Next Level
Ain’t Nobody
25/8
Don’t Mind
No Condition
Mr. Wrong
Why
Love a Woman
Empty Prayers
Need Someone
The Living Proof

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here