14/2/2012
Γράφει η Νεκταρία Γιαννούλη
Φωτογράφηση: Μελίνα-Σοφία Βαρβαρέζου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Τη Παρακευή που μας πέρασε ήταν η πρεμιέρα του Βασίλη Καζούλλη στον Σταυρό του Νότου Plus μαζί με τη Ζηνοβία Αρβαντίδη και τον Κώστα Χρονόπουλο και ήμασταν και εμείς εκεί για να τους απολαύσουμε!

Στις έντεκα και μισή, το μαγαζί έχει σχεδόν γεμίσει και οι μουσικοί βγαίνουν να ετοιμάσουν τα όργανα και να κάνουν ένα τελευταίο sound check. Ξεκινούν απτόητοι και ο Βασίλης Καζούλλης καλησπερίζει και ευχαριστεί θερμά το κοινό για τη παρουσία του. Για αρχή έχει επιλέξει τον «Πυγμάχο» και αμέσως μετά, γεμάτος χαμόγελο, θα μας πει ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται με τους δύο φίλους του και με δύο νέους μουσικούς δίπλα του. Θα μας ευχηθεί καλή διασκέδαση και θα μας πει  ότι πάει …για μια μπυρίτσα και επιστρέφει!

Σείρα στο μικρόφωνο τώρα έχει η φωνή του Κώστα Χρονόπουλου με τα δικά του τραγούδια «Αυλαία» , «Να το πιστέψεις» και το «Πες μου αν θέλεις κάτι» του Σιδηρόπουλου. Συνέχεια θα δώσει η πολύ ταλαντούχα φωνή της Ζηνοβίας Αρβαντίδη αλλά με ξένο ρεπερτόριο. Η Ζηνοβία θα μας πει τα πολύ γνωστά «Sweet about me» της Gabriela Cilmi, «This is a life» της Amy MacDonald και το «Nah neh nah» των Vaya Con Dios.

Ο Βασίλης Καζούλλης ήπιε τη μπυρίτσα του και ανέβηκε ξανά στη σκηνή, να μας τραγουδήσει την ανανεωμένη «Φανή» που – όπως θα μας πει – όλοι των ρωτούσαν εδώ και 25 χρόνια ποια είναι αυτή η Φανή και αποφάσισε με αυτό το τραγούδι ουσιαστικά να μας απαντήσει! Ακολουθεί το επίσης πρόσφατο κομμάτι του «Ραντεβού στην εθνική» και το «Βoρεινό Λιμάνι». Τώρα η μουσική παράσταση θα μας πάει βόλτα στη Δυτική σκηνή με ένα από τα παλιά «California dreaming» από τους Mamas & The Papas.

H  διάθεση του κοινού όλο και ανεβαίνει και η καλή μουσική θα συνεχιστεί με το «Να με συγχωρείς» που, όπως θα μας εξηγήσει με σαφή υπονοούμενα, είναι για όλους αυτούς που δεν έχουν πει ούτε ένα συγνώμη και δεν έχουν μπει στη φυλακή όπως θα έπρεπε… Καθώς ο Καζούλλης και το συγκρότημα του θα κάνουν ένα μικρό διάλειμμα, τη σκυτάλη θα πάρει ο μουσικός του συγκροτήματος Alejandro, που θα μας παίξει με τη κιθάρα του το Comantande Che Quevara από Hasta Siempre.

Η Ζηνοβία παίρνει ξανά σειρά και ερμηνεύει το πολύ ωραίο τραγούδι «Video Games» της Lana Del Ray. Συνεχίζει ο Κώστας Χρονόπουλος με τον «Προσκυνητή» του Αλκίνοου Ιωαννίδη και με την «Απογοήτευση» του Παύλου Σιδηρόπουλου.

Τι; Νομίζετε πως η μουσική παράσταση τελείωσε; Όχι φυσικά, τώρα ξεκινάει το δεύτερο, τελευταίο και πολύ πιο δυναμικό μέρος του προγράμματος. Ο Βασίλης Καζούλλης θα παίξει πολλά κομμάτια ανάμεσα στα οποία θα ακούσουμε φυσικά τα αγαπημένα «Άν ήσουν άγγελος», «Φεγγαρένια», το «Τελευταίο», την υπέροχη παλιά «Φανή», το «Δεν με νοιάζει» και από ξένο ρεπερτόριο τα «Knockin on Heaven’s door» των Guns n’ roses, το «Come Together» των πολύ αγαπημένων του Beatles και το «All right now» των Free. Το κοινό κατενθουσιασμένο με τα τραγούδια, συνοδεύει χτυπώντας παλαμάκια στο ρυθμό και με ιδιαίτερο κέφι θα φτάσουμε και στα «Μ’ αρέσει να μη λέω πολλά» από Υπόγεια Ρεύματα, «Σ’ ακολουθώ» από Μάνο Λοΐζο, «Φιλαράκι» της Σοφίας Βόσσου, «Για να σ’ εκδικηθώ» του Λάκη Παπαδόπουλου και «Δεν θα δακρύσω πια για σένα» των Πυξ Λαξ.

Η αυλαία δυστυχώς κλείνει, η ώρα είναι τρεις παρά και ο Καζούλλης θα μας αφήσει με τραγούδια εκ των οποίων ένα θα είναι το καινούργιο του κομμάτι «Κοπέλες για λίγο».

Ο Βασίλης Καζούλης, ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδοποιούς της γενιάς του, με 25 χρόνια καλλιτεχνικής  πορείας, θα είναι στο Σταυρό του Νότου Plus για δύο ακόμα εμφανίσεις στις 17 και 24 Φεβρουαρίου. Μήν τον χάσετε, είναι συναυλίες all time classic!

Λίγο πρίν την αρχή του προγράμματος, συναντήσαμε τον Βασίλη Καζούλλη στο καμαρίνι του για μερικές δηλώσεις…

Music Corner: Θέλω να μου πείτε ορισμένα πράγματα για το πρόγραμμα σας σήμερα εδώ και για τη συνεργασία σας με το Κώστα Χρονόπουλο και τη Ζηνοβία Αρβαντίδη.
Βασίλης Καζούλλης: Βεβαίως. Είμαι χαρούμενος που έχω αυτά τα δυο νέα παιδιά, τη Ζηνοβία Αρβαντίδη και το Κώστα Χρονόπουλο, συνήθως παίζω μόνος μου αλλά είναι από τις λίγες φορές που παίρνω κάποιους νεότερους μουσικούς για να κάνω πρόγραμμα. Πέρα από τη δική τους συμπαράσταση, τα δικά τους τραγούδια και τη μουσική τους, εγώ παίζω κάποια τραγούδια από τη δισκογραφία μου, κάποιες διασκευές, αυτό που κάνω όλα αυτά τα χρόνια δηλαδή. Αυτό που προσπαθούμε είναι κάθε φορά τα live μας να είναι διαφορετικά, μπορεί δηλαδή να παίζουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά κάθε συναυλία έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, είναι διαφορετική. Και αυτό είναι που έχουμε να θυμόμαστε με τα παιδιά, έχουμε να θυμόμαστε διαφορετικό κοινό και διαφορετικές βραδιές κάθε φορά.

Music Corner: Πείτε μας για τα καινούργια τραγούδια που θα παρουσιάσετε…
Βασίλης Καζούλλης: Είμαι σε μια διαδικασία τον τελευταίο μήνα όπου πηγαίνω στο στούντιο και ηχογραφώ, λίγα λίγα, καινούργια τραγούδια. Δεν έχω μπει στο στούντιο να τελειώσω το δίσκο, γράφω δύο τραγούδια, τα τελειώνω, μετά από 15 μέρες γράφω άλλα δύο και ούτω κάθ’ εξής. Τρία νέα τραγούδια μου πρόκειται να ακούσουμε σήμερα. Με ρωτάνε συνέχεια ποια είναι η Φανή και ποια είναι η Φανή και λέω να γράψω ένα τραγούδι για το ποιά ήταν η Φανή! Έτσι ένα από τα νέα μου κομμάτια, λέει ποια είναι επιτέλους αυτή η Φανή! Έχω επίσης ένα τραγούδι που λέγεται “της Ελένης μου το Κάστρο” και έχω και ένα ακόμα νέο τραγούδι που λέγεται “τα Λίγα είναι πολλά” και μιλάει γι αυτό το πράγμα που ζούμε το τελευταίο καιρό με το ΔΝΤ και όλα αυτά που μας ταλαιπωρούν…

Music Corner: Θα μπορούσατε λοιπόν να πείτε το “Ξέχνα ρε Ελλάδα το Ευρώ” ; Γιατί ακούγεται ότι θα μας ξαναέρθει η δραχμή!
Βασίλης Καζούλλης: Δεν ξέρω αν πρέπει να το πούμε αυτό γιατί αν χρειαστεί να ξαναθυμηθούμε τη δραχμή, δεν ξέρω που θα οδηγηθούμε. Το μόνο που θέλω να πω είναι, εμείς να είμαστε ενωμένοι να τα βγάλουμε πέρα και εύχομαι να γίνει το καλύτερο. Εγώ θέλω να σκέφτομαι αισιόδοξα και είμαι αισιόδοξος και πιστεύω θα πάνε όλα καλά.

Music Corner: Έχετε κάποια σχέδια για τη συνέχεια; Θα παίξετε κάπου αλλού;
Βασίλης Καζούλλης: Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι στο Σταυρό του Νότου, είναι αγαπημένος χώρος. Πριν τον Σταυρό έπαιξα για ένα διάστημα στην επαρχία και στην επαρχία θα επιστρέψω και μετά το πέρας των εμφανίσεών μου εδώ… Και εύχομαι να τα ξαναπούμε και στην Αθήνα εν καιρώ!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here