9/3/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Οι θαυμαστές της Janis Joplin θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ξανά τη φωνή της σε «νέα» τραγούδια σαράντα δύο ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατό της!

Η προγραμματισμένη επανακυκλοφορία του “Big Brother And The Holding Company” στη live εκτέλεσή του από τη συναυλία της στο Carousel Ballroom του 1968, θα «συνοδευθεί» από δύο ακόμα κυκλοφορίες με σπάνιο υλικό που βλέπει πρώτη φορά το «φως» της δημοσιότητας. Το υλικό προέρχεται από τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ “Pearl” που κυκλοφόρησε το 1971, λίγους μήνες μετά τον θάνατό της.

Η special έκδοση με το ακυκλοφόρητο υλικό θα περιλαμβάνει ολόκληρο το “Pearl” σε μονοφωνική μορφή μαζί με πολλά demos των τραγουδιών, άλλες εκδοχές των κομματιών, διαφορετικές ενορχηστρώσεις και φωνητικά. Το υλικό ανακαλύφθηκε όταν αναζητήθηκαν τα master του άλμπουμ προκειμένου να επανακυκλοφορήσει σε επετειακή έκδοση στα 40 χρόνια του.

Εκτός από την special έκδοση αυτή, θα κυκλοφορήσουν σε βινύλιο και δύο συλλεκτικές εκδόσεις με τίτλο “The Pearl Sessions”, εκ των οποίων η μία θα διατεθεί μέσω των δισκοπωλείων στις 21 Απριλίου, ενώ η δεύτερη θα είναι διαθέσιμη μέσω online παραγγελίας. Η εταιρεία Columbia που έχει τα δικαιώματα της Joplin, θα κυκλοφορήσει το “Live At The Carousel Ballroom” στις 16 Μαρτίου, το οποίο θα διατεθεί και σε περιορισμένη έκδοση σε βινύλιο, ενώ η έκδοση “The Pearl Sessions” θα είναι διαθέσιμη από τις 13 Απριλίου.

Η σπουδαία τραγουδίστρια γεννήθηκε το 1943 και από το 1962 ως το 1970 έγραψε τη δική της ιστορία στο χώρο. Η μουσική κληρονομιά που άφησε πίσω της επηρέασε πολλές γενιές καλλιτεχνών. Ο θάνατός της το 1970 από υπερβολική δόση ναρκωτικών, βύθισε στη θλίψη το κοινό. Άλλωστε ήταν μόλις 27 ετών…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here