12/5/2011
www.musiccorner.gr

Στις 18 Ιουνίου 2011, θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι μια συναυλία έκπληξη, με πρωταγωνιστές την Amy Winehouse και τον Moby!

AMY WHINEHOUSE

Είναι, αδιαφιλονίκητα, η κορυφαία τραγουδίστρια που προέκυψε την πρόσφατη δεκαετία στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Τα τραγούδια της έχουν γίνει ύμνοι: «Rehab», «You Know I’m No Good, «Back To Black», «Tears Dry On Their Own», «Love Is A Losing Game», «Stronger Than Me», «Take The Box», «In My Bed/You Sent Me Flying».

Είναι η μοναδική περίπτωση καλλιτέχνη, εδώ και πολλά χρόνια, που έχει απασχολήσει τόσο πολύ το κοινό και τα media, τόσο με το απίστευτο ταλέντο της, όσο και με την πολυτάραχη ζωή της. Όλοι μιλούν για μια από τις πιο μεγάλες τραγουδίστριες στην ιστορία και την συγκρίνουν με μύθους όπως την Billie Holiday. Και δεν έχουν άδικο.

H επίδραση που έχει η Amy Winehouse στην μουσική βιομηχανία είναι τόσο μεγάλη, ώστε να δημιουργηθεί ο όρος «το φαινόμενο Winehouse» για να περιγράψει πως η επιτυχία της άνοιξε τον δρόμο για την ολική επαναφορά της Βρετανικής μουσικής στο παγκόσμιο προσκήνιο για πρώτη φορά μετά τους Beatles! Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλα ονόματα όπως οι Duffy και Adele αναγνωρίζουν ότι τις χρωστάνε πολλά.

Και όλα αυτά με μόλις δύο δίσκους! Το 2003, σε ηλικία μόλις 20 ετών, με το ντεμπούτο της «Frank» κατάφερε να σπάσει κάθε ρεκόρ πωλήσεων στην Μεγάλη Βρετανία, να κερδίσει πολλές διακρίσεις αλλά και, το πιο εντυπωσιακό, να ξανακάνει μόδα την jazz μουσική!

Αυτό όμως δεν ήταν τίποτα μπροστά στην επιτυχία που γνώρισε από το 2007 και έκτοτε, με τον απόλυτο δίσκο της δεκαετίας: το «Back In Black» έχει πουλήσει ως σήμερα πάνω από 10.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως και έχει γίνει πλατινένιος σε δεκάδες χώρες! Είναι ο δίσκος που έκανε μόδα την Μεγάλη Βρετανία, καθώς για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, μια Βρετανή καλλιτέχνης κατάφερε να κατακτήσει την Αμερική. Ο δίσκος έμεινε για μήνες στις κορυφές των αμερικάνικων charts και κέρδισε 5 βραβεία Grammy!

MOBY

Ο Moby γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στο Darien του Connecticut. Mεγάλωσε σε ένα πολύ ανοιχτόμυαλο περιβάλλον. ” Η μητέρα μου με μεγάλωσε μόνη της παρόλο που δεν της ήταν καθόλου εύκολο, αφού είχε συνηθίσει να ζει σαν hippy. Μου έχει εξομολογηθεί μάλιστα ότι έπαιρνε acid όταν ήταν έγκυος. Αυτό ίσως εξηγεί πολλά…”

Στα 10 του χρόνια αρχίζει να μαθαίνει κλασσική κιθάρα. Στην εφηβεία του ο Moby ασχολήθηκε με το hardcore punk παίζοντας με γκρουπ όπως οι Vatican Commandos και τραγουδώντας για ένα διάστημα στους Flipper. Παρακολούθησε πολύ λίγο κάποιο κολλέγιο: “ήμουν φοιτητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, γι’ αυτό ξέρω και πολλά πράγματα για την αρχαία Ελλάδα” και αργότερα μετακόμισε στην Νέα Υόρκη, όπου δούλευε ως dj σε dance clubs.

Προς το τέλος των 80’s – αρχές 1990, ο Moby κυκλοφόρησε πολλά singles και albums με την ανεξάρτητη εταιρία Instict. ” Η καριέρα μου πάντως ουσιαστικά ξεκίνησε στην Mute Records. Τα albums που εξακολουθεί να εκδίδει η Instict, είναι γεμάτα από πειραματισμούς που είχα ξεχάσει και εγώ ο ίδιος. Δεν συνιστώ σε κανέναν να τα αποκτήσει”.

Το 1991 ο Moby πήρε σαν βάση το θέμα της τηλεοπτικής σειράς του David Lynch, Twin Peaks και έφτιαξε το κομμάτι Go που ανέβηκε στο Αγγλικό Top Ten και ήταν η πρώτη του επιτυχία. Σαν επακόλουθο, ο Moby προσκλήθηκε να κάνει remixes για πολλούς καλλιτέχνες όπως ο Michael Jackson, οι Pet Shop Boys, Brian Eno, Depeche Mode, Erasure, B-52’s, Orbital κ.ά.

Λεπτομέρειες εκδρομής:  Αναχώρηση στις 18 Ιουνίου- διαμονή στο Βελιγράδι και επιστροφή στις 20 Ιουνίου ξημερώματα.

Τιμή συμμετοχής: 170 ευρώ (περιλαμβάνει την μεταφορά από Θεσσαλονίκη, την διαμονή σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Βελιγραδίου και το εισιτήριο της συναυλίας).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here