22/5/2012
www.musiccorner.gr

Με τις συναυλίες που θα δώσουν την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012, στις 9 το βράδυ, τα συγκροτήματα Kid Galax και Jane Doe συνεχίζεται το 1ο Μουσικό Φεστιβάλ, υπό τον τίτλο «Support your local heroes», που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Τα δύο γκρουπ θα εμφανιστούν στον εξωτερικό χώρο του Νέου Δημαρχείου.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης παραχωρεί τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό του, αρχικά σε έξι συγκροτήματα από την ποπ και ροκ σκηνή της πόλης.

Φιλοσοφία και στόχος του 1ου Μουσικού Φεστιβάλ, είναι να δοθεί η δυνατότητα στους «τοπικούς ήρωες», τους μουσικούς και τα συγκροτήματα της πόλης, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στους Θεσσαλονικείς και στη συνέχεια, με την κατάλληλη ώθηση, να γίνουν γνωστοί σε ένα ευρύτερο κοινό από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Kid Galax:
Ο Kid Galax (Δημήτρης Πολιούδης) ζει και γράφει μουσική στη Θεσσαλονίκη. Διατηρώντας πολυάριθμα side-project παράλληλα με τη σόλο πορεία του, έχει συμμετάσχει ερμηνευτικά και στιχουργικά στα δύο επιτυχημένα άλμπουμ του Monsieur Minimal, με τον οποίο έχει μοιραστεί στο παρελθόν πολλές φορές τη σκηνή. Με μια  ήδη  ισχυρή παρουσία στη διαδικτυακή κοινότητα και στα τοπικά μουσικά μέσα, το ντεμπούτο του άλμπουμ “Lullabites” κυκλοφόρησε πρόσφατα  από τη νεοσύστατη δισκογραφική Break Even. Τα 13 τραγούδια του άλμπουμ -10 αγγλόφωνα και 3 ελληνόφωνα- όλα γραμμένα από τον ίδιο, ηχογραφήθηκαν στο Studio 45 της Θεσσαλονίκης, με παραγωγό τον Άρη Καρακάση.

Jane Doe:
Ένας δίσκος το 2008 (Heaven for Dogs), ένα EP το 2011 (Stories About Waves ) κι ένα δεύτερο καινούργιο album στα σκαριά, με αυτοσχέδια βίντεο που κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο.  Συναυλίες σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα, Σέρρες, Κατερίνη. Στην ίδια σκηνή με Rosebleed, Aleph, FILM, Scab Level, Infidelity, Μωρά στη Φωτιά, Accra Minoa, Decomposer, Playground, 22 Puppies, Fall in Parts, In A Testube, Fuzzy Nerds, Coin. Αυτά είναι τα στοιχεία που δίνουν στη… δημοσιότητα οι Jane Doe ως βιογραφικό της μπάντας. Και σύντομα έρχεται νέος δίσκος με τίτλο “ The Enormous Head of King Splendid”.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 31 Μαΐου με την εμφάνιση των Your hand in Mine και των 2L8.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here