8/9/2014
Γράφει ο Νίκος Φράγκος
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

Είναι ένα ζεστό απόγευμα Δευτέρας στις 1 Σεπτεμβρίου και ετοιμαζόμαστε να παρακολουθήσουμε την παράσταση του Μέμου Μπεγνή και της Τάνιας Τρύπη «Encore… μιούζικαλ και όχι μόνο!». Εγώ προσωπικά είχα ιδιαίτερα καλή διάθεση να το παρακολουθήσω, καθώς αγαπώ τα μιούζικαλ και είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα μία παρουσίαση από ανθρώπους που είναι και ηθοποιοί. Σας λέω λοιπόν προκαταβολικά ότι δεν απογοητεύτηκα καθόλου από το αποτέλεσμα.

mpegnis_tripi_live_2014_09_024

Βρεθήκαμε στο ΧΥΤΗΡΙΟ στο οποίο λαμβάνει χώρα η παράσταση περίπου στις 22.00 και οι καλλιτέχνες σχεδόν χωρίς καθυστέρηση ανέβηκαν στη σκηνή και ξεκίνησαν. Η είσοδός τους ήταν πρωτοποριακή καθώς ανέβηκαν στη σκηνή με «καθημερινά» ρούχα και παρακολούθησαν μαζί μας την εισαγωγική προβολή με στιγμιότυπα από πολύ γνωστά μιούζικαλ όλων των εποχών. Μόλις η προβολή τελείωσε μας έκαναν μία σύντομη εισαγωγή για το πόσο αγαπούν το μιούζικαλ και για το πώς ξεκίνησαν με αυτό και ύστερα καθώς ένα άλλο στιγμιότυπο έπαιζε στην οθόνη εξαφανίστηκαν για να εμφανιστούν σχεδόν σε χρόνο μηδέν, εγώ προσωπικά, ενθουσιάστηκα με την ταχύτητα της αλλαγής των κουστουμιών. Οι καλλιτέχνες ξεκίνησαν την παράσταση με το κομμάτι «Phantom of the Opera» από το ομώνυμο μιούζικαλ.

mpegnis_tripi_live_2014_09_004

Όπως μας ανακοίνωσαν εξ αρχής οι καλλιτέχνες το πρόγραμμα περιλαμβάνει όχι μόνο ξένη αλλά και ελληνική μουσική, όπως είπαν χαρακτηριστικά : «Μουσική από την εποχή που η Αθήνα είχε το δικό της Broadway». Τα ελληνικά κομμάτια που ακολούθησαν ήταν το «Μαγική Πόλις» και το «Όμορφη Πόλη» του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη. Η ελληνική προσθήκη είναι κατά τη γνώμη μου εξαιρετικά ενδιαφέρουσα καθώς σε παρόμοιου τύπο παραστάσεις συνήθως βλέπουμε μόνο κομμάτια από την πολύ μεγάλη και γνωστή σκηνή του εξωτερικού. Θα ήθελα ως εκ τούτου να συγχαρώ τους συντελεστές μόνο και μόνο γι αυτές τις προσθήκες.

mpegnis_tripi_live_2014_09_020

Το πρόγραμμα σε όλη του τη διάρκεια δεν απογοήτευσε καθόλου, αντιθέτως οι επιλογές ήταν εξαιρετικές και η όλη ροή της παράστασης δεν κούραζε, αλλά κράταγε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού σε όλη της τη διάρκεια. Κάποιες από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς, κατά τη γνώμη του συντάκτη, ήταν η εκτέλεση του «Sunset Boulevard» από τον Μπεγνή. Το «A whole new world» από την ταινία Aladdinκαθώς και το «Beauty and thebeast» από την ομώνυμη ταινία. Ο κόσμος αντιδρούσε πολύ θετικά σε όλη τη διάρκεια της παράστασης αλλά, αν πρέπει να ξεχωρίσουμε ένα κομμάτι βάσει της αντίδρασής του ήταν το «If I were a rich man» από την ταινία «Fiddler of the roof». Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σύντομο διάλειμμα.

mpegnis_tripi_live_2014_09_010

Το δεύτερο μέρος ήταν αφιερωμένο στην ελληνική σκηνή, και φάνηκε στην αντίδραση του κοινού ότι ήταν μία πολύ σωστή απόφαση. Ακούσαμε εκπληκτικά τραγούδια όπως τα «Πες μου τη λέξη», το «Αγάπη που ’γινες δίκοπο μαχαίρι» και το «Οδός ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι, την «Αχάριστη» του Τσιτσάνη, και διάφορα άλλα αγαπημένα τραγούδια από ταινίες και όχι μόνο.

mpegnis_tripi_live_2014_09_022

Συνολικά ήταν μία εξαιρετική παράσταση, και αυτό φάνηκε και στις αντιδράσεις του κόσμου. Σημαντικό επίσης είναι ότι οι καλλιτέχνες απέδωσαν τα τραγούδια τόσο όμορφα με τη συνοδεία μόνο ενός πιάνου, χωρίς να έχουν δηλαδή πολλά όργανα για να «ομορφαίνουν» το όλο αποτέλεσμα ή να καλύπτουν τα λάθη τους.

mpegnis_tripi_live_2014_09_009

Την παράσταση παρακολούθησαν και πολλοί επώνυμοι όπως ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο Γιώργος ο Καπουτζίδης, ο Φωκάς Ευαγγελινός και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο οποίος μάλιστα μετά το τέλος έσπευσε στα καμαρίνια για να συγχαρεί ιδιαιτέρως τους τραγουδιστές και κατά τη γνώμη μας όχι άδικα.

Εν κατακλείδι ήταν μία εξαιρετική παράσταση που όσοι έχουν τη δυνατότητα πρέπει να παρακολουθήσουν όσο ακόμα παίζεται.

Μετά το τέλος τις παράστασης οι καλλιτέχνες μας έκαναν δηλώσεις, να τι μας είπαν:

MusicCorner: Θα μας πείτε λίγα λόγια για τη σχέση σας με το μιούζικαλ;
Μέμος Μπεγνής:
Προσωπικά εμένα το μιούζικαλ με εκφράζει απόλυτα, είναι το είδος που εκφράζει δύο μεγάλες μου αγάπες, τη μουσική και την υποκριτική. Εγώ ξεκίνησα ως μουσικός, εξελίχθηκα ως ηθοποιός, οπότε καταλαβαίνετε τη χαρά μου, όταν κάνω δουλειές που έχουν και τα δύο νομίζω πως βρίσκομαι στο σπίτι μου.
Τάνια Τρύπη: Και για εμένα περίπου το ίδιο ισχύει επειδή ξεκίνησα από πολύ μικρή το θέατρο και η πρώτη παράσταση που έπαιξα ήταν μιούζικαλ, μεγάλωσα μέσα σε αυτό, οπότε καταλαβαίνετε την χαρά μου με όλο αυτό.

MusicCorner: Το μιούζικαλ συνδυάζει τις τρεις τέχνες: Μουσική, υποκριτική, χορό. Αν μπορούσατε να ξεχωρίσετε κάποια από τις τρεις τέχνες ποια θα ήταν;
Μέμος Μπεγνής
: Εγώ δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω
Τάνια Τρύπη: Είναι όλα ένα πράγμα
Μέμος Μπεγνής: Παρά το ότι στην Ελλάδα έχουμε μάθει να βάζουμε ταμπέλες του τύπου αυτός είναι ηθοποιός τι θέλει και τραγουδάει ή αυτός είναι τραγουδιστής τι θέλει και παίζει. Για μένα είναι όλα κομμάτι της τέχνης. Πρέπει κάποιος να τα ξέρει και τα τρία όταν θέλει να είναι σωστός ηθοποιός πρέπει να τα ξέρει και τα τρία.

mpegnis_tripi_live_2014_09_029

MusicCorner: Θέλετε να μας μιλήσετε για τα μελλοντικά κοινά σας σχέδια;
Μαζί: Υπάρχουν κάποιες πόλεις στις οποίες επίσης θα περιοδεύσουμε με αυτή την παράσταση, επίσης θα είμαστε και στο Badmintonστην παράσταση «Θα περάσει και αυτό».

MusicCorner: Πείτε μας ο κάθε ένας ξεχωριστά για τα επερχόμενα σχέδια σας.
Τάνια Τρύπη: Εγώ έχω την σημερινή παράσταση, επίσης έχω το «Θα περάσει κι αυτό», καθώς και τo «Priscilla: Η βασίλισσα της ερήμου».
Μέμος Μπεγνής: Είμαι και εγώ με την Τάνια στο «Θα περάσει και αυτό» που είναι η συνέχεια του «Θα σε πάρω να φύγουμε», το πρώτο αναφέρεται στη εποχή από το 1930 μέχρι το 1967 και το δεύτερο αναφέρεται από το 1967 με τη Χούντα μέχρι το 1990. Αυτά επίσης εγώ πηγαινοέρχομαι κάθε βδομάδα στην Κύπρο και θα συνεχίσω μέχρι τον Μάιο, καθώς εκεί παίζω σε μία σειρά με την Αθηνά Οικονομάκου και το Φίλλιπο Σοφιανό , με τίτλο «Το δαχτυλίδι της φωτιάς», που είναι μία σειρά μυστηρίου. Επίσης συνεχίζει στον κήπο του Badmintonη παράσταση «Μέρες Ραδιοφώνου», και αυτά είναι και για εμένα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από την παράσταση

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here