29/3/2012
Γράφει o Θωμάς Μητσόπουλος
Φωτογράφηση: Νίκος Οικονόμου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Πριν από δύο χρόνια, ακριβώς τέτοια εποχή, η Ελευθερία Αρβανιτάκη εγκαινίασε με τις τότε εμφανίσεις της, που μάλιστα αργότερα κυκλοφόρησαν και σε cd/dvd, ίσως την ωραιότερη και πιο καλαίσθητη μουσική σκηνή που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Θεσσαλονίκη, το STAGE. Δύο χρόνια μετά λοιπόν, η αγαπημένη ερμηνεύτρια με την αέρινη παρουσία και την βελούδινη φωνή επιστρέφει «στον τόπο του εγκλήματος» υποσχόμενη ένα ταξίδι στα θαύματα! «Πάμε ξανά στα θαύματα» ονομάζονται οι παραστάσεις που ολοκλήρωσε με επιτυχία στο gazarte της Αθήνας πριν από λίγες μέρες και που για δύο μόνο Παρασκευοσάββατα, αρχής γενομένης από το περασμένο, έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της Θεσσαλονίκης…

Η λαμπερή πρεμιέρα των παραστάσεων της τραγουδίστριας έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή, προπαραμονή της 25ης Μαρτίου. Με το τραγούδι «Πάμε ξανά στα θαύματα», όπως και ο τίτλος των παραστάσεων της, η Ελευθερία έκανε την εμφάνιση της στη σκηνή γύρω στις 11.30. Πιο επικοινωνιακή από ποτέ, καταπολέμησε το άγχος των πρώτων λεπτών, καλωσορίζοντας μας και υπόσχοντάς μας μια μοναδική βραδιά με όμορφα τραγούδια.

Η παράσταση που μας παρουσίασε χωρίστηκε σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος, το πιο ακουστικό, περιελάμβανε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές του ρεπερτορίου της ενώ το δεύτερο, και ίσως το πιο ενδιαφέρον, χαρακτηρίστηκε από πιο λαϊκά ηχοχρώματα και μάλιστα αυτά της εποχής της Οπισθοδρομικής Κομπανίας, από την οποία η Αρβανιτάκη ξεκίνησε την λαμπρή καριέρα της. Στη σκηνή μαζί με την τραγουδίστρια βρέθηκαν τέσσερις σπουδαίοι μουσικοί, ο Δημήτρης Μπαρμπαγάλας, ο Αλέξανδρος Κτιστάκης, ο Θωμάς Κωνσταντίνου και ο Γιάννης Κυρμικιρίδης. Ένα υπέροχο κουαρτέτο που έδωσε μια διαφορετική πνοή σε αυτή την παράσταση και εντυπωσίασε με τις φρέσκες, πρωτοποριακές και γεμάτες έμπνευση ενορχηστρώσεις του.

Η βραδιά στο stage κύλισε με αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της τραγουδίστριας όπως το «Ζωή Κλεμμένη», το «Μένω Εκτός» το «Πάω να πιάσω ουρανό» αλλά και την «Ακτή», που είχαμε αρκετά χρόνια να ακούσουμε στις ζωντανές της εμφανίσεις. Σπουδαίες εκπλήξεις από αυτά, τα δικά της τραγούδια, δεν είχαμε, ωστόσο η ανατροπή ήρθε μέσα από τις επιλογές αγαπημένων τραγουδιών άλλων καλλιτεχνών όπως το «Φτάνει-φτάνει» της Χαρούλας, το «Τα καράβια μου καίω» του Πορτοκάλογλου, το «Βράδυ Σαββάτου» του Παπακωνσταντίνου, αλλά και τις «Στιγμές» του Νίκου Παπάζογλου. Το τελευταίο μάλιστα, όπως μας εξομολογήθηκε, το ζήτησε από τον Νίκο Παπάζογλου να το συμπεριλάβει στον δίσκο που ετοίμαζε εκείνη την εποχή, αλλά αυτός της το αρνήθηκε, κρατώντας το για τον δικό του δίσκο.

Από τις πιο ωραίες στιγμές του πρώτου μέρους της παράστασης ήταν εκείνη όπου όλοι οι μουσικοί πήραν από μια κιθάρα, και σε ένα πολύ παρεΐστικο κλίμα συνόδευσαν την ερμηνεύτρια σε αισθαντικές μπαλάντες, θυμίζοντας μας μια παρέα που σιγοτραγουδά το χειμώνα γύρω από το τζάκι, και το καλοκαίρι σε μια παραλία. Πολύ όμορφη στιγμή, μαγική… Γρήγορα όμως οι τόνοι ανέβηκαν και το κοινό ξεσηκώθηκε με τα πιο αβανταδόρικα τραγούδια της Ελευθερίας όπως το «Τι λείπει», το «Τον έρωτα ρωτάω», αλλά και το «Δε μιλώ για μια νύχτα εγώ».

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος έγινε αισθητή από το πρώτο κιόλας τραγούδι η στροφή σε ένα πιο λαϊκό ρεπερτόριο. Η ερμηνεύτρια απογείωσε τραγούδια που γνωρίζει καλά από τα χρόνια της Οπισθοδρομικής κομπανίας, χαρίζοντας μας εξαιρετικές ερμηνείες στην «Μαγεμένη Αραπιά», στο «Τσιγάρο Λαϊκό» αλλά και στα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα», «Το μονοπάτι», «Συ μου χάραξες πορεία» και «Κάνε λιγάκι υπομονή». Από το γενναιόδωρο αυτό λαϊκό  πρόγραμμα δεν έλειψαν και τα δικά της «Τα κορμιά και τα μαχαίρια», η «βάρκα», το «κόκκινο φουστάνι», το «Δυνατά-δυνατά», τα οποία για ακόμη μια φορά ξεσήκωσαν το κοινό…

Το καλύτερο της τραγούδι όμως, το πιο “ακριβό”, η Ελευθερία, μας το κρατούσε για το τέλος… Το υπέροχο «άρωμα», το νέο τραγούδι από τον επερχόμενο δίσκο της που θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες μας το αφιέρωσε λίγο πριν μας καληνυχτίσει… Άξιζε όμως η αναμονή… Το ταξίδι μας στα θαύματα είχε μόλις τελειώσει και ναι, η μουσική έκανε το θαύμα της για ακόμη μια φορά!

** Η Ελευθερία Αρβανιτάκη εμφανίζεται και αυτή τη Παρασκευή και το Σάββατο (30 & 31 Μαρτίου) στο Stage της Θεσσαλονίκης. Περισσότερες λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου: http://www.musiccorner.gr/?p=44594

——————-

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here