1/11/2013
Γράφει η Βασιλική Πολυκάρπου
Φωτογράφηση: Μαρίζα Παπαδημητρίου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Το πιστό κοινό των Μπλε μαζεύτηκε στο Ρυθμός Stage το Σάββατο το βράδυ για να απολαύσει ένα δυνατό live που μας ξεσήκωσε για τα καλά! Η Τζώρτζια, ως το κεντρικό πρόσωπο των Μπλε, μας μίλησε όπως θα δείτε στο τέλος του άρθρου για το αγαπημένο μας συγκρότημα, την “αποχή” τους από την δισκογραφία τα τελευταία επτά (!) χρόνια, το come back τους, αλλά και για διάφορα άλλα θέματα! Με μία γερή δισκογραφία στην πλάτη τους και πολλά δυνατά τραγούδια τα οποία έχουν μείνει κλασικά, οι Μπλε επιστρέφουν με το “Please baby“!

mple_live_2013_10_11

Η εμφάνιση στο Ρυθμό, ήταν μία κλασική συναυλία με πολλά τραγούδια από Μπλε, με διασκευές ξένων κυρίως rock τραγουδιών, αλλά και με μία πρώτη γεύση από το νέο album! Ήδη κυκλοφορούν ψηφιακά μερικά από τα πρώτα τραγούδια του νέου δίσκου όπως το “Εγώ μπορώ και μόνη” και το “Έχω πολύ θυμό”. Σε μία πρώτη ακρόαση, έχουν πολλά κοινά από το ύφος των προηγούμενων επιτυχιών του συγκροτήματος, ακόμη κ αν επανέρχονται δραστήριοι δισκογραφικά μετά από αρκετό καιρό.

mple_live_2013_10_08

Ακούσαμε τα πάντα, δηλαδή μία αναδρομή στη μέχρι τώρα μουσική πορεία τους, αλλά και μία σειρά από μουσικές επιλογές με δικά τους αγαπημένα κομμάτια από περασμένες δεκαετίες, αλλά και σύγχρονα! Η Τζώρτζια τραγούδησε το “New Orleans”, το “Venus”, το “Killing in the name of”, το “Rock and Roll Queen” και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, τα συνέδεσαν όλα πολύ όμορφα, μαζί με τα δικά τους κομμάτια!

mple_live_2013_10_20

Ακούσαμε διασκευή του “Satisfaction” με το “Δε θέλω να μιλάς” και δεν έλειψαν πολλά κομμάτια που έχουμε αγαπήσει από το συγκρότημα. Με χιούμορ και αυτοσαρκασμό, εύστοχα σχόλια πάνω στα κομμάτια και στην επικαιρότητα, αλλά και με διαρκή επικοινωνία με το κοινό, η Τζώρτζια ήταν η οικοδέσποινα ενός πολύ δυνατού live, που άξιζε πραγματικά. Πόσο μάλλον αν δεν είχε την ευκαιρία ο ακροατής να τους δει ποτέ μέχρι στιγμής από κοντά, όπως εγώ. Όλα τα παλιά αγαπημένα ήταν διασκορπισμένα στο μουσικό πρόγραμμα “Τον ίδιο το θεό”, “Μία φορά κι έναν καιρό”, “Κόκκινο φιλί”, “Φοβάμαι”, “Ανησυχώ”, “Όνειρα σου τραγουδάω”, αυτά και άλλα πολλά μας παρουσίασαν τα μέλη του συγκροτήματος δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους επάνω στη σκηνή.

mple_live_2013_10_12

“Ας πάμε στην ουσία. Η ουσία είναι ότι τραγουδάω εγώ σε αυτό το συγκρότημα!”.. Κάπως έτσι ξεκίνησε το τέλος του live η Τζώρτζια, η οποία με απίστευτο χιούμορ και ενέργεια έμεινε χωρίς διάλειμμα στη σκηνή για πάνω από δύο ώρες. Λίγο πριν το κλείσιμο λοιπόν, με το κορυφαίο “Πιάνω φωτιά”, η Τζώρτζια ονομάτισε έναν έναν όλους του συντελεστές του live και παρουσιάσε τα υπόλοιπα μέλη των Μπλε μεταξύ των οποίων: Γιώργος Παπαποστόλου, Νατάσα Αλεξίου, Γιώργος Παρώδης. Λίγο παρακάτω θα βρείτε αυτά που μου είπε η ίδια πριν ανέβει στη σκηνή.

Music Corner: Κυκλοφορεί ήδη το καινούριο single σας με τίτλο Please baby” σε ψηφιακή μορφή. Πες μας για αυτή τη νέα δουλειά
Τζώρτζια: Το “Please baby” έχει βγει ήδη ψηφιακά, ας πούμε ότι είναι πρόδρομος ενός album το οποίο έρχεται και φαντάζομαι θα βγει μετά τις γιορτές, αν όλα πάνε καλά! Έχουμε να βγάλουμε πάρα πολύ καιρό, από το 2006! Οι λόγοι ήταν η αβέβαιη κατάσταση που επικρατεί στο χώρος της δισκογραφίας και σε γενικότερα πλαίσια στην Ελλάδα ολόκληρη και στον κόσμο ίσως.. και στο σύμπαν! (Γέλια). Νομίζω λοιπόν, ότι εφόσον τα πράγματα πήραν μία πορεία, μία μορφή για τη δισκογραφία και πώς θα είναι στο μέλλον, θεωρήσαμε κι εμείς καλό, να απέχουμε για ένα διάστημα για να μπορέσουμε να “μπούμε” στα πράγματα πιο σωστά.

Music Corner:  Αυτά τα χρόνια μεταξύ 2006 και 2013 ήταν μία περίοδος που σκεφτόσασταν πράγματα και πειραματιζόσασταν;
Τζώρτζια: Ναι! Και βέβαια το οικονομικό έπαιξε μεγάλο ρόλο γιατί, η αλήθεια είναι ότι, εμείς ήμασταν συνηθισμένοι κιόλας σε κάποια χρήματα, το “budget” το λεγόμενο, που ‘δίναν παλιότερα οι δισκογραφικές εταιρείες στους καλλιτέχνες για να βγάζουν ένα album, το οποίο τώρα πια, έπαψε να υφίσταται. Η “αποχή” ήταν κυρίως για οικονομικούς λόγους και για λόγους καλλιτεχνικούς από την άποψη ότι δε θέλαμε να βγάλουμε ένα album με τα συνηθισμένα δέκα-δώδεκα τραγούδια που ο σκοπός τους είναι να γεμίσουν ένα album. Είμαστε πολύ προσεκτικοί πλέον στις επιλογές και λίγο πιο αυστηροί με τον εαυτό μας, ας το πούμε έτσι. Είμαστε ένα συγκρότημα που αριθμεί δεκαεπτά χρόνια και νομίζω ότι το οφείλουμε αυτό και στους ακροατές μας και σε εμάς!

Music Corner: Τώρα δηλαδή το “Please baby” θα βγει με ανεξάρτητη παραγωγή; Θα είναι σε ξένο στίχο;
Τζώρτζια: Μέχρι στιγμής έχει βγει ψηφιακά το ένα τραγούδι και θα βγάλουμε και album στηριζόμενοι στις δυνάμεις μας! Στο “Please baby” θα είναι στα αγγλικά μόνο αυτή η φράση και όλα τα υπόλοιπα είναι ελληνικά.

mple_live_2013_10_01

Music Corner: Είχατε περιοδεία το καλοκαίρι με το Λάκη Παπαδόπουλο, που συμμετέχει και σε ένα από τα τραγούδια του νέου δίσκου, και με το Νίκο Ζιώγαλα, πως ήταν αυτή η εμπειρία;
Τζώρτζια: Με το Λάκη η εμπειρία είναι πάντα καινούρια, ποτέ αναμενόμενη! Είναι ένας άνθρωπος-έκπληξη! Μεγάλη έκπληξη κιόλας, βουνό! Νομίζω ότι δέσαμε πάρα πολύ, είμαστε γύρω στα πέντε χρόνια μαζί και φέτος με μεγάλη δυσκολία αποφασίσαμε να χωρίσουμε στις ζωντανές μας εμφανίσεις. Πλέον είμαστε φίλοι και έχουμε βρει και έναν κοινό κώδικα να συνεννοούμαστε και πάνω στη σκηνή και εκτός σκηνής. Και ξέρεις, όταν βρίσκεις ρυθμό με έναν άνθρωπο είναι δύσκολο να τον αποχωρίζεσαι, αλλά νομίζω ότι έπρεπε, να ανανεωθούμε και οι δύο!

Music Corner: Και με το Νίκο Ζιώγαλα;
Τζώρτζια: Με το Νίκο έχουμε συνεργαστεί και παλιότερα, πριν δέκα χρόνια! Τώρα ξαναβρεθήκαμε, έχουμε κάνει κάποιες εμφανίσεις μέσα στο καλοκαίρι που πέρασε και θα είμαστε μαζί με το Νίκο Ζιώγαλα και την Ανδριάνα Μπάμπαλη στο Casual Living στη Θεσσαλονίκη τα Σάββατα.

Music Corner: Να πούμε και κάτι λίγο πιο γενικό.. Σε σχέση με αυτά που λέγαμε πριν για τη ζωή του καλλιτέχνη, πιστεύεις ότι ο τρόπος που ζει ένας καλλιτέχνης προωθεί τον αυθορμητισμό; Εσύ το καταφέρνεις αυτό;
Τζώρτζια: Ναι, αυτά που λέγαμε. Κοίτα, έτσι θα ‘πρεπε να ‘ναι κανονικά! (Γέλια) Εγώ νομίζω ότι για αυτό μπήκα και σε αυτό το χώρο. Περισσότερο πειραματιζόμενη και ψάχνοντας να βρω τι είμαι, γιατί ποτέ δεν είχα προαποφασίσει το τι μορφή θα πάρω και το ύφος μου, ας το πούμε έτσι. Για αυτό ταξιδεύουμε μουσικά ακόμη και με τους “Μπλε”, χωρίς να υπάρχει κάποιος πολύ συγκεκριμένος πυρήνας. Κάνουμε ένα τραγούδι όπως το “Έχω πολύ θυμό” με δημοτικές επιρροές, μέχρι ένα τραγούδι disco, ένα τραγούδι disco. ένα τραγούδι funk. Δηλαδή.. δεν ανήκουμε σε κάποιο χώρο συγκεκριμένα ή αν το θέσουμε έτσι, είμαστε στο χώρο της pop κουλτούρας. Σαφώς, ποτέ δε χαρακτηρίσαμε τους εαυτούς μας, γιατί πιστεύω ότι, για να το κάνεις αυτό, πρέπει να αποστασιοποιηθείς από αυτό που είσαι, δηλαδή να το δεις απ’ έξω, να αποτραβηχτείς από τον εαυτό σου και να τον παρατηρήσεις από μακριά. Και νομίζω ότι, δεν υπάρχει λόγος για να το κάνει κανείς αυτό, γιατί θα αρχίσει να σκέφτεται λίγο υπολογιστικά!

Music Corner: Θα ‘θελες να πούμε πούμε κάτι ακόμα για μελλοντικά σχέδια;
Τζώρτζια: Δεν έχουμε σχέδια πολλά!

Music Corner: Σε ευχαριστούμε πολύ και καλή συνέχεια!
Τζώρτζια: Κι εμείς ευχαριστούμε!

mple_live_2013_10_10

—————————

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live…


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here