24/2/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Δύο συγκροτήματα με μεγάλη ιστορία στη βρετανική, αλλά και παγκόσμια, μουσική σκηνή, βρήκαν την ευκαιρία για συμφιλίωση μετά από πολλά χρόνια κόντρας, στα Brit Awards που διεξήχθησαν την Κυριακή.

Οι Damon Albarn και Noel Gallagher, των Blur και Oasis αντίστοιχα, συναντήθηκαν στην τελετή απονομής των βρετανικών μουσικών βραβείων και «έδωσαν τα χέρια», αφήνοντας πίσω τους τον έντονο ανταγωνισμό που υπήρχε τη δεκαετία του ’90 για την πρωτοκαθεδρία στη βρετανική μουσική σκηνή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, ο Noel φίλησε τα χέρια του Damon και στη συνέχεια τον φίλησε μπροστά στους Professor Green και τον Chris Martin των Coldplay. Αργότερα ο Albarn δήλωσε: “Είναι αστείο να σκέφτομαι ότι πριν 17 χρόνια ήμασταν μεγάλοι ανταγωνιστές. Δεν είναι αστείο, άλλωστε, πώς όλοι «μαλακώσαμε» με την πάροδο του χρόνου; Θάψαμε το τσεκούρι του πολέμου”.

Στο μεταξύ, η εμφάνιση των Blur στα Brit Awards και η απονομή του βραβείου για την εξαιρετική προσφορά τους στη μουσική, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της συμμετοχής τους στις εκδηλώσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έφερε «έκρηξη» στις πωλήσεις των δίσκων τους. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δίσκοι τους πουλιούνται σαν …φρέσκα κουλούρια, με αύξηση που φτάνει το 2.700%.

Μάλλον είναι η καλύτερη στιγμή για τους Blur να ολοκληρώσουν τις ηχογραφήσεις του νέου τους άλμπουμ και να το κυκλοφορήσουν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here