14/2/2013
Γράφει η Μαρίνα Σκοπελίτου
Φωτογράφηση: Θανάσης Μαϊκούσης
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Διακόπτοντας την περιοδεία που πραγματοποιούν σε όλη την Ελλάδα, τα Κίτρινα Ποδήλατα εμφανίστηκαν το προηγούμενο Σάββατο στο Gagarin. Το Gagarin είναι ένας από τους χώρους που προτιμούν στην Αθήνα καθώς τους προσφέρει όλα εκείνα τα μέσα για να πραγματοποιήσουν μία μουσική παράσταση ακριβώς όπως τη θέλουν…

Εδώ και κάποια χρόνια οι δύο καλλιτέχνες ετοιμάζουν για το κοινό τους παραστάσεις, στις οποίες τα οπτικά στοιχεία αποτελούν αναπόσπαστο και ουσιαστικό κομμάτι τους. Έτσι έγινε και αυτή τη φορά. Πολλές εικόνες, άλλοτε ασπρόμαυρες και άλλοτε πολύχρωμες, video και σκηνές μέσα από το live έδωσαν μία παραπάνω ένταση και ζωντάνια στο πρόγραμμα των δύο αδελφών.

Βέβαια όλα αυτά τα “πλαισιωτικά” στοιχεία δεν μπορούν να απομακρύνουν από το επίκεντρο την πραγματική ουσία του live, δηλαδή τα τραγούδια. Τα Κίτρινα Ποδήλατα ετοίμασαν είκοσι οχτώ τραγούδια για εκείνη τη βραδιά. Με  άλλα λόγια, ετοίμασαν ένα δίωρο, γεμάτο πρόγραμμα, με μία γερή δόση από τα καινούργια τους κομμάτια που θα συμπεριληφθούν στον δίσκο «Ετών 16», ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα κυκλοφορήσει μέσα στον επόμενο Μάρτιο.

«Ετών 16» λοιπόν, μια δουλειά που όπως φανερώνει και ο τίτλος της απευθύνεται κυρίως στα νέα παιδιά. Στα παιδιά που βρίσκονται σε μία ούτως ή άλλως δύσκολη ηλικία και που στις μέρες μας αντιμετωπίζουν τα πρόσθετα εμπόδια της οικονομικής κρίσης των τελευταίων χρόνων. Τι θα κάνουν; Πού να βασιστούν; Υπάρχει κάποια διέξοδος και κάποια ελπίδα για το αύριο; Σε αυτά τα ερωτήματα προσπαθούν να απαντήσουν τα Κίτρινα Ποδήλατα μέσα από τα νέα τους τραγούδια, δίνοντας ένα θετικό μήνυμα που μακάρι να βγει προφητικό…

Αλλά ας συνεχίσουμε με τα του προγράμματος. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 10 και μισή με ένα από τα νέα τραγούδια, το πολύ δυναμικό «Κράτησέ με». Συνεχίστηκε με το «Ακόμα μια ζωή» και το «Εγώ γύρισα για σένα». Ακολούθησε με πολύ θυμό και ένταση το ομώνυμο με το νέο δίσκο τραγούδι «Ετών 16», το «Μόνο η αγάπη» – με τη συμμετοχή μέσω video του Σπύρου Παπαδόπουλου – το «Yara yara», το «Κάποτε» και το «Για που το ‘βαλες καρδιά μου» σε μία ροκ και πολύ ενδιαφέρουσα εκτέλεση.

Και πάλι με τη βοήθεια της τεχνολογίας ο Βασίλης Καζούλης συνόδευσε το συγκρότημα στο τραγούδι «Σβήσε μου τα φώτα», ενώ το «Όσο ανασαίνω», ένα ακόμη νέο κομμάτι, το «Αντίστροφη μέτρηση» και το «Χελιδόνι του χειμώνα» ήταν κάποια από τα επόμενα τραγούδια του προγράμματος.

Σε εκείνο το σημείο του προγράμματος είναι αλήθεια ότι είχαμε πέσει λίγο, όμως τα Κίτρινα Ποδήλατα φρόντισαν να κλείσουν το πρόγραμμα πολύ δυνατά και να μας κάνουν να φύγουμε πολύ ανεβασμένοι! Πιο δυνατό σημείο όλου του live σίγουρα η τελευταία, σύμφωνα με το tracklist, τριάδα τραγουδιών: το «Θα πάρω φόρα», το «Ταξιδεύω το εγώ μου» και το «Μη μ’ αγγίζεις». Το πρόγραμμα θα τελείωνε σε αυτό το σημείο όμως μετά από απαίτηση του κοινού ακολούθησε ένα μικρό encore.

Το Gagarin φιλοξένησε εκείνη τη βραδιά ένα live γεμάτο συναισθηματικές διακυμάνσεις και δυνατή μουσική, που έκλεισε όπως ακριβώς έπρεπε, με τα πιο έντονα τραγούδια του συγκροτήματος. Τα Κίτρινα Ποδήλατα είχαν απίστευτη ενέργεια και μία εξαιρετική μπάντα να τα πλαισιώνει. Όλοι όσοι βρεθήκαμε και γεμίσαμε το Gagarin εκείνη τη βραδιά χαρήκαμε μια καλοστημένη μουσική παράσταση γεμάτη θετική ενέργεια.

Τα Κίτρινα Ποδήλατα θα συνεχίσουν το μουσικό ταξίδι τους στην Ελλάδα. Επόμενοι σταθμοί: η Άρτα, τα Γιάννενα και ο Βόλος. Εμείς εδώ στην Αθήνα θα πρέπει να περιμένουμε …όχι μόνο το επόμενο live αλλά και το νέο τους cd! Ελπίζουμε να φανούν συνεπείς και να μη μας αφήσουν να περιμένουμε για πολύ!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here