18/6/2014
www.musiccorner.gr

Για 3η συνεχή χρονιά τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων είναι συνεπή στο ραντεβού τους και γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στο Λόφο του Φιλοπάππου.

Έτσι, ο λόφος των Μουσών, το Σάββατο 21 Ιουνίου, θα ζωντανέψει κάτω από τους ήχους της κλασικής, της έντεχνης και της jazz μουσικής και θα μετατραπεί σε μια μεγάλη μουσική σκηνή.

«Play that funky music!» με τη Big Band του Δήμου Αθηναίων, πουθα υποδεχτεί το κοινό στις 19.15 στην είσοδο του Λόφου μ’ ένα πρόγραμμα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της funk.

Τη σκυτάληστις 20.00 θα πάρει η Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων στο Λόφο της Πνύκας.  Οι  καλεσμένοι στη μεγάλη γιορτή της Μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν Μια μουσική περιήγηση στην Ευρώπη, με παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα, ιταλικές καντσονέτες, ουγγρικούς και σλάβικους χορούς, άριες από δημοφιλείς ιταλικές και γαλλικές όπερες, συνθέτοντας έτσι ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό που απεικονίζει μουσικές παραδόσεις της Ευρώπης.

Σολίστ: Σταμάτης Μπερής (τενόρος), Δημήτρης Αλεξανδρίδης (τενόρος), Χρήστος Λάζος (βαρύτονος)
Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής
Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

filopappou_afisa_2014_06_01

Τη βραδιά θα κλείσει το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων στην είσοδο του Λόφου στις 21.15,  με Τραγούδια που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε διακεκριμένων Ελλήνων δημιουργών, ερμηνευμένα από τους Μανώλη Σκουλά και Δώρα Λουϊζου.

Δ/νση Ορχήστρας: Χρήστος Χαλκιάς

Της έναρξης των συναυλιών, στις 18.00, θα προηγηθεί ξενάγηση με θέμα «Περίπατος στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας» από αρχαιολόγο Μαρία Ντούρου.

Σημείο συνάντησης: Απ. Παύλου και Διον. Αρεοπαγίτου (μπροστά στο φυλάκιο)

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την Α’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here