22/3/2013
Γράφει η Γιώτα Γεωργουλέα
Φωτογράφηση:  Σπύρος Σταυρόπουλος
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

«Τα παιδία παίζει» και …ακόμη κι αν μεγαλώσαμε λιγάκι, μένουμε πάντα παιδιά! Πιστεύοντας «από καρδιάς» ένα τέτοιο σύνθημα ζωής, δεν θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να πούμε όχι σε μια πρόσκληση να δούμε γνωστές και πολύ ενδιαφέρουσες προσωπικότητες με χιούμορ και ταλέντο, να παίζουν μαζί επί σκηνής, σε διάφορους ρόλους.

Μετά το «ο καλός, ο κακός και ο άσχημος» η παρέα μεγαλώνει και για μια ακόμη φορά, «τα παιδία παίζει» στην σκηνή της Ακτής Πειραιώς. Γιάννης ΖουγανέληςΜπάμπης ΣτόκαςΛάκης ΠαπαδόπουλοςΝίκος Ζιώγαλας– Τζώνυ Βαβούρας, μαζί επί σκηνής. Οι συστάσεις είναι νομίζω περιττές…!

Όπως ο ίδιος ο Ζουγανέλης μας δήλωσε μετά το τέλος της παράστασης, αυτή είναι η δεύτερη version ενός προγράμματος που είχε ορισθεί εξ αρχής. Μετά τη συνεργασία με τον Μ. Χατζηγιάννη και τον Σάκη Μπουλά, ήρθε η ώρα για κάποιους φίλους από τα παλιά να συνεχίσουν «το παιχνίδι επί σκηνής».

Αφού μπερδευτήκαμε λιγάκι, τελικά καταφέραμε και βρεθήκαμε με τον φωτογράφο του MusicCorner Σπύρο Σταυρόπουλο στην Ακτή Πειραιώς, λίγο μετά τις 22:00 αφού το δελτίο τύπου ανέφερε ότι το πρόγραμμα ξεκινά αυστηρά στις 22:30. Προς μεγάλη μας έκπληξη πρέπει να επισημάνουμε ότι έτσι κι έγινε!!!

Το όλο σκηνικό θύμιζε κατά πολύ θεατρική παράσταση! Ένας πολύ ωραίος και άνετος χώρος… Εντύπωση μας προκάλεσαν τα χρωματιστά γουρουνάκια αλλά και τα πολλά …200ευρα που κρέμονταν από την ψηλή οροφή της Ακτής Πειραιώς! Όλα έστω και σημασιολογικά συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της παράστασης αφού το «παιχνίδι» σχετίζεται και με την σάτιρα της οικονομικό-πολιτικής πραγματικότητας που ζούμε. «Τα πτυχία copies κτώνται», «Το lifestyle είναι μαγικό, από μηδενικό σε κάνει Νούμερο» είναι κάποια από τα πολύ πετυχημένα slogan που διακρίναμε γραμμένα στους τοίχους!

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι τα κείμενα έχουν γράψει ο Αντώνης Κρόμπας και ο Σάκης Μπουλάς ο οποίος όπως μάθαμε, αυτό το καιρό αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας. Εμείς του ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση… Του στέλνουμε με πολύ αγάπη όλη την θετική μας ενέργεια και τον περιμένουμε σύντομα κοντά μας με πιο παιχνιδιάρικη διάθεση!

Το σύνθημα εδόθη και το παιχνίδι ξεκινά με τρεις όμορφες γυναικείες παρουσίες (Μαρίνα Σαμάρκου, Στεφανία Γκουρνέλου, Ρενέτα Νικολαΐδου) με πολύ σκέρτσο και τσαχπινιά να μας προλογίζουν και παρουσιάζουν τους κεντρικούς ήρωες της παράστασης ενώ βλέπουμε και video από διάφορες κινηματογραφικές τους συνεργασίες.

Δυναμικό ξεκίνημα, με την νεαρή Εύα Τσάχρα να κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο για την φωνή όσο και για την σκηνική της παρουσία…

Στη συνέχεια ο Τζώνυ Βαβούρας, με πολύ θετική ενέργεια και κέφι μας κέρασε «summer wine» και μας τραγούδησε «stand by me» δημιουργώντας μια έντονα ερωτική ατμόσφαιρα. Όπως μάθαμε αργότερα από τον ίδιο, παράλληλα με «το παιδία παίζει», αυτό τον καιρό ο Βαβούρας με το ροκ συγκρότημά του …”παίζει” και ετοιμάζουν ολοκαίνουργιο δίσκο ο οποίος θα είναι διπλό βινύλιο και θα έχει από ροκ κομμάτια μέχρι και διασκευές σε δημοτικά τραγούδια!

Συνέχεια του προγράμματος και «σαν σταρ του σινεμά» επί σκηνής ο Νίκος Ζιώγαλας να μας παροτρύνει «Come on …Let’s work together» να μας θυμίζει αγαπημένες επιτυχίες του όπως το «Θα σου φανερωθώ», «Πάρε με απόψε πάρε με» και πολλά άλλα…

Σειρά είχε ο Λάκης Παπαδόπουλος, γνωστός σε όλους μας ως «Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ». Αφού μας ενημέρωσε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο ότι «Έφυγε η γυναίκα του από το σπίτι» , σιγοτραγουδήσαμε μαζί του κι άλλα αγαπημένα τραγούδια όπως η «Γυριστρούλα» , η «Ανεμώνα» και το «πάρε πασά μου».  Ως πραγματικά ακομπλεξάριστος άνθρωπος όπως τον χαρακτήρισε ο Ζουγανέλης, μας παρέσυρε μαζί του, τραγουδώντας κομμάτια στα οποία έχει γράψει ο ίδιος τη μουσική και έγιναν επιτυχίες με τη φωνή άλλων, όπως «το παλιό μου παλτό». Ιδιαίτερη στιγμή όταν λίγο αργότερα μαζί με τον Ζουγανέλη μας τραγούδησαν «Έλα γοριλάκι» πειράζοντας ο ένας τον άλλον!

Και ήρθε η ώρα να ακούσουμε τον Μπάμπη Στόκα να μας ταξιδεύει μουσικά και να τραγουδάμε μαζί του πολλές επιτυχίες από την εποχή των ΠΥΞ-ΛΑΞ αλλά και από νεώτερες προσωπικές του δισκογραφικές δουλειές. Δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά και σε άλλους αγαπημένους καλλιτέχνες όπως ο Ορφέας Περίδης ο Λ. Μαχαιρίτσας και ο Σ. Μάλαμας. «Μοναξιά μου όλα», «Όλο με αφήνεις να σε αφήσω», «Πούλα με», «Γιατί έπαψες αγάπη να θυμίζεις» είναι λίγα μόνο από τα κομμάτια που ακούστηκαν…

Στο ενδιάμεσο βλέπαμε να παίζονται και διάφορα θεατρικά σκετσάκια ή video, άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο επιτυχημένα από άποψη χιούμορ, κατά την ταπεινή μας άποψη. Το χιούμορ όμως δεν είναι αστείρευτο και πολλές φορές είναι δύσκολο να το ενσωματώσεις στα πλαίσια μιας παράστασης που τα έχει όλα. Πρέπει πάντως να πούμε ότι η θεατρική στιγμή του Αντώνη Κρόμπα ως «πετυχημένου μεταφορέα πρώτων υλών σε μικροποσότητες…» να απαντά σε ερωτήσεις δημοσκόπησης, υπήρξε εξαιρετικά μοναδική! Πολλά συγχαρητήρια στον αγαπημένο καλλιτέχνη και ζητώ ταπεινά συγγνώμη που νόμιζα ότι ήταν ο …Τζώνυ Βαβούρας! Με μπέρδεψε το ταλέντο των καλλιτεχνών!

Και λίγο πριν οι δείκτες του ρολογιού μας θυμίσουν ότι μια νέα ημέρα ξημερώνει, εμφανίστηκε επί σκηνής ο Γιάννης Ζουγανέλης δίνοντας μια νέα ώθηση στο «παιχνίδι». Αφού αυτοσαρκάστηκε για το νέο του look, του ευχηθήκαμε «μεγειά το κούρεμα…» «και το μεγάλο δούλεμα…» συνεχίστηκε δυναμικά επί σκηνής!

Χαιρέτησε τα πολιτικά κόμματα με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο και ως σωστός ψυχολόγος-σεξολόγος-αναλυτής μας έλυσε πολλές απορίες σεξουαλικού τύπου! Μέχρι και Όπερα περιλάμβανε το πρόγραμμα, με Ζουγανέλη σε ρόλο μαέστρου και τον κόσμο να φτιάχνει τους στίχους. Τρελό παιχνίδι σύνθεσης και στιχουργίας που πραγματικά το ευχαριστήθηκε τόσο ο καλλιτέχνης όσο και το κοινό. Ακολούθησε ένα ποτ-πουρί σάτιρας όλων των επιτυχιών που ακούστηκαν από τους προηγούμενους καλλιτέχνες. Ευχαριστηθήκαμε το «Γιαννάκη ομορφόπαιδο» με πολλά “οοοοο” από το κοινό γένους αρσενικού αλλά και θηλυκού! Φυσικά δεν έλειψαν και οι παραγγελιές προς τον Ζουγανέλη. Ο καλλιτέχνης …διεθνούς ακτινοβολίας όπως μας αυτοσυστήθηκε, τραγούδησε από βαριά λαϊκά άσματα όπως «Φωτιά στα Σαβατόβραδα» μέχρι «Έρωτας είναι ο Γιάννης» και τα πειράγματα με τον κόσμο δεν σταμάτησαν στιγμή!

Το πρόγραμμα έκλεισε με τη συμμετοχή σιγά σιγά όλων των καλλιτεχνών επί σκηνής να μας τραγουδούν «Ανόητες αγάπες» «Για να σε εκδικηθώ» «Ρίτα Ριτάκι» αλλά και «Βασιλική».

Το παιχνίδι μπορεί να έφτασε στο τέλος του αλλά το μήνυμα του έχει διάρκεια γιατί όντως «…ότι κι αν κάνουνε δεν θα πεθάνουμε γιατί η Ελλάδα δεν πεθαίνει!!!»

Ένα αρκετά μεγάλο πρόγραμμα με πολύ μουσική, τραγούδι, θέατρο, παιχνίδι γιατί πραγματικά «τα παιδία δεν γερνάει όσο παίζει»

Η μόνη μας ίσως μικρή ένσταση είναι ότι περιμέναμε μια λίγο πιο δυναμική παρουσία όλων μαζί των καλλιτεχνών επί σκηνής με περισσότερο αυθορμητισμό να προκαλούν την συμμετοχή του κόσμου. Περιμέναμε λίγο πιο έντονο παλμό. Κι αυτό το λέμε γιατί είναι όλοι τους πολύ αγαπημένοι μας καλλιτέχνες, πολύ ταλαντούχοι και ξέρουμε πολύ καλά ότι αποδίδουν με επιτυχία στα ομαδικά παιχνίδια πάνω στη σκηνή. Γι’ αυτό και οι απαιτήσεις μας είναι μεγάλες. Μπορεί βέβαια απλά να έτυχε καθώς και το κοινό κάθε φορά παίζει σημαντικό ρόλο. Αυστηροί κανόνες στα παιχνίδια δεν υπάρχουν και αυτό που κυρίως μετράει είναι η καλή διάθεση για συμμετοχή. Κι αυτή σίγουρα υπάρχει…

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν κάθε Σάββατο μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου οπότε, υπάρχει χρόνος για αναζήτηση, ανατροπές και ισορροπίες στο πρόγραμμα. Άλλωστε όλοι τους είναι ακόμη …Μικρά Παιδιά!!!

Παρά το προχωρημένο της ώρας, μετά το τέλος της παράστασης, πήγαμε στα καμαρίνια και με μεγάλη μας χαρά μιλήσαμε με κάποιους από τους κύριους πρωταγωνιστές…

MusicCorner: «Τα παιδία …συνεχίζουν να …παίζει» στην Ακτη Πειραιώς;
Γ. Ζουγανέλης: «Τα παιδία παίζει» γιατί νομίζω στη σύγχρονη πραγματικότητά μας πρέπει να επικαλεσθούμε την παιδική μας αθωότητα για να μπορέσουμε να βρεθούμε οι άνθρωποι μεταξύ μας, να ονειρευτούμε, να δημιουργήσουμε και με δύναμη να πάμε μπροστά στο μέλλον.
Λ. Παπαδόπουλος: «τα παιδία μόνο παίζει» και ψιλοτραγουδάν! Είμαστε πιο πολύ …παιχνιδιάρηδες παρά τραγουδιάρηδες (γέλια)

MusicCorner: Αυτό είναι το σύνθημα και ο τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της κρίσης;
Γ. Ζουγανέλης: Νομίζω ότι συνεχώς αναμασάμε τα ίδια πράγματα και μένουμε αδρανείς. Εγώ πιστεύω στον άνθρωπο που ενεργεί, που δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια και μπαίνει σε μια διαδικασία να απαντήσει σε όλο αυτό που συμβαίνει. Αυτοί που δυστυχώς την πατάνε είναι οι υπάλληλοι. Γι’ αυτό προτρέπω όσο το δυνατόν στην “Δημιουργία” και όχι στην “Υπαλληλία” , όσο και όπως μπορεί ο καθένας.

MusicCorner: Ο κόσμος συμμετέχει στο «παιχνίδι»;
Γ. Ζουγανέλης: Ναι συμμετέχει ο κόσμος. Ο κόσμος πάντα έχει τις καλύτερες προθέσεις γι’ αυτό και «την πατάει» πολλές φορές. Ελπίζουμε να μην είμαστε αφορμή για να την πατήσει και με εμάς! (γέλια)

MusicCorner: Μ. Χατζηγιάννης ή Λ. Παπαδόπουλος αποδίδει καλύτερα στα ομαδικά παιχνίδια επί σκηνής;
Γ. Ζουγανέλης: Όχι εγώ δεν μπαίνω καθόλου σε διαδικασία σύγκρισης. Είναι τελείως διαφορετικές προσωπικότητες. Ο Χατζηγιάννης είναι ένα ταλαντούχο άτομο μιας άλλης γενιάς που έχει γράψει πολύ ωραία τραγούδια. Η διαθεσιμότητα του σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, είναι ορισμένη. Όλα αυτά τα παιδιά με τα οποία τώρα παίζουμε επί σκηνής, έχουμε μεγαλώσει μαζί, έχουμε πολλές φορές συνεργασθεί και είμαστε πιο ανοιχτοί στην συμμετοχή στο «παιχνίδι»

MusicCorner: Πολιτικοί θα θέλατε να έρθουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα;
Γ. Ζουγανέλης: Οι πολιτικοί δεν πρόκειται να έρθουν γιατί γενικά κρύβονται. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι πολιτικοί. Με ενδιαφέρει ο πολίτης. Οι πολιτικοί είναι μυστήρια άτομα και προβοκάτορες. Αυτοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το αδιέξοδο της Ελλάδος. Προβοκάρουν την παιδεία, την γνώση μας, ξεπουλάνε την χώρα μας κι εμείς ακόμη συνεχίζουμε και ασχολούμαστε με αυτούς δυστυχώς. Δεν με ενδιαφέρει κανένας Τσοχατζόπουλος και κανένας Παπαγεωργόπουλος. Με ενδιαφέρει να επιστρέψουν τα λεφτά στον ελληνικό λαό.

MusicCorner: Αγαπημένο παιχνίδι όταν ήσασταν παιδί;
Γ. Ζουγανέλης: Γενικά μου άρεσαν πολύ όλα τα παιχνίδια. Μου άρεσε να είμαι με τους φίλους μου και να παίζουμε ώρες, από ποδόσφαιρο και μπάσκετ μέχρι Μονόπολη και Γκρινιάρη! Πολύ παιχνίδι… όλοι μαζί μια παρέα!

MusicCorner: Συνεργασία για μια ακόμη φορά στον ίδιο χώρο με Ζουγανέλη και κάποιους παλιούς φίλους. Πως είναι η εμπειρία;
Τζ. Βαβούρας: Με όλα τα παιδιά γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, κινούμαστε σε παράλληλους δρόμους και πρέπει να σου πω ότι μου έκαναν ένα μεγάλο καλό φέτος. Με έβαλαν και τραγούδησα για πρώτη φορά ελληνόφωνα τραγούδια και χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό! Γενικά όλοι εδώ είμαστε μια παρέα. «Τα παιδία παίζει» στην κυριολεξία. Έρχομαι με χαρά στο μαγαζί γιατί περνάω καλά εδώ και μακάρι να παίζαμε περισσότερες ημέρες.

MusicCorner: Στο δελτίο τύπου είδα το όνομα σου, στην αφίσα όμως δεν είδα φωτο, γιατί;
Τζ. Βαβούρας: Φοβήθηκαν ότι …θα τρόμαζα τον κόσμο!!! (γέλια) Όχι μωρέ, αυτό έγινε για καθαρά πρακτικούς λόγους. Έγινε μια πρώτη αφίσα με τους κεντρικούς ήρωες του «παιδία παίζει». Εγώ άλλωστε ποτέ δεν είχα θέματα προβολής. Χαίρομαι που βλέπω παλιούς φίλους και περνάμε καλά. Πραγματικά ευχαριστώ τον Γιάννη που με έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια και φέτος με εμπιστεύτηκε για μια ακόμη φορά. Έχουμε κάνει πολλά πράγματα μαζί. Έχουμε γράψει ιστορία με αυτό το ιδιαίτερο χιούμορ που λανσάραμε πριν από είκοσι πέντε χρόνια στην ΕΡΤ όταν δεν υπήρχαν τα ιδιωτικά κανάλια. Έχουμε περάσει πραγματικά πολύ όμορφα μαζί!

MusicCorner: Κάποιο παιχνίδι που θα ήθελες να παίξεις με κάποιο πολιτικό;
Τζ. Βαβούρας: Θα ήθελα …να «παίξω ξύλο» με όλους!!! (γέλια)

MusicCorner: Μπορούμε να μένουμε «πάντα παιδιά»;
Ν. Ζιώγαλας: Αυτή είναι μια φράση που μπορεί για κάποιους να ακούγεται από πολύ γελοία μέχρι πολύ ρομαντική… Το σημαντικό είναι μεγαλώνοντας να μην ξεχνάμε από που ξεκινήσαμε. Είναι σημαντικό να αφήσουμε ο καθένας μας ένα ιδιαίτερο άρωμα ζωής πίσω μας και όχι βρωμιά. Πρέπει να προσπαθήσουμε με θετική σκέψη να αξιοποιήσουμε το “τώρα” όσο πιο πολύ μπορούμε. Όταν περνάμε δύσκολα τότε είναι απαραίτητη η θετική σκέψη. Εκεί φαίνεται η δύναμη η πραγματική…

——————-

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here