4/6/2013
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Και μπορεί να μην έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τότε που τελείωσε ο διαγωνισμός της Eurovision 2013 στο Malmo της Σουηδίας, ήδη όμως οι Δανοί ψάχνουν που θα φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό για 3η φορά στην χώρα τους.

Στην διεκδίκηση της διοργανώτριας πόλης, εκτός από το μεγάλο φαβορί που είναι η Κοπεγχάγη, έχουν μπει και οι πόλεις Aalborg, Fredericia και Herning. Οι πιθανές ημερομηνίες, για τους ημιτελικούς και τον τελικό είναι οι 13, 15 και 17 Μαΐου του 2014.

eurovision_denmark_2014

Φυσικά όλα είναι ακόμα ρευστά, και τα πάντα μπορεί να αλλάξουν. Εννοείται, ότι οι χώρες, κατά το πλείστον, που τα πήγαν καλά πέρσι στον τελικό, έσπευσαν να δηλώσουν το παρόν και στη Δανία. Σύσσωμη η Βαλτική (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία) καθώς και η Σκανδιναβία (Νορβηγία, Φινλανδία, Σουηδία) είπαν ήδη ναι, και θα τις δούμε και του χρόνου! Σιγά …που θα γλιτώναμε!

Ανάμεσα σε αυτές τις χώρες έχουν δηλώσει ότι θα μας τιμήσουν με τα τραγούδια τους του χρόνου είναι  και οι: Βέλγιο, Ολλανδία, Μάλτα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Γαλλία, Γερμανία, και το Σαν Μαρίνο που φήμες θέλουν την Valentina Monetta, εκπρόσωπο πέρσι και πρόπερσι, να είναι και του χρόνου εκείνη που θα πάει για το μικρό κρατίδιο. Αν γίνει αυτό, θα είναι η πρώτη καλλιτέχνης που συμμετέχει τρεις συνεχόμενες φορές για μια χώρα! Είναι κι αυτό μια καταξίωση, αν το καλοσκεφτείς!

Πέραν των χωρών αυτών, η Ebu και οι υπεύθυνοι, προσπαθούν να προσεγγίσουν και τις απούσες χώρες, όπως Τουρκία, Βοσνία, Πολωνία, Σλοβακία και Πορτογαλία (που παρόλο που δε συμμετείχε, μετέδωσε το διαγωνισμό) προκείμενου να μη μείνει κανένας παραπονεμένος. Πιθανό είναι, αν όλα κανονιστούν, να έχουμε και 2 χώρες που θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο διαγωνισμό, το Λιχτενστάιν και το Καζακστάν, το οποίο αν συμφωνήσει στις διαπραγματεύσεις της EBU, τότε θα μπορεί να συμμετέχει.

Λουξεμβούργο και Μονακό, δε δείχνουν διατεθειμένοι να επιστρέψουν στο διαγωνισμό… Και δε νομίζω ότι μένουν άλλες χώρες στην Ευρώπη για να συμμετέχουν, εκτός φυσικά από το Βατικανό, που δεν νομίζω ο Πάπας να έχει πρόθεση να στείλει …Καρδινάλιους να τραγουδήσουν!

Όσο περνάνε οι μέρες, τόσο τα νέα θα μαζεύονται και τα δεδομένα θα αλλάζουν! Γι’ αυτό θα είναι το musiccorner κοντά σας για να σας κρατάει ενήμερους! Μέχρι τότε, καείτε στις παραλίες, απολαύστε τα παγωμένα mojito και daquiri και εδώ θα είμαστε να τα λέμε…!

—————-

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here