Γράφει η Ιωάννα Γκόγκου
Φωτογραφίες: Ιωάννα Γκόγκου
www.musiccorner.gr
Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

———————————————————–

-Τι θα ήθελες τώρα; Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό…
-Θάλασσα…

-Και το τελευταίο;
-Νερό…

Δεν είναι τυχαίο που λατρεύουμε το νερό, εκεί γεννηθήκαμε, εκεί ξεκίνησε η πρώτη μας ανάσα, εκεί καταλήγει και μετά.

Ήμαστε από νερό… τα δάκρυα, το φιλί, το πάθος, ακόμα και εκεί μούσκεμα τα κάνουμε…! Νερό…

Mermaids swimming around calling my name i see the light in the dark, i guess i’m underwater

-Εσύ τι θα έλεγες; Έλα με μια σκέψη, είναι απλό.
-Μάλλον το ίδιο.

-Μάλλον;
-Ναι. Είναι που είμαι και της φωτιάς…

-Παίζεις με τα άκρα…
-Παίζω με το συναίσθημα.

-Και δεν έχει το νερό συναίσθημα;
-Δεν έχει όρια.

Underwater i’m so secure, i’m breathing faster, i feel so pure, underwater i found my soul my secret ??seeks? to feel

Και όμως… πνίγομαι και πίνω από τα βάθη του κορμιού σου.

Κορμί της Γαίας, νερό των στεναγμών σου…

Πολυταξιδεμένο, σκιά της φλόγας που δακρύζεις. Ναυάγια που σεργιάνισαν πάνω σου, μυστικά που έμειναν μέσα σου.

There’s a se-secret in me, liquid passion, i’m confused, but i’m sure,  am sure i’m underwater

-Αν ήσουν  στοιχείο τι θα ήσουν;
-Νερό…

———-

Μαριάννα Γερασιμίδου
Η Μαριάννα Γερασιμίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη μέσα σε μία σπουδαία “καλλιτεχνική οικογένεια” παίρνοντας τα πρώτα της ερεθίσματα από αυτή. Πολύ γρήγορα η οικογένεια της αντιλαμβάνεται τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες και στηρίζοντας την ξεκινάει μαθήματα χορού, πιάνου και θεωρίας μουσικής. Η πρώτη της συμμετοχή σε συναυλία πραγματοποιήθηκε στα 8 της, τραγουδώντας στο πλάι της λατρεμένης της θείας Νατάσσας Γερασιμίδου.

Στα 18 της αποφασίζει να ακολουθήσει τα όνειρα της επαγγελματικά. Έχοντας επιρροές από πολλά είδη μουσικής η Μαριάννα τελικά εμπνεύστηκε και αισθάνθηκε να την κερδίζει περισσότερο η Soul, Rhythm n’Blues, Jazz και γενικότερα η μαύρη μουσική.

Μία από τις πρώτες της συνεργασίες, όσον αφορά τη δισκογραφία, ήταν μαζί με τον Bo (πρώην μέλος των Goin’ Through) που είχε συμμετοχή σε προσωπική δισκογραφική του δουλειά με το τραγούδι Better Dayz. Η δεύτερη συνεργασία της έγινε με τον Phat Jack κάνοντας μία επανεκτέλεση στο τραγούδι Ain’t Nobody της Chaka Khan το καλοκαίρι του 2005. Παράλληλα ξεκινάειτη συνεργασία της με τον Dimi Phaze. Στην δισκογραφική δουλειά Season One που κυκλοφόρησε το Δεκέμβρη του 2005 η Μαριάννα ερμήνευσε 4 τραγούδια του δίσκου στα οποία έγραψε και τη μουσική μαζί με τον Dimi Phaze.

Μέσα από αυτή τη δουλειά κατάφερε να ξεχωρίσει με επιτυχία το All This Love, το οποίο ακούστηκε ιδιαίτερα από ραδιόφωνο και τηλεόραση. Επίσης άλλο ένα τραγούδι μέσα από αυτό το δίσκο το Underwater, επιλέχθηκε για την πολυβραβευμένη από το φεστιβάλ κιν/φου Θεσσαλονίκης ταινία Eduart.

Στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο τηλεοπτικό reality Famestory 4, όπου κατάφερε να φτάσει στον τελικό διαγωνισμό και να κερδίσει το βραβείο ερμηνείας.

Μετά από λίγο καιρό βρέθηκε να συνεργάζεται με το Μάνο Ξυδούς στο Σταυρό του Νότου και έπειτα από τις κοινές τους εμφανίσεις προέκυψε και μια συμμετοχή της Μαριάννας σε 2 τραγούδια που συμπεριλήφθηκαν στην τελευταία δισκογραφική δουλειά του Μάνου Ξυδούς.

Το Μάιο του 2007 παίρνει μέρος στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού (EUROVISION), κάνοντας φωνητικά στο τραγούδι comme ci comme ca με την Ευρυδίκη και τον Δημήτρη Κοργιαλά, εκπροσωπώντας την Κύπρο.

Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου συμμετέχει στα Μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Κατσαρού. Το χειμώνα του 2008 συνεργάζεται με τον Γιώργο Αλουπογιάννη στο Σταυρό του Νότου.

Η Μαριάννα, τον Νοεμβρίου του 2008, εγκαινιάζει τη νέα σκηνή της Αρχιτεκτονικής στο Γκάζι τραγουδώντας στη βασική μπάντα.

Από το 2008 ξεκινά η συνεργασία της στο πλευρό της Έλενας Παπαρίζου συμμετέχοντας στη καλοκαιρινή της περιοδεία η οποία σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία. Το περασμένο καλοκαίρι εμφανίζεται στο πλευρό της Έλενας σε ένα νεανικό πρόγραμμα μαζί με τους stavento και τους 1550.

Το 2011 κυκλοφορεί το τραγούδι «Σε έναν κόσμο ιδανικό».

———-

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here