20/4/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Πριν από πολλά χρόνια, όταν η ροκ και η ποπ μουσική ήταν ακόμα δύο «διαφορετικά» είδη, υπήρχαν συχνά εντάσεις μεταξύ των καλλιτεχνών αλλά και των θαυμαστών τους. Αλλά φαίνεται ότι αυτές οι εποχές έχουν περάσει οριστικά στο παρελθόν. Η ροκ μουσική περιέχει ποπ στοιχεία και τούμπαλιν, ενώ οι διαφορές που «χώριζαν» τους καλλιτέχνες έχουν γεφυρωθεί και βλέπουμε πλέον μουσικούς με άκρα αντίθετες μουσικές ρίζες να συνεργάζονται δισκογραφικά ή επί σκηνής.

Σ’ αυτό το πλαίσιο πρέπει να εντάσσονται και οι δηλώσεις του Alice Cooper, στις οποίες εξέφρασε το θαυμασμό του για τη Lady Gaga και την χαρακτήρισε «απόλυτη ροκ σταρ». Ο Cooper, με σαράντα χρόνια καριέρας στη hard rock σκηνή και «μαέστρος» των dark εμφανίσεων, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη Gaga αναφέροντας ότι υπάρχει ένας νεώτερος καλλιτέχνης που τον ξεπέρασε και έγινε ο απόλυτος performer!

Πιστεύω ότι είναι κάτι που το κοινό βλέπει και θεωρεί ότι μπορεί να το φτάσει”, απάντησε ερωτώμενος γιατί είναι σημαντικοί οι ροκ σταρ. “Έρχονται νεαροί στις συναυλίες μου και αναρωτιούνται πώς καταφέρνω και κάνω αυτά τα πράγματα. Και είναι σίγουροι ότι οι ίδιοι δεν μπορούν. Αυτό συμβαίνει και με μένα όταν βλέπω τη Lady Gaga στη σκηνή”, συνέχισε ο 64χρονος ρόκερ μιλώντας στο περιοδικό Kerrang!

Εκτός από την εκτίμησή του στη Lady Gaga, ο Alice μίλησε γενικότερα για τους σταρ της ροκ. Πιστεύει ότι για να φτάσει κάποιος σε υψηλό επίπεδο και να μπορεί να χαρακτηριστεί σταρ, πρέπει να διαθέτει μεγάλη ποιότητα και πλούσια ταλέντα, ενώ πάντα παρακολουθεί συναδέλφους του για να παίρνει έμπνευση. “Το πρώτο άτομο που έχω στο μυαλό μου είναι ο Mick Jagger. Είναι η επιτομή της έννοιας του ροκ σταρ. Όταν τον κοιτάζεις, διαπιστώνεις ότι έχει την εικόνα, το ταλέντο, την ποιότητα, το στιλ του ροκ σταρ και είναι αειθαλής”, ολοκλήρωσε ο Alice Cooper.

Τις απόψεις του για τους θρύλους της ροκ εξέφρασε και ο Slash. Ο κιθαρίστας, με δυο φράσεις έδωσε το στίγμα του : “Πιστεύω ότι οι σπουδαίοι μουσικοί, σπουδαίες προσωπικότητες που διαπρέπουν σε ό,τι κάνουν, είναι εξαιρετικά σημαντικοί. Αλλά δεν είναι όλοι οι σπουδαίου μουσικοί ροκ σταρ, ούτε όλοι οι ροκ σταρ σπουδαίοι μουσικοί”, δήλωσε ο Slash…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here