18/4/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Σχεδόν τρία χρόνια μετά το τελευταίο της άλμπουμ, η Nelly Furtado επιστρέφει στο προσκήνιο με το “The Spirit Indestructible”. Το νέο άλμπουμ της Nelly είναι αγγλόφωνο, το πρώτο μετά το πολύ επιτυχημένο “Loose” του 2006, καθώς το “Mi Plan” του 2009 ήταν ισπανόφωνο, γεγονός που δεν του επέτρεψε να φτάσει ψηλά στα charts.

Η Nelly παραδέχθηκε ότι πέρασε αρκετός καιρός μέχρι να ολοκληρώσει τη νέα της δουλειά : “Πράγματι μου πήρε αρκετό χρόνο. Μετά την κυκλοφορία του ισπανόφωνου άλμπουμ το 2009, ξεκίνησα να γράφω τα τραγούδια για το νέο”, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC, μιλώντας για το πέμπτο άλμπουμ της καριέρας της.

Όταν ξεκίνησα να δουλεύω τα νέα  μου τραγούδια, βρισκόμουν σε πολύ διαφορετική φάση, όπως και κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης του δίσκου. Αισθάνθηκα σαν να εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα. Είχα πολύ ενέργεια συσσωρευμένη και κατάλαβα ότι όλα ήταν πλέον έτοιμα. Είναι το ωραιότερο συναίσθημα του κόσμου”, συνέχισε η τραγουδίστρια.

Το πρώτο single του δίσκου, με τίτλο “Big Hoops” σε παραγωγή του Rodney Jerkins, κυκλοφόρησε ήδη και αποτελεί ένα πρώτο δείγμα του νέου της ύφους. Και λέμε νέο ύφος, γιατί η Nelly συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες και παραγωγούς, όπως τους Nas, Salaam Remi και Tiesto, που δημιούργησαν μια «ποικιλία» κομματιών. “Ο δίσκος έχει διάφορα ακούσματα”, αποκάλυψε η 33χρονη τραγουδίστρια που χαρακτήρισε τον δίσκο dance.

Το άλμπουμ αυτό είναι αφιερωμένο στη θετικότητα, τα νιάτα, τη θετική ενέργεια και το ανεξάντλητο πνεύμα. Θα ήθελα το κοινό να ζήσει τη μουσική όπως κι εμείς όταν τη γράφαμε. Θέλω να χοροπηδάνε, να τσιρίζουν, να χορεύουν, να κλαίνε, να γελάνε. Ν’ αγαπάνε το ρυθμό και να ακούνε το δίσκο δυνατά όπου και να βρίσκονται”, ολοκλήρωσε η Nelly Furtado.

Το “The Spirit Indestructible” προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Η standard έκδοση θα περιέχει δεκατέσσερα τραγούδια και η deluxe τουλάχιστον δεκαοκτώ, ενώ και οι ψηφιακές εκδόσεις θα περιέχουν bonus tracks, χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here