16/3/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Παρά τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει εδώ και αρκετό καιρό, οι Rolling Stones δε σκοπεύουν να ξεκινήσουν περιοδεία φέτος που κλείνουν 50 χρόνια καριέρας. Τα σχέδια του συγκροτήματος, όμως, δεν ματαιώνονται, αλλά πιθανότατα αναβάλλονται για το 2013.

Το 2012 το θεωρούμε ως το έτος «σύλληψης» του συγκροτήματος, αλλά το έτος των 50ων γενεθλίων μας είναι το επόμενο. Οι Stones πάντα θεωρούνταν ότι ξεκίνησαν το 1963 επειδή ο ντράμερ Charlie Watts, δεν ήταν μέλος του γκρουπ το 1962. Εντάχθηκε στους Rolling Stones τον Ιανουάριο του ’63”, δήλωσαν οι Mic Jagger και Keith Richards στο περιοδικό που πήρε το όνομά του από το θρυλικό γκρουπ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι οι διαδικασίες για την οργάνωση μιας μεγάλης περιοδείας είναι τόσο χρονοβόρες που ακόμα και τώρα να άρχιζε ο προγραμματισμός, δεν θα προλάβαιναν να ξεκινήσουν την τουρνέ μέσα στη χρονιά. Αν όντως οι Stones ήθελαν να πάρουν τους δρόμους μέσα στη χρονιά, η προετοιμασία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από πέρυσι.

Πέραν αυτών, δεν είναι ξεκάθαρο και το τοπίο σε επίπεδο εταιρείας που θα αναλάβει τη διοργάνωση. Προτάσεις έχουν γίνει και από τις μεγάλες εταιρείες του χώρου, Live Nation και AEG, χωρίς μέχρι τώρα να έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικά με την πορεία των όποιων συζητήσεων έχουν πραγματοποιηθεί.

Ένα επιπλέον στοιχείο που είναι πρόβλημα για τους Stones και τους ανθρώπους του χώρου, και προφανώς αποτελεί άλλο ένα θέμα που πρέπει να ξεκαθαριστεί πριν ληφθούν αποφάσεις για την περιοδεία, είναι η κατάσταση του Richards. Η υγεία του είναι κλονισμένη και υπάρχει μεγάλη αμφιβολία αν θα μπορεί να ακολουθήσει το συγκρότημα σε μια μεγάλη περιοδεία, ή αν θα πρέπει να επιλεγεί άλλο μοντέλο.

Το περιοδικό Rolling Stone, επικαλούμενο αξιόπιστη πηγή, ανέφερε ότι είναι πιθανό το συγκρότημα να επιλέξει να δώσει μια σειρά παραστάσεων στον ίδιο χώρο. “Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να δώσουν 10 συναυλίες στο MSG, 10 στο Staples Center, 10 στην O2 Arena του Λονδίνου”. Η λύση αυτή θα ήταν σίγουρα καλύτερη για τα μέλη του συγκροτήματος που διανύουν την 7η δεκαετία της ζωής τους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here