29/5/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Για το Σεπτέμβρη που μας έρχεται προγραμματίζει ο Eric Burdon την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ. Ο τραγουδιστής των Animals και των War, τιτλοφορεί το νέο του άλμπουμ “Til Tour River Runs Dry” και ηχογραφήθηκε στη Νέα Ορλεάνη μέσα στο 2010, ενώ η δουλειά του Eric συνεχίστηκε μέσα στο 2011.

Άρχισα να αισθάνομαι ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσω το νέο άλμπουμ ως μία κάθαρση, ότι έπρεπε να εκφράσω τη δική μου αλήθεια. Χρειάστηκε πολύ περισσότερος χρόνος από κάθε άλλη φορά κι αυτό δεν οφείλεται στο χρόνο που αναλώθηκε στο studio για τις ηχογραφήσεις, αλλά στα θέματα που ήθελα να έχουν τα τραγούδια που θέλω να κυκλοφορήσω”, ανέφερε ο Eric Burdon σε δήλωσή του για το νέο του δίσκο.

Το αποτέλεσμα αυτής της «ενδοσκόπησης» του Burdon είναι ένα απόλυτα ειλικρινές πορτραίτο του, αλλά και μια αδυσώπητη ματιά στη θρησκεία, την πολιτική και το περιβάλλον. “Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων γι’ αυτό το άλμπουμ, χάσαμε τον Bo Didley, έναν από τους ανθρώπους που με επηρέασαν βαθύτατα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα του έλεγα, αν γνώριζα ότι ο χρόνος του ήταν περιορισμένος”, συνεχίζει ο Burdon.

Ταξίδεψα στη Νέα Ορλεάνη για να ηχογραφήσω με την ορχήστρα του Fats Domino, ένα κομμάτι που έγραψα όταν ο Fats θεωρείται αγνοούμενος στον τυφώνα Katrina. Όλη αυτή η καταστροφή από τον τυφώνα με άγγιξε βαθιά. Η Νέα Ορλεάνη, είναι η γενέτειρα της μουσικής που αγαπώ. Ένας φίλος μου έστειλε τη φωτογραφία του Fats όταν είχε σωθεί και ένιωσα απίστευτη χαρά. Ήξερα ότι έπρεπε να δημιουργήσω στίχους και μουσική για να εκφράσω την ανακούφισή μου. Η δυσκολία να γράψω τραγούδια γι’ αυτό το άλμπουμ ήταν έντονη”.

Η παγκόσμια υπερθέρμανση, η πιθανή κρίση του νερού… πολύ νερό, λίγο νερό. Διάλεξα τον τίτλο του άλμπουμ γιατί υπάρχουν στιγμές στη ζωή κάθε ανθρώπου που πιστεύει ότι δε μπορεί να προσφέρει τίποτε άλλο. Όχι εγώ. Το ποτάμι μου δεν έχει στεγνώσει ακόμα. Προσφέρω αυτά τα κομμάτια ως ένδειξη της ελπίδας της ανθρωπότητας ότι θα μπορέσει να βρει νέα έμπνευση”, αναφέρει ο μουσικός και συνεχίζει για την καριέρα του.

Ποτέ δεν αναζήτησα το χρήμα ή τη δόξα, αλλά πάντα πίστευα ότι έπρεπε να χαράξω το δικό μου δρόμο. Όταν ήμουν παιδί μου φαινόταν αδύνατο να κάνω καριέρα ως τραγουδιστής που θα διαρκέσει πενήντα χρόνια. Ήμουν πάρα πολύ τυχερός. Είμαι άνθρωπος που έμαθε να επιβιώνει. Όταν ξεκίνησα με τους Animals ποτέ δε σκέφτηκα ότι θα γεράσω. Πολύ περισσότερο ότι θα τραγουδάω στη σκηνή σε ηλικία 70 ετών. Στα είκοσί μου τραγουδούσα “When I Was Young” σα να ήμουν ήδη μεγάλος. Τώρα βλέπω τη ζωή μου, τα θετικά και τα αρνητικά της. Μπορώ να καταλάβω πού ήμουν και πού είμαι. Έχω το προνόμιο να μπορώ να κοιτάζω πίσω μου και να βλέπω τα μονοπάτια που ακολούθησα, τις λεωφόρους που διέσχισα. Σ’ αυτή τη φάση της ζωής μου, είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη θέση στην οποία βρίσκομαι”, ολοκληρώνει ο Burdon.

Το “Til Your River Runs Dry” θα κυκλοφορήσει στις 18 Σεπτεμβρίου, με τον Burdon να το προωθεί μέσω ραδιοφώνου και τηλεόρασης, ενώ προγραμματίζει και περιοδεία. Ορισμένοι τίτλοι κομματιών είναι οι : “Bo Didley Special”, The River Is Rising”, “Water”, “Wait” και “Memorial Day”…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here