10/6/2014
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Ιδιαίτερα πλούσιο αναμένεται το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι της Γλυκερίας. Η ερμηνεύτρια που δεν εφησυχάζει ποτέ,  ετοιμάζει πολλές και ενδιαφέρουσες συνευρέσεις επί σκηνής που αναμένεται να συζητηθούν, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιήσει και προσωπικές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Από τις πολυαναμενόμενες και αναπάντεχες συνεργασίες της το φετινό Καλοκαίρι είναι αυτή με τους Imam Baildi στο Θέατρο βράχων “Μελίνα Μερκούρη” την Δευτέρα 14 Ιουλίου. Η τραγουδίστρια συναντάει για πρώτη φορά τον “σύγχρονο” ήχο του δημοφιλούς συγκροτήματος και η συνεύρεσή τους επί σκηνής αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

glykeria

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και η προσωπική της εμφάνιση με «Τραγούδια της αγάπης και της Μεσογείου» στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής την Παρασκευή 25 Ιουλίου. Γνωστή για την αγάπη της στη ethnic μουσική και μετρώντας αρκετές συνεργασίες με καλλιτέχνες της world σκηνής, στην παράσταση αυτή η Γλυκερία θα συναντήσει στη σκηνή τους συναδέλφους της  Ντιλέκ Κοτς από την Τουρκία, Αντρέ Μάια από την Πορτογαλία, και Ντάσο Κούρτι από την Αλβανία, που τους ενώνει η αγάπη για την μουσική και τα τραγούδια που έχουν «άρωμα» παράδοσης και Μεσογείου, για να τραγουδήσουν επίσης παρέα παραδοσιακά τραγούδια απ’ όλες τις γωνιές της Μεσογείου.

Παράλληλα με τις “ειδικές” αυτές εμφανίσεις,  η Γλυκερία θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, είτε μόνη της, είτε μαζί με τον σπουδαίο σολίστα του κλαρίνου, Βασίλη Σαλέα, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα γεμάτο από τις αρίθμητες προσωπικές της επιτυχίες, αγαπημένα παραδοσιακά, σμυρνέικα και λαϊκά τραγούδια. Το πρόγραμμα των συναυλιών αυτών θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες. Τέλος η Γλυκερία, μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, τον Γιάννη Κότσιρα κ.α.,  θα συμμετέχει σε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα, που θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο στις 1/10.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here