31/3/2011
www.musiccorner.gr
Φωτορεπορτάζ: Ματίνα Φουντούλη

Ακριβώς δίπλα στο πιο διάσημο καμπαρέ του Παρισιού (και όχι μόνο), το Moulin Rouge, στο “La Machine du Moulin Rouge” (…στη μηχανή, δηλαδή, του Κόκκινου Μύλου), έναν καθαρά συναυλιακό ροκ χώρο, είδα λίγες μέρες πριν τους Σουηδούς “Shout Out Louds” και το γαλλικό συγκρότημα-support “(Please) Don’t blame Mexico”. H αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα κανένα από τα 2 συγκροτήματα πριν το live, αλλά μια σύντομη έρευνα στο youtube με έπεισε ότι σίγουρα θα άξιζε τον κόπο. Και όχι απλά δεν έπεσα έξω, αλλά νομίζω με ενθουσίασαν ακόμα περισσότερο!

Shout Out Louds

Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή… Το πρώτο πράγμα που προσέχεις όταν πηγαίνεις σε μια συναυλία σε μια πόλη που δεν έχεις παρόμοια εμπειρία, είναι φυσικά ο χώρος. Και σε αυτό σίγουρα με κέρδισε με τη μία! Στην αρχή νομίζεις ότι είσαι σε ένα κλασσικό μπαράκι, με το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί (είπαμε, είμαστε μεσοτοιχία με το Moulin Rouge!) και που καμιά φορά φιλοξενεί live ερασιτεχνικών συγκροτημάτων. Προχωρώντας, όμως, πιο μέσα, καταλήγεις σε ένα αρκετά μεγάλο live stage, όπως ακριβώς το είχα στο μυαλό μου για μία ροκ μπάντα. Στη συνέχεια, παρατηρώντας λίγο τον κόσμο που δεν είχε μαζευτεί ακόμα για τα καλά, πρόσεξα ότι σαν να …φοβόταν τη σκηνή και κανείς δεν είχε πλησιάσει κοντά της! Όλοι ήταν διάσπαρτοι στις γωνίες.

(Please) Don’t blame Mexico

Γύρω στις 21.00 (= καθόλου καθυστέρηση) ανέβηκαν στη σκηνή οι «(Please), Don’t blame Mexico», ένα γαλλικό, ποπ συγκρότημα που αποτελείται από τον Maxime, τον Thomas και τον Raphael και που μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο “Concorde”. Όσο κι αν έψαξα να βρω από πού προήλθε το περίεργο όνομά τους, έμεινα με την απορία. Και για να επανέλθω στη live εμφάνιση, παρ’ όλο που το κοινό με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν ήταν ιδιαίτερα ζεστό, κατάφερε προς το τέλος της παρουσίας τους να το κάνει να πλησιάσει τη σκηνή και να ζητάει ακόμα και τραγούδια τους αλλά και encore. Ιδιαίτερα επικοινωνιακοί, καλές φωνές, ωραίες μουσικές. “The behinders”, “Elephant man”, “The speed of lies” αλλά και “The protocol” κάποια από αυτά που ακούσαμε.

Στη συνέχεια και μετά από μια πλήρη …μετακόμιση επί σκηνής, ήταν η σειρά του κύριου μέρους της συναυλίας. Οι Σουηδοί “Shout Out Louds” έχουν ήδη 4 ολοκληρωμένα άλμπουμ και μετά από ένα διάλειμμα …περισυλλογής και ταξιδιών, επανήλθαν με αυτήν την ευρωπαϊκή περιοδεία (Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία). Η μουσική έγινε περισσότερο ροκ και μάλλον αυτό περίμενε το κοινό για να ζωντανέψει. Τα 6 άτομα επί σκηνής, και κυρίως τραγουδιστής και κιθαρίστας τα έδιναν όλα σε κάθε τραγούδι και παρέσυραν μαζί και το κοινό. Το “Please Please Please” ήταν αυτό που ενθουσίασε περισσότερο το κοινό αλλά και τα “Hard rain”, “The comeback”, “Never Ever”, “There’s nothing”, “Impossible” φαίνεται να είναι από τα αγαπημένα. Στο τέλος φυσικά ακολούθησε encore, αφού κανείς δε μπορούσε να σταματήσει να χορεύει και να φωνάζει!

Ένα τελευταίο – εκτός μουσικής, αλλά περισσότερο συναυλιακό – σχόλιο που παρατήρησα είναι ότι βγαίνοντας από τον χώρο πρόσεξα αυτά τα «χαριτωμένα», γυάλινα κουτάκια καπνιζόντων. Και εκεί, συνειδητοποίησα ότι, όντως, ΚΑΝΕΙΣ μέσα στην αίθουσα δεν κάπνιζε! Από πλευρά πρωτοτυπίας λοιπόν, ήταν η συναυλία με την πιο …καθαρή ατμόσφαιρα που έχω πάει, με μοναδικό καπνό αυτόν των εφέ!

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες του Music Corner από το live!


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here