25/9/2012
www.musiccorner.gr

Ιδιαίτερες διασκευές από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο θα παρουσιάσουν η Φένια Χρήστου και ο Στάθης Αννινός, στο Black Duck, τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου.

Οι δύο καλλιτέχνες ετοιμάζονται να μας ταξιδέψουν και να μας αιφνιδιάσουν με διασκευές που ξεκινούν από παλαιότερα γνωστά και καταξιωμένα τραγούδια του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου και καταλήγουν σε νεότερες δημιουργίες.

Δεν θα λείψουν και ανέκδοτα τραγούδια της Φένιας Χρήστου, τα οποία ερμηνεύει με την ξεχωριστή φωνή της και το θεατράλε ύφος της.

———————

Η Φένια  Χρήστου σπουδάζει ανώτερα θεωρητικά στο πιάνο και στο τραγούδι, στο Ωδείο Αθηνών, με τον συνθέτη Νίκο Ξανθούλη.

Μία πρωτοεμφανιζόμενη καλλιτέχνις που σε συνεργασία με τον εξαιρετικό μουσικό Στάθη Αννινό ετοιμάζει την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, στην οποία η ίδια υπογράφει τους στίχους και τη μουσική, ενώ στο βιογραφικό της έχει την σύνθεση της μουσικής δύο θεατρικών παραστάσεων.

Επίσης, έχει συμμετάσχει στα αφιερώματα για τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής στη Σόφια, στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού, κ.α. , ενώ με το δικό της μουσικό σχήμα έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας.

———————

Ο Στάθης Αννινός  το 1998 κυκλοφόρησε τη δισκογραφική του δουλειά «Όνειρα του Κόσμου», στην οποία μελοποίησε ποιήματα του Μάνου Χατζιδάκι. 

Έχει δημιουργήσει την ορχήστρα «Δούρειος Ήχος» με σκοπό τις διασκευές τραγουδιών Ελλήνων συνθετών. Έχει συνεργαστεί με τους Γεράσιμο Ανδρεάτο, Μίλτο Πασχαλίδη, Βασίλη Λέκκα, τον μαέστρο Ανδρέα Πυλαρινό κ.α. Αυτό τον καιρό συνεχίζει τα μαθήματα Jazz πιάνου και αυτοσχεδιασμού με τον Τάκη Φαραζή, συνεχίζοντας την σύνθεση ορχηστρικής μουσικής κυρίως για πιάνο.

———————

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου
Ώρα έναρξης: 22.00

Black Duck Multiplarte
Cafe-Bar-Restaurant-Gallery
Χρήστου Λαδά 9α, Αθήνα
Τηλ. 210.3234760

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here