22/2/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Οι Strokes φοβούνται ότι η πενταετής διάσπαση και απουσία τους από τα δισκογραφικά δρώμενα θα έχουν κάνει τους θαυμαστές τους να τους ξεχάσουν. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Nick Valensi.

Το γκρουπ κυκλοφόρησε το τελευταίο του άλμπουμ, που είχε τίτλο “First Impressions of Earth”, στις 3 Ιανουαρίου του 2006 και μέχρι τις 21 Μαρτίου που θα κυκλοφορήσει η νέα τους δουλειά, θα έχουν συμπληρωθεί πάνω από πέντε χρόνια δισκογραφικής απουσίας.

Είχαμε ένα φόβο ότι μετά από τόσο μακρόχρονη απουσία ο κόσμος θα μας είχε ξεχάσει. Ότι θα ήμασταν ξεχασμένοι με την έννοια ότι όλη η δουλειά του παρελθόντος θα είχε πάει «χαμένη». Ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή, αλλά δεν ήταν αυτό το βασικό που μας απασχολούσε”, δήλωσε ο Valensi.

Ο κιθαρίστας είναι το μόνο μέλος του συγκροτήματος που κατά τη διάρκεια της διάσπασης δεν ακολούθησε το δρόμο των άλλων μελών του γκρουπ που συνέχισαν την καριέρα τους είτε σόλο είτε συμμετέχοντας σε άλλα σχήματα.

Τα χρόνια που πέρασαν ήταν πολύ δύσκολα για μένα. Δεν ήθελα να μείνω τόσο καιρό μακριά από το συγκρότημα. Ήθελα να επιστρέψουμε πιο γρήγορα και πίεζα να κάνουμε ένα καινούριο άλμπουμ ή μια περιοδεία πολύ νωρίτερα”, δήλωσε στο NME.

Παρά τις προσωπικές μου δυσκολίες, το γεγονός ότι το συγκρότημα βρισκόταν σε «χειμερία νάρκη» φαίνεται να επέδρασε θετικά, αφού τώρα είναι ο καταλληλότερος καιρός να εκφραστούμε δημιουργικά. Πιστεύω ότι, τελικά, η προσωρινή αυτή διάσπαση ήταν απαραίτητη για την μακροζωία του συγκροτήματος”, ολοκλήρωσε ο Nick Valensi.

Το πρώτο single από το “Angles” τιτλοφορείται “Under Cover of Darkness” και κυκλοφόρησε στις 9 Φεβρουαρίου, δίνοντας στο κοινό ένα πρώτο στίγμα της νέας δουλειάς του συγκροτήματος. Όπως προείπαμε, το “Angles” θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαρτίου στη Βρετανία και οι Strokes στο πλαίσιο της προώθησής του θα ξεκινήσουν μια παγκόσμια περιοδεία το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η οποία θα συνεχιστεί και το 2012.

Τα τραγούδια του Angles είναι τα εξής:

Machu Picchu
Under Cover of Darkness
Two Kinds of Happiness
You’re So Right
Taken For A Fool
Games
Call Me Back
Gratisfaction
Metabolism
Life is Simple in the Moonlight

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here