17/5/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Και ενώ εμείς ψάχνουμε να δούμε ποιος θα κυβερνήσει αυτή την δόλια τη χώρα -όχι βέβαια πως αν τον βρούμε θα γίνει και κάτι!- στο Αζερμπαϊτζάν, οι πρόβες καλά κρατούν και σήμερα ολοκληρώθηκαν οι πρώτες πρόβες και για τους 2 ημιτελικούς για όλες τις χώρες! Όχι, δε σας λέω καφέ αυτή τη φορά, με αυτά που γίνονται στη χώρα, χάλια θα είναι τα νεύρα σας… Πάρτε κάνα ice tea, το τσάι χαλαρώνει! Πάμε!

Σλοβενία: Καπέλα δεν είδαμε από την Eva Boto και τις κοπέλες που την συνοδεύουν στα φωνητικά. Δόξα τω Θεώ! Άψογη φωνητικά, δημιουργεί ένα κλίμα επιβλητικότητας με τα λευκά φορέματα να ανεμίζονται και το φόντο από πίσω σε μπλε και χρυσούς χρωματισμούς. Εξακολουθώ να λέω ότι μου θυμίζει Σερβία 2007 και ίσως πρέπει να βγάλει τα τόσα λουλούδια από πάνω της γιατί θυμίζει …επιτάφιο! Παρόλα αυτά, πάρα πολύ καλή!

———————

Κροατία: Ο ‘Παράδεισος’ της Κροατίας, έχει για φόντο πολλά σύννεφα σε διάφορους χρωματισμούς. Ένα κακό φόρεμα, ένα άσπρο πανί, σεντόνι -όπως θέλετε πείτε το- στο τελείωμα (ακόμη ψάχνω τον λόγο ύπαρξής του), 3 κοπέλες και 2 αγόρια στο χορευτικό, συνοδεύουν την Nina Badrić. Αν και σαν τραγούδι δεν είναι κακό, στη σκηνή κάπου χάνει την αίγλη του… Οψόμεθα!

———————

Σουηδία: Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι παίζει χωρίς αντίπαλο η Loreen! Είναι σαφές ότι κλέβει την παράσταση γιατί είναι κάτι πρωτότυπο αυτό που μας παρουσιάζει. Πάνω σε μια εξέδρα, δε διαφέρει πολύ από αυτό που μας παρουσίασε στον τελικό της χώρας της. Ωραία ατμόσφαιρα, αν και αρκετά σκοτεινή, χιόνι για γραφικά και δε θα πω τίποτα αρνητικό γιατί θα με λιντσάρετε! Απλά πιστεύω ότι δε θα κάνει περίπατο για την νίκη!

———————

Γεωργία: Δεσπόζει -οτιδήποτε και αν πω- το εξαίρετο ξανθό ντεκαπάζ μαλλί του τραγουδιστή! Μην ξεχάσω μου τράβηξε την προσοχή και μία μίνι στρασάτη ντουντούκα! Από εκεί και πέρα, αν περάσει τελικό -μόνο και μόνο λόγω εξαιρετικών γραφικών και καλής σκηνικής παρουσίας-, σίγουρα αυτοί που θα μείνουν εκτός και θα είναι φαβορί θα το ρίξουν στα ηρεμιστικά! Εεε, και όχι άδικα…!

———————

Τουρκία: Αρκετά ευχάριστος και χαλαρός, και το κόκκινο να κυριαρχεί ως χρώμα, ο Can Bonomo μαζί με άλλους 5 χορευτές, τα πήγε αρκετά καλά για την πρώτη πρόβα. Σίγουρα δεν έχει δείξει πολλά, αφού φαινόταν ότι είναι ημιτελές. Αν δεν είναι, τότε …κακά μαντάτα θα έχει!

———————

Εσθονία: ‘Kuula’ μας λέει ο Ott Lepland, και όχι δεν φωνάζει την …γνωστή Κούλα! Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή της Εσθονίας, με ωραία πορτοκαλί γραφικά στο φόντο, απλά θεωρώ πως δεν είναι και τόσο όμορφο να κάθονται ακίνητοι σαν …μπαστούνια του γκολφ και ο Ott Lepland και η κοπέλα στα φωνητικά!

———————

Σλοβακία: Οχλαγωγία, βαβούρα, φασαρία … αυτά περιγράφουν τις πρόβες του Max! Στη σκηνή μαζί του 3 κιθαρίστες και ένας ντράμερ, με μαύρα και λευκά ντυμένοι αντίστοιχα, και με γραφικά που τονίζουν το metal στοιχείο του κομματιού. Πολύ δύσκολα τα πράγματα φέτος για την Σλοβακία…

———————

Νορβηγία: Ένα καθαρόαιμο ποπ τραγούδι παίρνει τη σκυτάλη και έκλεψε τις εντυπώσεις ο Tooji και φωνητικά και χορευτικά. Πολύ καλή και δυναμική παρουσία, παρόλο που είναι μια μικρή αντιγραφή της περσινής Σουηδίας, ας μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας τώρα! 4 χορευτές τον πλαισιώνουν και πολύχρωμα γραφικά για φόντο.

———————

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Καθισμένη σε ένα πιάνο και με φόντο αρχιτεκτονικές αψίδες και όχι μόνο, η Maya Sar θα γοητεύσει αρκετούς το βράδυ του 2ου ημιτελικού. Πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, σε μια μπαλάντα που απλά στην αρχή είναι λιγάκι βαρετή.

———————

Λιθουανία: Last but not least, ο Tony με καλυμμένα τα μάτια του με μαύρη κορδέλα, διακοσμημένη με Swarovski, ολομόναχος πάνω σε μια χαώδη σκηνή… Καλός φωνητικά αλλά η μοναξιά είναι διάχυτη στη σκηνή. Κάνει και μια τούμπα ξαφνικά, αφού δεν έχει κανένα …να πει τον πόνο του! Φοβερά έξυπνα γραφικά από πίσω που δείχνουν πολλά άτομα να χορεύουν…

Τελείωσαν και οι πρώτες πρόβες του 2ου ημιτελικού. Σήμερα κάνει πρόβα πάλι η Ελλάδα στις 10.30 και έχουμε όλοι μας μεγάλη αγωνία, να δούμε τις απαραίτητες βελτιώσεις που χρειάζονται να γίνουν, προκείμενου να μην μείνουμε εκτός τελικού!
Au revoir mes amis!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here