21/11/2013
www.musiccorner.gr

Η Ορχήστρα ∆ωματίου Johann Strauss Ensemble της Βιέννης ιδρύθηκε το 1985 από τους εξαιρετικούς μουσικούς της αυστριακής Ορχήστρας Μπρούκνερ και πολύ γρήγορα απέκτησε διεθνή φήμη με περιοδείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης (Παρίσι, Λονδίνο, Μαδρίτη, Ρώμη, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Ζυρίχη, Αμβούργο, Ζάλτσμπουργκ, Βιέννη κ.ά.), στην Ιαπωνία, στη Ρωσία και στην Αυστραλία.

Από το 2003, διευθυντής της ορχήστρας είναι ο βιολονίστας Russel McGregor. Χαρακτηριστικό των συναυλιών του Johann Strauss Ensemble είναι η ερμηνεία της βιεννέζικης μουσικής με τον τρόπο που ο σπουδαίος συνθέτης και βιολονίστας Γιόχαν Στράους πρώτος καθιέρωσε, καθώς ήταν συγχρόνως ο σολίστ και ο διευθυντής της ορχήστρας ενθουσιάζοντας το κοινό με τη χορευτική και μελωδική μουσική του!

johann_strauss_ensemble_2013_11

Η ορχήστρα έχει επιλέξει για τις συναυλίες στην Αθήνα τα ωραιότερα βαλς, τις πόλκες και τους λαϊκούς χορούς της βιεννέζικης μουσικής παράδοσης, γραμμένα από τους συνθέτες της οικογένειας των Στράους αλλά και των σύγχρονών τους, για να «ταξιδέψουν» με τη μουσική τους το αθηναϊκό κοινό στη Χριστουγεννιάτικη Βιέννη!

Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 20:30

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
AΙΘΟΥΣΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: € 8 (Φοιτητικά, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), € 10 (πολύτεκνοι, 65+), €18 (Γ’ ζώνη)– 30 (Β’ ζώνη)– 42 (Α’ ζώνη)– 55 (Διακεκριμένη Ζώνη)

Προπώληση: www.megaron.gr,  τηλ. 210-7282333

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here