24/4/2014
www.musiccorner.gr

Το μουσικό έργο της Ειρήνης Χηράτου «Ώρα επτάμιση Ελλάδος» παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014, στις 21:00

Πρόκειται για δεκατέσσερα έντεχνα τραγούδια. Κάθε τραγούδι εξιστορεί μια ιστορία διαφορετική, ενώ όλα μαζί συνδέονται με μια αφήγηση λιτή και καθημερινή, με σημεία αναφοράς τη ζωή και τον έρωτα. Οι άνθρωποι που πασχίζουν διαρκώς να ανακαλύψουν διαύλους επικοινωνίας, αλλά και η ειρωνεία του να είσαι ονειροπόλος, έφηβος ή μετανάστης, σε ένα σύστημα διαφθοράς και υποκρισίας… H Ελπίδα όμως είναι αυτός ο ίδιος ο Άνθρωπος, είμαστε οι ίδιοι εμείς όταν δεν σταματάμε να αισθανόμαστε.

Δύο ιστορίες παράλληλες:

«Ώρα επίσημη Ελλάδος επτά και μισή… Δύο άνθρωποι στην Πόρτα σιωπηλοί: Αυτή χτύπησε την πόρτα κι εκείνος άνοιξε. Του φάνηκε πως μίλησε. Όλη τους η ζωή μερικά δευτερόλεπτα». Σε ένα βλέμμα φευγαλέο εκεί, στην πόρτα… «Μπα;» Την αγαπούσε ακόμα!»

«Και την ίδια εκείνη ώρα δυο άλλοι άνθρωποι στη Στάση σιωπηλοί: Ένας Σύριος και μια Ελληνίδα. Ο άντρας ψυχομαχούσε κι εκείνη έκλαιγε. Της φάνηκε πως μίλησε… Ολόκληρη η ζωή τους σε μερικά δευτερόλεπτα, σε ένα βλέμμα φευγαλέο εκεί, στη στάση… Ώρα επίσημη Ελλάδος επτά και μισή. Οδός Πατησίων… Πόσο τον είχε αγαπήσει!»

-Η ζωή που ξετυλίγεται γεμάτη εκπλήξεις

-Η ευλογία της καλοσύνης σε μια κοινωνία που το χρήμα εξαγοράζει συνειδήσεις

-Φτώχεια και Ευημερία, Γέννηση και Θάνατος: Καταστάσεις ταυτόσημες όταν δεν δουλεύουν όλες οι αισθήσεις. Σκέψεις και συναισθήματα του «Εγώ» αλλά και του «Εμείς»

«Κάτι θέλανε να πούνε! Άραγε τι;»

Δεν δίνει απάντηση η αφήγηση σ‘ αυτό, αλλά τα δεκατέσσερα τραγούδια. Τραγούδια που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και «Μικρές Ιστορίες Ζωής».

Ερμηνεύουν: Γιάννης Θωμόπουλος, Ειρήνη Χηράτου, Μαριάννα Γκέκα

Συμμετέχει: Η 55-μελής χορωδία του 5ου Γυμνασίου Γαλατσίου

ora_7_30_ellados_2014_04

Παίζουν οι μουσικοί: Κώστας Γιώτης – μπάσο/ Νέστωρας Δημόπουλος – ηλεκτρική κιθάρα/ Σπύρος Κωστής – φαγκότο/ Βιβή Γκέκα – μαντολίνο/ Ειρήνη Χηράτου – βιολί

Αφήγηση κειμένων: Μαριάννα Γκέκα
Αφήγηση ηχογραφημένων κειμένων: Αντώνης Καρατζαφέρης, Ειρήνη Χηράτου
Φωτογραφία και επεξεργασία υλικού προβολής: Νίκος Γράβαρης
Μοντάζ οπτικοακουστικού υλικού προβολής: Μελίσα Γράβαρη
Διδασκαλία χορωδίας, κινησιολογία, σχεδιασμός φωτισμών, μουσική διεύθυνση: Ειρήνη Χηράτου

Το CD «Ωρα Επτάμιση Ελλάδος» αποτελεί έκδοση της Peter’s Gallery, υπό την αιγίδα του Δήμου Λεμεσού και διατίθεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.cdbaby.com

Με τη στήριξη: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κυπριακής Δημοκρατίας

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Αίθουσα: Θέατρο
Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3418 550

Είσοδος Ελεύθερη

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Κρατήσεις: 210 3418 579, Δευ.-Παρ. 11:00-14:00

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρουAthens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 08:00–22:00. Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00 έως τη 01:00. Από τη 01:01π.μ. θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here