19/12/2011
Γράφει η Πέννυ Ζαμπούκα
Φωτογράφηση: Θανάσης Μαϊκούσης
www.musiccorner.gr

Την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, κατέφθασε στη χώρα μας η Samantha Fox, για μια και μοναδική συναυλία στο Noiz Club, στο Γκάζι! Νωρίτερα την ίδια μέρα τη συναντήσαμε στο ξενοδοχείο ATHENS IMPERIAL HOTEL, όπου και μας παραχώρησε μια συνέντευξη “εφ’ όλης της ύλης”. Μικροκαμωμένη, φυσικά όμορφη και ευγενική, βιάστηκε να σπάσει τον πάγο καλώντας μας να καθίσουμε κοντά της για να τα πούμε πιο άνετα!

Music corner: Έχετε έρθει αρκετές φορές στην Ελλάδα. Πώς σας φαίνεται η χώρα μας;
Samantha Fox: Την αγαπώ πολύ την Ελλάδα, και την επισκέπτομαι εδώ και πολλά χρόνια, πάνω απο δεκαπέντε! Έχω φίλους Έλληνες και Κύπριους, και τα τελευταία χρόνια επισκέπτομαι συχνά τη Ζάκυνθο, όπου έχουν σπίτι οι θείοι μου. Μ’ αρέσει πολύ η χώρα σας: Το κλίμα, η ομορφιά του τοπίου, τα νησιά σας, αλλά κυρίως οι άνθρωποι. Είστε τόσο καλοί και χαμογελαστοί όλοι και κάθε φορά παίρνω μεγάλη ενέργεια στις συναυλίες μου εδώ. Είστε το πιο θερμό ακροατήριο!

Music Corner: Ευχαριστούμε πολύ για τα εύσημα! Είμαστε ένας αρκετά εκδηλωτικός λαός…
Samantha Fox: Ναι, το έχω παρατηρήσει, είναι μέρος της κουλτούρας σας. Ζείτε με πάθος, ξέρετε να περνάτε καλά, και αυτό μου αρέσει γιατί έτσι είμαι κι εγώ.

Η Samantha Fox ποζάρει στο φακό του Music Corner και του Θανάση Μαϊκούση...

Music Corner: Τόσες φορές που έχετε έρθει στην Ελλάδα, έχει τύχει να πάτε  σε κάποια ελληνική συναυλία;
Samantha Fox: Δεν ξέρω αν μετράει, αλλά έχω πάει σε αρκετούς …ελληνικούς γάμους! Και το βρήκα υπέροχο ως θέαμα! Πολύ αυθόρμητη γιορτή… Και μου αρέσουν και τα έθιμά σας, όπως αυτό που …καρφιτσώνετε χρήματα στη νύφη την ώρα του χορού! Με συγκινούν οι αντιδράσεις σας και το οικογενειακό σας δέσιμο. Το θαυμάζω πολύ αυτό.

Music Corner: Σας αρέσει η ελληνική μουσική;
Samantha Fox: Μου αρέσει πάρα πολύ, ναι. Τη βρίσκω πολύ συναισθηματική, δεν καταλαβαίνω τους στίχους, αλλά με συγκινεί η μελωδία. Αγαπώ αυτό το σταυροδρόμι ανατολής και δύσης που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα τραγούδια που έχω ακούσει. Ακόμα και μέσα απο τα cd νιώθω οτι τραγουδάτε παθιασμένα. Μάλιστα στο τραγούδι μου “midnight lover” αυτό το συνδυασμό είχαμε ως στόχο! Και μου αρέσει πολύ η Άννα Βίσση ως τραγουδίστρια. Θέλω κάποια στιγμή να τη δω να τραγουδάει ζωντανά! Και φυσικά αγαπώ τους Zante Dilemma, τους θεωρώ εξαιρετικούς μουσικούς!

Music Corner: Μιλήστε μας λίγο για αυτή τη συνεργασία με τους Zante Dilemma…
Samantha Fox: Γνωρίζομαι χρόνια μαζί τους και ήθελα να συνεργαστούμε και δισκογραφικά, νομίζω ότι τους αξίζει να γίνουν γνωστοί και εκτός ελληνικών συνόρων. Έτσι προέκυψε το νέο μας κομμάτι, το “the secret”. Είναι ένα τραγούδι με ωραία μελωδία, στο κλασσικό στύλ της δεκαετίας του ’80, και μπορεί ανάλογα με την ενορχήστρωση να παιχτεί είτε ως μπαλάντα, είτε σε μια πιο ροκ εκδοχή και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί έχει ξεκινήσει και παίζεται αρκετά σε όλο τον κόσμο, αποσπώντας θετικά σχόλια! Μάλιστα o Pete Waterman (σ.σ. Είχε κάνει την παραγωγή σε πολλά τραγούδια της Samantha Fox τη δεκαετία του ’80)  έκανε ένα θετικότατο  σχόλιο στο facebook, παροτρύνοντας τον κόσμο να το αγοράσει, πράγμα που με συγκίνησε πολύ!

Music Corner: Έχετε γυρίσει το video clip;
Samantha Fox: Ναι, το ολοκληρώνουμε αυτές τις μέρες! Ήθελα να έχει ελληνική αύρα… Έτσι επέλεξα Έλληνα σκηνοθέτη, το γυρίζουμε στη Ζάκυνθο και φυσικά ο μικρός πρωταγωνιστής που υποδύεται το γιο μου είναι ‘Ελληνας! Η πλοκή αφορά μια μητέρα η οποία αναγκάζεται λόγω της καριέρας της να λείπει συχνά απο το παιδί της, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις στη μεταξύ τους σχέση. Ήθελα να θίξω αυτό το θέμα γιατί το βρίσκω πολύ ουσιώδες για την ανατροφή του κάθε παιδιού. Όταν γίνεσαι μητέρα πρέπει το παιδί σου να είναι η προτεραιότητά σου.

Ιδιόχειρο αυτόγραφο της Samantha Fox, προς τους αναγνώστες του MusicCorner.gr !

Music Corner: Για ποιό λόγο πιστεύετε οτι ο κόσμος αγαπάει τόσο πολύ τα κομμάτια της δεκαετίας του ’80;
Samantha Fox: Νομίζω επειδή τα τραγούδια που γράφτηκαν τότε ήταν πιο μελωδικά, μιλούσαν για συναισθήματα, και μπορούσες να τα χορέψεις. Ακόμα και τα video clip τότε είχαν μια πλοκή, προσπαθούσαν να περάσουν κάποιο μήνυμα. Τώρα είναι απλά ένας καταιγισμός εικόνων, σε “επιληπτικούς” ρυθμούς, και ξεχνιούνται εύκολα, μετά απο μερικούς μήνες. Ενώ τα τραγούδια της δεκαετίας του ’80 απέδειξαν τελικά οτι είχαν διάρκεια στο χρόνο…

Music Corner: Για τη Eurovision τί γνώμη έχετε;
Samantha Fox: Παλιά μου άρεσε πολύ. Μάλιστα είχα γράψει και ένα τραγούδι για να εκπροσωπήσω την Αγγλία με ψευδώνυμο, επειδή δεν ήθελα να προτιμήσουν το κομμάτι μου εξαιτίας της αναγνωρισιμότητάς μου. Δυστυχώς φτάσαμε μέχρι τον προκριματικό γύρο αλλά μετά δε ψηφιστήκαμε. Ίσως έφταιγε το ότι δεν ήταν ένα κλασσικό τραγούδι για τη Eurovision , με “εύκολο” στίχο και μελωδία. Τώρα πάντως  έχω απογοητευθεί, γιατί αυτό που ξεκίνησε ως μια προσπάθεια να ενωθούν οι λαοί μέσω της μουσικής κατέληξε να γίνει ένα παιχνίδι πολιτικών συμμαχιών, όπου αλληλοψηφίζονται οι γειτονικές χώρες.

Music Corner: Έχετε ενημερωθεί καθόλου για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας;
Samantha Fox: Μα φυσικά. Μαθαίνω τις εξελίξεις απο τους δικούς μου που ζουν στη Ζάκυνθο μόνιμα και θεωρώ απόλυτα άδικο αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα σας. Ο ελληνικός λαός δε φταίει πουθενά, και ειλικρινά εύχομαι ότι καλύτερο. Είμαι δίπλα σας και  ελπίζω με τη συναυλία μου να καταφέρω να σας δώσω λίγη χαρά και να ξεχάσετε ότι σας απασχολεί, έστω και προσωρινά. Εξάλλου αυτός είναι και ο ρόλος της μουσικής, να δίνει δύναμη και αισιοδοξία…

 

Μετά το πέρας της συνέντευξης αφήσαμε τη Samantha Fox να ξεκουραστεί για λίγο και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το ίδιο βράδυ, στο Noiz Club…

Οι πόρτες άνοιξαν λίγο μετά τις δέκα, και μόλις μπήκαμε στο χώρο ήταν σα να είχαμε μαγικά μεταφερθεί στη δεκαετία του ’80! Ντισκομπάλα, χαρούμενες μουσικές της αγαπημένης δεκαετίας και κόσμος που χόρευε και συζητούσε χαλαρά. Στις έντεκα περίπου ανέβηκαν στη σκηνή οι Zante Dilemma και ξεκίνησαν να παίζουν ζωντανά κάποιες δικές τους διασκευές ξεσηκώνοντας τον κόσμο μέχρι τις 12, όταν ανέβηκε στη σκηνή η Samantha Fox! Με αστείρευτο κέφι τραγούδησε ζωντανά παλιά αγαπημένα κομμάτια, με τον κόσμο απο κάτω να τραγουδάει και να χορεύει διαρκώς, και φυσικά είπε και το the secret, το οποίο φάνηκε να το γνωρίζουν ήδη οι fans που είχαν μαζευτεί εκείνο το βράδυ στο κατάμεστο Noiz Club!

Φυσικά στο περιβόητο touch me δημιουργήθηκε πανικός, με κομφετί να πέφτουν απο ψηλά εν είδει πινιάτας και τον κόσμο να τραγουδάει δυνατά! Το κέφι ήταν αμείωτο για όση ώρα τραγουδούσε η Samantha Fox, η οποία αφιέρωνε στον κόσμο τραγούδια και χόρευε πάνω στη σκηνή ενώ τραγουδούσε! “Nothing’s gonna stop me now”, “Μidnight lover”, ήταν μερικά απο τα κομμάτια που ακούστηκαν – και χορεύτηκαν εκείνο το βράδυ…

Μόλις τελείωσε την εμφάνιση της κατέβηκε απο τη σκηνή και πήγε στο καμαρίνι της, έτοιμη να υποδεχθεί τον κόσμο και να φωτογραφηθεί με όποιον της το ζητούσε! Χαμογελαστή διαρκώς, δεν έφυγε απο το μαγαζί ώσπου να δει όλο τον κόσμο που ήρθε γι’ αυτή. Υπέροχη εμφάνιση, πραγματικά… Thank you Samantha!

* Μπορείτε να αγοράσετε το νέο single της Samantha Fox σε συνεργασία με τους  Zante Dilemma με τίτλο “The secret” από τα i-tunes. Η επίσημη ιστοσελίδα της είναι http://www.samfox.com.

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τη συνέντευξη και το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καταπληκτική συνέντευξη!Μπράβο στην κ.Ζαμπούκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here