8/12/2011
www.musiccorner.gr

DEMY
(σε …meeting με την Έφη Τσεκούρα
)

Σε μια περίοδο που πολλά από τα ταλέντα στην Ελλάδα χάνονται λόγω κρίσης, κάποιοι που έχουν το “άστρο” αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία τις δύσκολες αυτές εποχές και καταφέρνουν να βγουν νικητές στα charts της εγχώριας μουσικής σκηνής! Ένας από αυτούς είναι σίγουρα και η Demy που …σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της αυτό το καλοκαίρι, με τη συμμετοχή της στο single του Μηδενιστή «Mια Ζωγραφιά» και συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της με το single «Μόνο Μπροστά» … Αξίζει να σας πούμε ότι η «Ζωγραφιά» χτύπησε 6.500.000 you tube views!!!

Ας μάθουμε όμως περισσότερα πράγματα για τη Demy, μέσα από το σημερινό Meeting Point

Music Corner: «Μια ζωγραφιά», ένα κομμάτι του Μηδενιστή στο οποίο συμμετέχεις. Ένα τραγούδι που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό! Περίμενες να κάνεις τόσο μεγάλη επιτυχία από τα πρώτα κι όλας βήματα της καριέρας σου στη μουσική;
Demy: Δεν ξέρω αν το περίμενα. Το σίγουρο είναι ότι το ονειρεύομαι από μικρή και έτσι πάντα πίστευα μέσα μου ότι θα τα καταφέρω, ότι τελικά  θα κάνω αυτό που μου βγαίνει φυσικά να κάνω. Βέβαια, να πω την αλήθεια δεν φανταζόμουν τι διαστάσεις θα έπαιρνε αυτή η πρώτη μου συμμετοχή στην “Ζωγραφιά. Πάντως, όσον αφορά τη “Ζωγραφιά” συγκεκριμένα, από την πρώτη κιόλας φορά που άκουσα μόνο το ρεφραίν, αγάπησα το κομμάτι και ήξερα ότι θα πάει καλά!

Music Corner: Η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι που μας πέρασε , σε όποιο μαγαζί και αν πήγαινα άκουγα το «Μια ζωγραφιά». Εσένα σου φαίνεται παράξενο να βγαίνεις για ποτό και να ακούς το κομμάτι σου; Αισθάνεσαι αμηχανία εκείνη τη στιγμή ή είσαι άνετη;
Demy: Θυμάμαι ακόμα την πρώτη φορά που έπινα ποτό και άκουσα την φωνή μου στο μαγαζί! Καθόλου αμηχανία. Το απολαμβάνω πολύ και πάντα τραγουδάω παράλληλα! Η μόνη φορά που αισθάνθηκα αμήχανα ήταν όταν στην βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου μου, όπου επικρατεί απόλυτη σιωπή, ξαφνικά χτύπησε ένα κινητό με την “Ζωγραφιά”! Ήταν πολύ περίεργο, αγχώθηκα γιατί ένιωσα σα να προκαλούσα εγώ τη φασαρία!

Music Corner: Οι στίχοι του «Μια ζωγραφιά» είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι. Εσύ σαν άτομο λειτουργείς το ίδιο αισιόδοξα; Ακόμα και στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε όλοι μας σήμερα;
Demy: Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που κάνουν τη “Ζωγραφιά” ιδιαίτερο κομμάτι, ιδίως στις μέρες μας. Έχω και εγώ όπως όλοι οι άνθρωποι τα πάνω μου και τα κάτω μου. Δεν μένω ανεπηρέαστη από τις εξελίξεις και όταν είναι αρνητικές, που τελευταία μόνο αρνητικές είναι, στενοχωριέμαι, απογοητεύομαι, θυμώνω. Το θέμα, όμως, είναι να μπορείς να κρίνεις με καθαρό μυαλό και με αισιοδοξία, να αντιμετωπίζεις με ψυχραιμία τυχόν δυσκολίες, είτε προσωπικές είτε κοινωνικές αλλά και να παίρνεις θέση, να μην τις προσπερνάς.

Music Corner: Πρόσφατα μάθαμε ότι εκτός από τη σχέση σου με τη μουσική , σπουδάζεις και Νομική! Πόσο εύκολο είναι για σένα να συνδυάζεις σπουδές και τραγούδι.
Demy: Είναι αρκετά δύσκολο και κουραστικό. Από μόνα τους δεν είναι τίποτα από τα δύο εύκολο, πόσο μάλλον ο συνδυασμός τους! Από τη μία πρέπει να ξυπνάω πρωί για το πανεπιστήμιο, από την άλλη ξενυχτάω όταν έχω εμφανίσεις. Αγαπάω όμως και τη μουσική και τη Νομική πάρα πολύ και δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω κάτι από τα δύο. Απλώς θα κοιμάμαι λιγότερες ώρες! :p.

Music Corner: Αυτή τη  περίοδο η Ελλάδα μαστίζεται από ανεργία. Την ίδια ώρα εσύ «ανεβαίνεις»! Αισθάνεσαι τυχερή;
Demy: Σίγουρα αισθάνομαι τυχερή, όπως πρέπει να αισθάνεται και κάθε ένας του οποίου η δουλειά πάει καλά παρά τις δύσκολες συγκυρίες. Ωστόσο, και ο χώρος μου έχει επηρεαστεί από την κρίση των τελευταίων ετών και κανένας δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε σε μένα ούτε σε κανέναν τη συνέχεια. Πάντως, η τύχη γενικά παίζει μεγάλο ρόλο αλλά δεν αρκεί. Θέλει και προσωπική προσπάθεια και εργασία.

Music Corner: Πες μας ένα κομμάτι – ελληνικό ή ξένο – που ακούς συνέχεια αυτό το διάστημα…
Demy: Το Blue Jeans της Lana Del Rey!

Music Corner: Ποιος καλλιτέχνης είναι το πρότυπο σου; Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που έχει επηρεάσει τα ακούσματά σου;
Demy: Μουσικά με έχουν επηρεάσει πάρα πολλά είδη μουσικής και καλλιτέχνες. Ερμηνευτικά θα έλεγα κυρίως γυναίκες, όπως είναι λογικό. Ακούω πολλή μουσική από πολύ μικρή και πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους είδη. Έτσι τα ακούσματα μου έχουν επηρεαστεί και συνεχίζουν να επηρεάζονται από την r&b, την jazz, την soul, το hip hop, το rock n’ roll… Καλλιτέχνες πρότυπα; Πάρα πολλοί… Από Peggy Lee, Etta James, Erycah Badu, Lauryn Hill μέχρι Beyonce, Jessie J, Alicia Keys… και πολλοί ακόμα…

Music Corner: Πάμε λίγο στο «Μόνο Μπροστά» 2012  version. Τι σε ώθησε να επανακυκλοφορήσεις ένα ήδη υπάρχον κομμάτι και δεν επέλεξες να βγάλεις ένα ολοκαίνουργιο;
Demy: Απλώς προέκυψε. Εδώ και καιρό δουλεύω καινούρια κομμάτια και δικά μου και των παραγωγών με τους οποίους συνεργάζομαι οπότε υπήρχε και η επιλογή του να κυκλοφορήσω ένα ολοκαίνουριο κομμάτι. Απλώς, το “Μόνο Μπροστά” είναι ένα κομμάτι που αγαπήσαμε και πιστεύαμε ότι μουσικά είχε ακόμα πράγματα να δώσει. Έτσι, πειραματιστήκαμε και προέκυψε το αποτέλεσμα που ακούτε.

Music Corner: Μάθαμε ότι πολύ πρόσφατα γυρίστηκε το κλιπ του κομματιού από το Κωνσταντίνο Ρήγο. Πότε πρόκειται να κυκλοφορήσει το κλιπ; Μίλησε μας λίγο για αυτή σου τη συνεργασία;
Demy: Ναι, τα γυρίσματα του κλιπ ολοκληρώθηκαν και τις επόμενες μέρες αναμένoυμε να το δούμε στις οθόνες μας! Το περιμένω με πολλή ανυπομονησία! Συνεργάστηκα με τον Κωνσταντίνο Ρήγο πρώτη φορά. Βέβαια, γνωρίζω και εκτιμώ την δουλειά του από παλιά. Όπως ήταν αναμενόμενο τα γυρίσματα πήγαν τέλεια. Περάσαμε πολύ ωραία, πράγμα που νομίζω αποτυπώνεται και στο κλιπ. Τα υπόλοιπα θα τα κρίνετε εσείς!

Music Corner: Επόμενο βήμα;  Ίσως μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά;
Demy: Επόμενο βήμα είναι η κυκλοφορία ενός καινούριου single, το οποίο ήδη δουλεύω και η οποία θα γίνει στις αρχές του καινούριου χρόνου. Και αν όλα πάνε καλά, σύντομα, γιατί όχι, ένα ολοκληρωμένο album…!

———————–

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here