19/11/2012
www.musiccorner.gr

Η νέα δισκογραφική εταιρεία Phonograph Music Productions παρουσιάζει στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ το πρώτο CD του Αλέξανδρου Μπελλέ “Σαν έρθεις”.

Περιλαμβάνει δέκα δυναμικά τραγούδια –αλληγορικά, ερωτικά αλλά και κοινωνικοπολιτικά που φτιάχνουν τη δική τους ιστορία, καθώς με λόγο άμεσο, σαφή και αισιόδοξο  ανιχνεύουν το σήμερα–, ερμηνευμένα από μια σπουδαία φωνή.

Φωνή ιδιαίτερη, μεστή και στέρεα που ακούσαμε πρώτη φορά το 2008, όταν τον ανακάλυψε ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος και του ανέθεσε να ερμηνεύσει μέρη από τα μουσικά του έργα «Θητεία», «Ιθαγένεια», «Χρονικό» και «Ανεξάρτητα».  Από τότε πήρε μέρος σε πολλές συναυλίες του συνθέτη, εκ των οποίων οι πιο σημαντικές ήταν στο Θέατρο Παλλάς το Μάρτιο του 2009, στο Μέγαρο Μουσικής το Μάιο του 2009  και στο Plaisir d’Hiver των Βρυξελλών το Νοέμβριο του 2011. Και η σκηνή μετατράπηκε στο φυσικό χώρο του Αλέξανδρου Μπελλέ, «εκεί που μπαίνεις σεμνός και χαμηλώνεις όλους τους τόνους για να βγάλεις την ουσία, το πιο βαθύ συναίσθημα και την ειλικρίνεια του στίχου».

Κάπως έτσι προέκυψε πριν από 3 χρόνια και το πρώτο του τραγούδι. «Με την προτροπή του φίλου μου Κωνσταντίνου Δημαρέση να μελοποιήσω τους στίχους του. Ως τότε  έκανα σπουδές φωνητικής και κλασικής κιθάρας στην Ελλάδα και στην Αγγλία, κι ερμήνευα σε μουσικές σκηνές τα τραγούδια που αγαπούσα Μαρκόπουλο, Μικρούτσικο και Ξαρχάκο. Το Σαν έρθεις όμως, το πρώτο μας ολοκληρωμένο τραγούδι, ένα ερωτικό ροκ ζεϊμπέκικο που περιγράφει όλο τον ψυχικό μου κόσμο, άλλαξε μέσα μας τα πάντα».

Η διαδικασία σύλληψης, ηχογράφησης και παραγωγής του δίσκου οδήγησε και στη δημιουργία μια νέας ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας, της Phonograph Music Productions. Ο δίσκος «Σαν έρθεις» αποτελεί την πρώτη της παραγωγή και σηματοδοτεί την απαρχή μιας σειράς παραγωγών νέων ταλαντούχων δημιουργών. 

Ο Αλέξανδρος Μπελλές υπογράφει τη μουσική και ο Κωνσταντίνος Δημαρέσης τους στίχους στα περισσότερα κομμάτια του δίσκου. Συμμετέχουν ακόμα οι εξής συνθέτες και στιχουργοί: οι Μιχάλης Νικολούδης (μουσική) και Πάρης Μήτσου (στίχοι) στην επανεκτέλεση του Ήλιος Θεός, ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης (μουσική και στίχοι) στο Φίλα με, ο Ιωάννης Παυλίδης (μουσική) στο Απάτητα Βουνά και Δες πως νικά, ο Κωνσταντίνος Δήμας (στίχοι) στο Απάτητα Βουνά και ο Κωνσταντίνος Καραουλάνης που συνεργάστηκε στους στίχους και τη μουσική του Απόρθητος. Τέλος, στην Καταχνιά, το πρώτο single και προπομπό του δίσκου, οι στίχοι είναι του Θανάση Πέτσα. Η διεύθυνση παραγωγής είναι Νίκου Γ. Μακράκη.

Το πανέμορφο εξώφυλλο του δίσκου «Σαν έρθεις» αποτελεί μια ζωγραφική σύνθεση της Φιλίας Γλύκα όπου ενώνονται περίτεχνα οι 10 ξεχωριστές εικόνες-μοτίβα που αντιπροσωπεύουν κάθε τραγούδι.

Τετάρτη  21 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.
βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (IANOS Σταδίου 24)
Είσοδος Ελεύθερη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here