ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Μέλυδρο (4/2010)

«Αλκή» σημαίνει “δύναμη”.

Οι «Αλκή» είναι ένα μουσικό σχήμα που προτείνει pop και rock εναλλαγές, συνδυασμένες με ηλεκτρονικές ενορχηστρώσεις και ορισμένα έντεχνα στοιχεία.

Μόλις κυκλοφόρησε η πρώτη επίσημη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο «ΣΕ ΔΥΟ ΕΑΥΤΟΥΣ».

Την επιμέλεια της παραγωγής έχει ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο οποίος συμμετέχει στο δίσκο ερμηνευτικά, στο τραγούδι «Ακόμα δε σε ξέρω», αλλά και ως δημιουργός με τη διασκευή του γνωστού τραγουδιού, από την εποχή των Πυξ Λαξ, «Όλο μ’ αφήνεις να σ’ αφήσω».

Την παραγωγή έχει κάνει η εταιρεία «Μέλυδρο» και τη διανομή έχει αναλάβει η Minos EMI.

Το cd περιλαμβάνει συνολικά 11 τραγούδια.

Μουσική: Δημήτρης Γαύρος / Στίχοι: Δήμητρα Καραγιάννη

 ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Αριάδνη Κυπριάδη – a.kypriadi@musiccorner.gr

Σίγουρα αποτελεί μεγάλη τιμή για ένα συγκρότημα να έχει την αμέριστη συμπαράσταση ενός καλλιτέχνη του βεληνεκούς του Φίλιππου Πλιάτσικα. Ο επιτυχημένος δημιουργός όχι μόνο έχει αναλάβει την επιμέλεια παραγωγής στο δίσκο των «Αλκή», αλλά συμμετέχει και με άλλους δημιουργικούς τρόπους.

Το «Σε Δύο Εαυτούς» λοιπόν είναι ένα δίσκος δημιουργημένος με τις καλύτερες προθέσεις από τους συντελεστές του. Οι καλές προθέσεις όμως δεν φέρνουν πάντα τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Το βασικό πρόβλημα της συγκεκριμένης δουλειάς είναι η έλλειψη καλού υλικού. Τα τραγούδια σε επίπεδο μελωδίας μοιάζουν εξαιρετικά μεταξύ τους, ενώ τα ρεφρέν χάνονται ανάμεσα στα ηλεκτρονικά μπιτ. Το λεξιλόγιο των στίχων είναι περιορισμένο και αξιοποιείται με αρκετά τετριμμένο τρόπο. Προβλήματα όμως εντοπίζονται και σε ερμηνευτικό επίπεδο. Οι βασικοί ερμηνευτές δεν διαθέτουν την ξεχωριστή χροιά που θα προσδώσει ταυτότητα στα τραγούδια τους.

Ο δίσκος διαθέτει ορισμένες ενδιαφέρουσες στιγμές («Μια Νέα Αρχή», «Σε Δύο Εαυτούς», «Ο Αύγουστος Μας Τελείωσε»). Ίσως μάλιστα κάποια τραγούδια ξεχωρίσουν, ακουστούν και γίνουν επιτυχίες στο ραδιόφωνο. Συνολικά όμως πρόκειται για μια δουλειά που δεν ενθουσιάζει, ακόμα και όταν το τραγούδι που διασκευάζεται είναι το «Όλο Μ’ Αφήνεις Να Σ’ Αφήνω» των Πυξ Λαξ.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Επειδή σ’ αγαπώ
02. Ακόμα δε σε ξέρω (συμμετέχει ο Φίλιππος Πλιάτσικας)
03. Τότε σε βρίσκω
04. Όλα περνούν
05. Όλο μ’ αφήνεις να σ’ αφήσω
06. Πες…
07. Η νύχτα φωτίζεται
08. Μια νέα αρχή
09. Σε δυο εαυτούς
10. Άγγελοι παίζουν στους δρόμους
11. Ο Αύγουστος μας τελείωσε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here