21/11/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Απονεμήθηκαν χθες το βράδυ στο Nokia Theater στο Los Angeles τα American Music Awards για το 2011!

Η 39η απονομή αφορούσε την δισκογραφική περίοδο από την 1η Οκτωβρίου του 2010 έως και την 30η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους. Τα American Music Awards θεωρούνται τα δεύτερα σε «αξία» βραβεία παγκοσμίως, μετά τα Grammy!

Την, παραδοσιακά, εντυπωσιακή τελετή, παρακολούθησαν πλήθος καλλιτεχνών και λοιπών διασημοτήτων της showbiz. Για τη διασκέδαση των καλεσμένων πριν την έναρξη της μετάδοσης φρόντισαν οι Hot Chelle Rae, Taio Cruz με την Christina Grimmie και Marianas Trench.

Στο κυρίως μέρος του σόου, που μεταδόθηκε ζωντανά από το δίκτυο ABC, ερμήνευσαν οι David Guetta με την Nicki Minaj που απέδωσαν τα “Super Bass”, “Sweat” και “Turn Me On”.

Ο Enrique Iglesias με τον Ludacris ερμήνευσαν το “Tonight (I’m Lovin You)”, ο will.i.am με την Jennifer Lopez το “T.H.E. (The Hardest Ever)”, η Katy Perry το “The One That Got Away” και η Kelly Clarkson το “Mr. Know It All”.

Συνέχεια με τους Marron 5 που παρέα με την Christina Aguilera ερμήνευσαν το “Moves Like Jagger”, η Taylor Swift με το “Ours”, η Jennifer Lopez με το “Papi” και οι LMFAO με το “Sexy and I Know It”.

Εμφανίστηκαν επίσης οι Chris Brown, που μετά το επεισόδιο και τον χωρισμό του από την Rihanna επανακάμπτει σιγά σιγά στην καριέρα του, ο Drake, οι Daulhtry, οι Gym Glass Heroes με τον Adam Levine, ο Justin Bieber, η Mary J. Blige, οι OneRepublic, οι The Band Perry και το τρίο – έκπληξη : Pitbull – Lil Jon και Marc Anthony.

Στα βραβεία, τώρα, μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Taylor Swift, που κέρδισε το βραβείο του καλλιτέχνη της χρονιάς και άλλα δύο ως καλύτερη country γυναίκα και καλύτερο country άλμπουμ για το “Speak Now”!

Τρία βραβεία, ανάλογης αξίας, κατέκτησε και η Adele, ως καλύτερη σύγχρονη καλλιτέχνης, καλύτερη ποπ/ροκ γυναίκα και καλύτερου ποπ/ροκ άλμπουμ για το πολυβραβευμένο “21”.

Δύο βραβεία κέρδισε η Nicki Minaj, στην κατηγορία του καλύτερου rap/hip-hop καλλιτέχνης αλλά και σ’ αυτήν του καλύτερου rap/hip-hop άλμπουμ για το “Pink Friday”.

Τα υπόλοιπα βραβεία μοιράστηκαν σε αρκετούς καλλιτέχνες, ενώ η Katy Perry παρέλαβε ειδικό βραβείο από την επιτροπή των AMA, καθώς κατάφερε να δει πέντε singles από ένα της άλμπουμ να φτάνουν στην κορυφή των charts!

Οι υποψήφιοι και με έντονα γράμματα οι τελικοί νικητές σε όλες τις κατηγορίες :

Καλλιτέχνης της χρονιάς : Adele, Lady Gaga, Katy Perry, Lil Wayne, Taylor Swift.
Πρωτοεμφανιζόμενος : Hot Chelle Rae, The Band Perry, Miguel, Wiz Khalifa.
Καλύτερος ποπ/ροκ άνδρας : Justin Bieber, Bruno Mars, Pitbull
Καλύτερη ποπ/ροκ γυναίκα : Adele, Lady Gaga, Katy Perry
Καλύτερο ποπ/ροκ συγκρότημα : LMFAO, Marron 5, OneRepublic
Καλύτερο ποπ/ροκ άλμπουμ : “21” – Adele, “Loud” – Rihanna, “Born This Way” – Lady Gaga.
Καλύτερος country καλλιτέχνης : Jason Aldean, Brad Paisley, Blake Shelton.
Καλύτερη country καλλιτέχνις : Sara Evans, Miranda Lambert, Taylor Swift
Καλύτερο country συγκρότημα : Zac Brown Band, Lady Antebellum, The Band Perry
Καλύτερο country άλμπουμ : “My Kinda Party” – Jason Aldean, “Speak Now” – Taylor Swift, “The Band Perru” – The Band Perry.
Καλύτερος rap/hip-hop καλλιτέχνης : Lil Wayne, Nicki Minaj, Kanye West
Καλύτερο rap/hip-hop άλμπουμ : “Carter IV” – Lil Wayne, “Watch The Throne” – Jay – Z & Kanye West, “Pink Friday” – Nicki Minaj.
Καλύτερος soul/R&B καλλιτέχνης : Chris Brown, Trey Songz, Usher
Καλύτερη soul/R&B καλλιτέχνις : Rihanna, Beyonce, Kelly Rowland
Καλύτερο soul/R&B άλμπουμ : “F.A.M.E.” – Chris Brown, “Loud” – Rihanna, “4” – Beyonce
Καλύτερος alternative καλλιτέχνης : Foo Fighters, Black Keys, Mumford & Sons
Καλύτερος σύγχρονος καλλιτέχνης : Adele, Bruno Mars, Katy Perry
Καλύτερος latin καλλιτέχνης : Pitbull, Enrique Iglesias, Jennifer Lopez
Καλύτερος inspirational καλλιτέχνης : Casting Crowns, Tobymac, Third Day

Special Award : Katy Perry

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here