Απρίλιος 2011
www.musiccorner.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δισκογραφική Εταιρεία : Lyra

Ο Βασίλης Δημητρίου  επιστρέφει -μετά τις μεγάλες επιτυχίες του Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά, Το πεπρωμένο, Τάκα τάκα, Κάτω από γέφυρες κ.ά.- με έναν δίσκο με αμιγώς λαϊκά τραγούδια. Τραγούδια που ήδη ακούγονται στο ραδιόφωνο και αρχίζουν να σιγοτραγουδιούνται.

Στον δίσκο αυτόν, ο Βασίλης Δημητρίου συνεργάζεται με τον Γιάννη Κακουλίδη στους στίχους, γεγονός πολύ σημαντικό αφού το νέο άλμπουμ σηματοδοτεί την επιστροφή του Γιάννη Κακουλίδη στη δισκογραφία μετά από πολλά χρόνια. Πρόκειται δηλαδή ουσιαστικά, για τη συνάντηση δύο καταξιωμένων δημιουργών για έναν ολοκληρωμένο κύκλο τραγουδιών.

«Συντομογραφίες» είναι ο τίτλος του νέου cd που περιλαμβάνει δεκατέσσερα νέα τραγούδια, δέκα λαϊκά (ζεϊμπέκικα, χασάπικα) και τέσσερις μπαλάντες, που ερμηνεύουν δύο σπουδαίες λαϊκές φωνές, ο Μανώλης Μητσιάς και η Γιώτα Νέγκα.

Ο Μανώλης Μητσιάς, που με εξαίρεση την συμμετοχή του στο Κ.Γ. Καρυωτάκης ξανασυναντιέται στο στούντιο με τον Βασίλη Δημητρίου 35 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη τους συνεργασία, ερμηνεύει τα δώδεκα τραγούδια του άλμπουμ. Για την ερμηνεία του Μανώλη Μητσιά, του μοναδικού Έλληνα ερμηνευτή με το ειδικό βάρος ρεπερτορίου που υπηρετεί τόσα χρόνια, έχουν γραφτεί και ειπωθεί σχεδόν τα πάντα, από τους ίδιους τους δημιουργούς αλλά και άλλους αξιόπιστους ανθρώπους του χώρου. Εδώ για μία ακόμη φορά, επιβεβαιώνει την κλάση του.

Δύο μπαλάντες, Εγώ να λιώνω και Τώρα είσαι μια φωτογραφία, ερμηνεύει η Γιώτα Νέγκα, τραγουδίστρια με ατελείωτες δυνατότητες, που έχει αποδειχτεί στη διάρκεια της καριέρας της μία από τις καλύτερες σύγχρονες φωνές. Οι ερμηνείες της εδώ, είναι για άλλη μία φορά, απλά συγκλονιστικές!

Μία ξεχωριστή συνεργασία που γέννησε σπουδαία τραγούδια! Τραγούδια  που θα αγαπηθούν και θα μείνουν κλασικά στο χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here