Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Κυκλοφόρησε επιτέλους μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα προετοιμασίας το νέο album του Δημήτρη Μπάση με τραγούδια που έγραψε για τη σπουδαία φωνή του ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία, αφού είναι η πρώτη φορά που ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας γράφει όχι μόνο ροκ ηλεκτρικά κομμάτια αλλά και πολλά λαϊκά τραγούδια, ζεϊμπέκικα και χασάπικα. Ο Δημήτρης Μπάσης ανταποκρίνεται εξαιρετικά τόσο στα πιο λαϊκά όσο και στα πιο ηλεκτρικά τραγούδια και τις μπαλάντες, χαρίζοντάς μας ένα άλμπουμ που σίγουρα θα κάνει αίσθηση!

Στο album «η συννεφιά περνάει με την παρέα» συμμετέχουν κάνοντας δεύτερες φωνές η Γλυκερία, η Γιώτα Νέγκα και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ενώ ο Δημήτρης Μητροπάνος ερμηνεύει ντουέτο με τον Δημήτρη Μπάση ένα τραγούδι γραμμένο από τον Γιάννη Κότσιρα. Τους στίχους των δώδεκα τραγουδιών του album υπογράφουν οι: Λίνα Δημοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Νικόλας Τσιλιβαράκος, Ισαάκ Σούσης, Γιάννης Μαύρος, Μάνος Ελευθερίου, Πέγκυ Πολίτη και Κώστας Μπακούρης.

——-

Θα αποτελέσει σίγουρα το πιο δυνατό σχήμα του φετινού Καλοκαιριού!!! Πρόκειται για μια εξαιρετική συνύπαρξη που περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό! Δημήτρης Μητροπάνος, Γιάννης Κότσιρας και Δημήτρης Μπάσης για πρώτη φορά μαζί! Ο Δημήτρης Μητροπάνος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν και με τους δύο τραγουδιστές της νεότερης γενιάς αλλά κατά μονάς, με τον μεν Κότσιρα δισκογραφικά στο τελευταίο του album «Στη διαπασών» όπου μοιράζονται το ντουέτο που υπογράφει ο δεύτερος με τίτλο «Και πάλι εδώ», με τον δε Μπάση ουκ ολίγες φορές σε ζωντανές εμφανίσεις σε νυχτερινά μαγαζιά και συναυλίες. Αυτές τις μέρες δε συναντώνται με ένα υπέροχο ντουέτο και δισκογραφικά στο νέο album του Μπάση με τα τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Μετά από τις μεμονωμένες αυτές συναντήσεις όμως, το φετινό καλοκαίρι οι τρεις ερμηνευτές κατάφεραν να πετύχουν την απαρτία, και με εξαιρετική διάθεση ετοιμάζονται για μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Παρέα με τα τραγούδια τους μας υπόσχονται μαγικά καλοκαιρινά βράδια. Τους καλλιτέχνες θα συνοδεύει εννεαμελής ορχήστρα από σημαντικούς σολίστες μουσικούς, υπό την διεύθυνση του επί χρόνια στενού συνεργάτη του Δημήτρη Μητροπάνου, Γιάννη Παπαζαχαριάκη. Η περιοδεία τους θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουνίου και πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί το λεπτομερές πρόγραμμα.

——-

Μια πολύ σημαντική εμφάνιση στη Βουδαπέστη θα πραγματοποιήσει η Γλυκερία στις 21 Μαΐου. Η διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια με 40 χρόνια ιστορίας στο χώρο της μουσικής έχει εκπροσωπήσει κατά καιρούς την Ελλάδα σε πολλά διεθνή φεστιβάλ στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Κύπρο και το Ισραήλ. Η καριέρα της μετράει πάνω από 10 δίσκους που γνώρισαν παγκόσμια επιτυχία και διακρίθηκαν με διάφορα βραβεία. Στη Βουδαπέστη η Γλυκερία θα παρουσιάσει μερικά από τα σπουδαιότερα Ελληνικά τραγούδια καθώς και όλες τις μεγάλες της επιτυχίες. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Ιστορικό Πάρκο του Σιδηροδρόμου (Vasúttörténeti Park).

Λίγες μέρες αργότερα, στις 4 Ιουνίου, η ελληνίδα ερμηνεύτρια θα εμφανιστεί στην πολύ σημαντική διοργάνωση των βραβείων Gabby που φέτος θα διεξαχθούν στo Ellis Island. Mε τα βραβεία αυτά τιμούνται  Ελληνοαμερικάνοι που έχουν διαπρέψει σε διάφορους τομείς και έχουν γίνει μέλη της Αμερικάνικης κοινωνίας, διατηρώντας όμως την πολιτιστική τους κληρονομιά. Την τελετή απονομής των βραβείων θα «ανοίξει» το Τρίφωνο με το «τραγούδι της ξενιτιάς» του Μίκη Θεοδωράκη, σκηνοθετημένο από τον  βραβευμένο με Emmy, Gregory Yaitanes, σκηνοθέτη των επιτυχημένων σειρών True blood, Grey’ s Anatomy και Dr House ενώ η βραδιά της απονομής θα κλείσει με μεγάλη συναυλία της Γλυκερίας.

——-

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, την Τετάρτη 25 Μαΐου, παρουσιάζει στο Almaz για μια και μοναδική βραδιά ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο, στο οποία πρωταγωνιστούν τραγούδια σημαντικά και αγαπημένα και η συναρπαστική, ατμοσφαιρική ερμηνεία τους. Μαζί της στο πιάνο ο Λευτέρης Πουλιός.
Στη μοναδική αυτή παράσταση η αγαπημένη ερμηνεύτρια παρουσιάζει τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, του Μάνου Χατζιδάκι, του Σταμάτη Κραουνάκη, του Γιώργου Ανδρέου, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Νίκου Ζούδιαρη κ.α., ενώ δε λείπουν και απρόσμενα περάσματα σε τραγούδια διεθνών δημιουργών από διάφορα μέρη του κόσμου. Και φυσικά η Ρίτα Αντωνοπούλου θα παρουσιάσει και τραγούδια από τον καινούργιο, πολυσυλλεκτικό δίσκο της με τίτλο «Μια πόλη για δύο».

——-

Η Salina επιστρέφει αυτές τις μέρες δυναμικά με το δεύτερο δισκογραφικό βήμα που ακούει στον τίτλο «Το καινούριο σου όπλο». Το νέο album κινείται μεταξύ rock, pop και εντέχνου και περιέχει ξεχωριστές συνεργασίες με τον Γιάννη Κότσιρα, τον Στέφανο Κορκολή, τον Γιάννη Σαββιδάκη, την Ευρυδίκη, τον Γιάννη Κωνσταντινίδη, τον Αντώνη Μιτζέλο, τον Νίκο Γκιόλια, τον Τρύφωνα Κουτσουρέλη, τον Rodolfo Paez κ.ά. Ήδη μάλιστα έχουν ξεχωρίσει δύο τραγούδια μέσα από το νέο αυτό album τα οποία η Salina ερμηνεύει παρέα με τον Γιάννη Κότσιρα, το ομότιτλο σε μουσική του τελευταίου και σε στίχους του Μάνου Ξυδούς και το «Πάλι θα στην δώσω την καρδιά», τη διασκευή του ισπανικού «Yo vengo a ofrecer mi corazón», σε μουσική του Francis Cabrel με τους ελληνικούς στίχους του Νίκου Μωραΐτη.

——-

Κυκλοφορεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου από τη Sony Music το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ της Έλενας Παπαρίζου με τίτλο «Greatest Hits & More». Το best of album της αγαπημένης ερμηνεύτριας περιλαμβάνει σαράντα πέντε μεγάλες επιτυχίες από την μέχρι τώρα πορεία της, δυο ολοκαίνουρια αγγλόφωνα τραγούδια, το «Love Me Crazy» και το «Murderous» καθώς και 4 remixes του «Baby It ’s Over», του τραγουδιού που έχει κατακτήσει ήδη τις πρώτες θέσεις των ραδιοφωνικών charts και έχει γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια των DJs σε όλα τα club.

Στην έκδοση θα βρούμε και το νέο single της Έλενας Παπαρίζου με τίτλο “Ότι νιώθω δεν αλλάζει”, το οποίο ήδη ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα όλης της χώρας. Η χορταστική συλλεκτική έκδοση συμπληρώνεται με dvd με video clips από τα πιο γνωστά τραγούδια της ερμηνεύτριας.

——-

Τα Κόκκινα Χαλιά μετά από αρκετά digital singles παρουσιάζουν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά που μόλις κυκλοφόρησε από τη Sony music. Το νέο τους άλμπουμ τιτλοφορείται «Εμείς» και εκτός από τις δύο ήδη ραδιοφωνικές επιτυχίες «Εμείς» και «Σε θέλω απόψε», περιλαμβάνει για πρώτη φορά δικές τους δημιουργίες που κινούνται σε ροκ ρυθμούς όπως το «Γυαλίζω» και η πολύ ιδιαίτερη μπαλάντα «Ζεις ακόμα στον κόσμο μου» σε στίχους των Πήγασος. Στο album περιλαμβάνεται επίσης και ένα ντουέτο των Κόκκινων χαλιών με τους ΝΕΒΜΑ στο τραγούδι «Ημερολόγιο», το οποίο ακούγεται ήδη δυνατά στα ραδιόφωνα.

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here