Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Το Καλοκαιράκι μας αποχαιρέτησε οριστικά, ημερολογιακά τουλάχιστον, κι εμείς από σήμερα είμαστε και πάλι εδώ, στο καθιερωμένο Δευτεριάτικο ραντεβού μας με όλα τα φρέσκα νέα από την εγχώρια μουσική σκηνή. Καλό Φθινόπωρο λοιπόν και καλή μας σεζόν!

——-

Οι συναυλίες του Σεπτέμβρη μας βοηθούν στην πιο εύκολη μετάβαση από τις όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις στην άχαρη καθημερινότητα του Φθινοπώρου. Πολλοί έλληνες καλλιτέχνες, λίγο πριν ξεκινήσουν χειμερινές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, δίνουν τα τελευταία τους ραντεβού με το ελληνικό κοινό σε συναυλίες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις. Οι επιλογές πολλές και ετερόκλητες… Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στον πλούσιο συναυλιακό Σεπτέμβρη που ήδη διανύουμε…

——-

Μετά από την μεγάλη του επιτυχία στην Αθήνα με δύο sold out συναυλίες και την επιτυχημένη περιοδεία του σε διαφορετικές πόλεις σε όλη την χώρα, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ολοκληρώνει το ταξίδι του για το φετινό καλοκαίρι με δύο συναυλίες στην Θεσσαλονίκη σήμερα το βράδυ στο θέατρο Δάσους και στην Αθήνα την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στο θέατρο του Λυκαβηττού. Εκτός από όλες τις μεγάλες του επιτυχίες ο Χατζηγιάννης στις δύο αυτές συναυλίες θα παρουσιάσει για πρώτη φορά και το νέο του τραγούδι, που μόλις κυκλοφόρησε, με τίτλο «Σ’ αγαπώ».

——-

Η κεντρική συναυλία της καλοκαιρινής περιοδείας του Αλκίνοου Ιωαννίδη θα λάβει χώρα σήμερα το βράδυ στο Γκάζι, στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων. Μαζί του οι επί χρόνια μουσικοί συνεργάτες και συνοδοιπόροι του, Γιώργος Καλούδης στο Τσέλο, Σωτήρης Λεμονίδης στα πλήκτρα και Μιχάλης Καπηλίδης στα τύμπανα. Το πρόγραμμα αποτελείται κυρίως από τραγούδια της προσωπικής δισκογραφίας του αγαπημένου τραγουδοποιού αλλά και από διασκευές τραγουδιών άλλων δημιουργών.

——-

Μετά από ένα χειμώνα γεμάτο δυνατές κραυγές και μελωδικούς ψιθύρους, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τους εξαίρετους μουσικούς του είναι εδώ για να ζωντανέψει τις βραδιές μας και να ηλεκτρίσει τη διάθεση μας… Σήμερα το βράδυ λοιπόν μας δηλώνει πως το «Παιχνίδι Παίζεται Ακόμα» στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη.

——-

Επανασυνδέθηκαν μουσικά πέρυσι για επιλεκτικές εμφανίσεις στις ελληνικές πόλεις. Η ζεστή ανταπόκριση και η καθολική συμμετοχή του κοινού στις συναυλίες τους, τους έπεισαν ότι αυτή η επανένωση άξιζε, αποφάσισαν να την επαναλάβουν και το καλοκαίρι περιόδευσαν σε επιλεγμένες ελληνικές πόλεις και στην Κύπρο. Και το φθινόπωρο οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας θα μας αγκαλιάσουν με τις κρυστάλλινες φωνές τους και με τις αγαπημένες μελωδίες τους θα μας ταξιδέψουν σε μέρη που μόνο εκείνοι ξέρουν να μας οδηγούν. Στα πλαίσια της 2011 Best Of Tour θα βρεθούν αύριο Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στο θέατρο του Άλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι.

——-

Μετά την sold out συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο οι Πυξ Λαξ τηρούν την υπόσχεση που έδωσαν στο κοινό και επιστρέφουν στο TerraVibe  στη Μαλακάσα, για ακόμη μία μεγάλη συναυλία αυτό το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου. Προηγουμένως το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να τους απολαύσει αυτή την Τετάρτη στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

——-

Το πιο επιτυχημένο τρίο του φετινού Καλοκαιριού ολοκληρώνει τις εμφανίσεις του (για το Καλοκαίρι τουλάχιστον μιας και ακολουθεί ένας δυνατός χειμώνας στο Κέντρο Αθηνών) με δύο μοναδικές συναυλίες. Δημήτρης Μητροπάνος, Γιάννης Κότσιρας και Δημήτρης Μπάσης συναντώνται αυτή την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στη Χρυσούπολη της Καβάλας και την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στον Τύρναβο.

——-

Με καινούργια τραγούδια στις αποσκευές της αλλά και τις μεγάλες της επιτυχίες από την καριέρα της, η Ελένη Τσαλιγοπούλου δίνει το πρώτο της φθινοπωρινό ραντεβού στο ανοιχτό θέατρο του Άλσους Βεΐκου, στο Γαλάτσι, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου.

——-

Την πόλη της Πάτρας επέλεξε η Αρλέτα για την μοναδική συναυλία που θα δώσει εκτός Αθηνών. Η στιχουργός, τραγουδοποιός, ερμηνεύτρια και μουσικός θα μας οδηγήσει σε μια μουσική αναδρομή με κομμάτια που αγαπήθηκαν από όλο τον κόσμο. Αυτό το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας…

——-

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου θα δώσει μία και μοναδική συναυλία στην Τεχνόπολη στο Γκάζι το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου. Δέκα μουσικοί και ένα ανανεωμένο πρόγραμμα, με τραγούδια από τον καινούριο του δίσκο “Ο Ελάχιστος Εαυτός” όπως και κάποια “παραμελημένα” που …βρίσκουν τη θέση τους, θα βάλουν τα δυνατά τους στα μουσικά νυχτέρια των πρώτων ημερών του Φθινοπώρου.

——-

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη κάνει στάση αυτή την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων “Μελίνα Μερκούρη” στο Βύρωνα, τη μοναδική συναυλία που θα φιλοξενήσει το εν λόγω θέατρο φέτος το καλοκαίρι! Μαζί της οι αγαπημένοι της φίλοι Νατάσα Μποφίλιου, Κωστής Μαραβέγιας, Πάνος Μουζουράκης και IMAM BAILDI που θα δώσουν ο κάθε ένας τους το προσωπικό του στίγμα και μαζί με την Ελεωνόρα θα τραγουδήσουν γνωστές και αγαπημένες τους επιτυχίες…

——-

Στα πλαίσια της πρόσφατης δισκογραφικής τους συνεργασίας ο Κώστας Μακεδόνας και ο Γιώργος Θεοφάνους συμπράττουν για μια μοναδική μουσική βραδιά το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011 στις γιορτές παλιάς πόλης στην Ξάνθη ενώ την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου θα συναντηθούν «αντικριστά» στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» στον Κορυδαλλό. Λίγες μέρες αργότερα στην Κύπρο στις 15 (Λευκωσίας) και στις 16 Σεπτεμβρίου (Λεμεσός) στην παρέα τους θα προστεθεί και η Γλυκερία θυμίζοντάς μας τις όμορφες νύχτες που πέρασαν οι τρεις τους τον περσινό χειμώνα στην Αττική σκηνή…

——-

Η Γλυκερία από την άλλη συνεχίζει κατά μονάς την καλοκαιρινή της βόλτα σε όλη την εβδομάδα κάνοντας στάση σήμερα το βράδυ στο αμφιθέατρο Γαβαλιώτισσα στην Έδεσσα, χαρίζοντάς μας ένα μπουκέτο από πολύχρωμα τραγούδια που αποδεικνύουν την δημιουργική περίοδο που διανύει.

——-

Η Φωτεινή Δάρρα επιστρέφει στην Αθήνα ολοκληρώνοντας τα ταξίδια αυτού του καλοκαιριού με μια μοναδική συναυλία στις 12 Σεπτεμβρίου, στο Κηποθέατρο Παπάγου. “Νύχτες στο φως” ο τίτλος των καλοκαιρινών συναυλιών της που έχουν στόχο να ρίξουν φως στην γκρίζα καθημερινότητα.

——-

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη μετά από μια επιτυχημένη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα εμφανίζεται για πρώτη φορά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στις 14 Σεπτεμβρίου δίνει μία μεγάλη συναυλία μαζί με μία επταμελή ορχήστρα, επανασυστήνοντας στο κοινό τα πιο γνωστά τραγούδια της, τις μεγάλες επιτυχίες που όλοι αγαπούν, τις πιο δυνατές στιγμές της καριέρας της.

——-

Η Τάνια Τσανακλίδου, μαζί με την παρέα της, συνεχίζει να «βγαίνει» στο δρόμο και καλωσορίζει το κοινό της με ένα προσωπικό μήνυμα και μια αξέχαστη συναυλία την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ηλιούπολης.

——-

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά ντουέτα του φετινού Καλοκαιριού, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Vassilikos ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Βεάκειο του Πειραιά την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου σε ένα πρόγραμμα με μελωδίες του Lennon, του Χατζιδάκι του Αττίκ, του Σπανού, του Λοΐζου και άλλων πολλών.

——-

Δύο από τις καλύτερες ερμηνεύτριες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής συναντιούνται για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι, για μία σειρά συναυλιών! Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου η Γιώτα Νέγκα και η Ρίτα Αντωνοπούλου εμφανίζονται στην πλατεία Αλέκου Παναγούλη στον Άγιο Δημήτριο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Αγίου Δημητρίου.

——-

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μας προσκαλεί στο Κηποθέατρο Παπάγου την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου σε μια αποχαιρετιστήρια βραδιά, σε ένα τελευταίο ζωντανό ρεμίξ, την  ιδιαίτερη μουσική παράσταση που ταξίδεψε ολόκληρο τον χειμώνα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, παρουσιάστηκε στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία στον Ιανό και φιλοξενήθηκε για δύο μυσταγωγικές βραδιές στο ατμοσφαιρικό Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

——-

Μετά τις φετινές επιτυχημένες συναυλίες της στο θέατρο Παλλάς στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μουσικής στη Θεσσαλονίκη, η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα βρεθεί στο το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο καταπράσινο θέατρο Ρεματιάς για ένα μαγικό ταξίδι από την Αθήνα μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

——-

Στα πλαίσια των Πρεσπίων τέλος, θα πραγματοποιήσει μεγάλη συναυλία στις 27 Αυγούστου στον Άγιο Αχίλλειο ο Σταμάτης Κραουνάκης. Μαζί με τέσσερις μουσικούς και κάποια μέλη από την «Σπείρα Σπείρα», ο Σταμάτης Κραουνάκης θα επαναλάβει το πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει στην Αθήνα τον περασμένο χειμώνα.

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here