29/12/2010
www.musiccorner.gr

Είχαμε γράψει πριν από λίγο καιρό για την απονομή χάριτος, έστω και μετά θάνατον, στον Jim Morisson για την υπόθεση περί προσβολής της δημόσιας αιδούς, στην συναυλία που είχαν δώσει οι Doors το 1969 στην Αμερική. Ο Jim Morisson είχε συλληφθεί από τις Αρχές για δημόσια μέθη και επίδειξη των γεννητικών του οργάνων στο κοινό, κατηγορία που ποτέ δεν αποδείχθηκε με ουσιαστικά στοιχεία.

Μετά από 41 χρόνια ο κυβερνήτης της Florida, είχε επανεξετάσει την συγκεκριμένη υπόθεση, μετά και από αίτημα των οπαδών του τραγουδιστή και τελικώς του δόθηκε απονομή χάριτος πράγμα που τελικά δε βρήκε σύμφωνα τα εναπομείναντα μέλη των Doors.

Σαν απάντηση, λοιπόν, της απόφασης του κυβερνήτη τα εναπομείναντα μέλη της μπάντας αλλά και η οικεγένεια του Morisson, εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με το θέμα, δίνοντας τη δική τους απάντηση σχετικά με τη χάρη που δόθηκε.

«Δεν είναι ο Morrison που πρέπει να συγχωρεθεί. Μπορεί να ήταν μια χαοτική συναυλία, αλλά σίγουρα δεν ήταν παράνομη. Ο χώρος ήταν γεμάτος κόσμο αφού είχαν πουληθεί περισσότερα εισιτήρια απ’ όσα έπρεπε και η αστυνομία βρισκόταν εκεί, για να προστατεύσει τα μέλη της μπάντας, όχι για να τους περιορίσει κατά οποιοδήποτε τρόπο. Μετά τη συναυλία οι αστυνομικοί βρέθηκαν μαζί μας στα παρασκήνια, όπου αστειευόμασταν και πίναμε μαζί μπίρες, λίγο προτού αναχωρήσουμε από την πόλη. Δεν αισθανόμαστε ότι ο Jim πρέπει να συγχωρεθεί για κάτι. Αν η Πολιτεία της Florida και η πόλη του Miami θέλουν να  επανορθώσουν για αυτή την σύλληψη-παρωδία του Jim Morrison σαράντα χρόνια μετά το γεγονός, μια απλή συγνώμη από την πλευρά τους θα ήταν περισσότερο πρέπουσα» ανέφερε μεταξύ άλλων η δήλωση από την πλευρά του περιβάλλοντος του εκλιπόντα τραγουδιστή η οποία αποδεικνύεται σκληρή αν μη τι άλλο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here