Μάιος 2011
www.musiccorner.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δισκογραφική Εταιρεία : Lyra

Από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της γενιάς του, ο Δημήτρης Μπάσης μετά την επιτυχία του πλατινένιου -πλέον- “LIVE” του, παρουσιάζει το ολοκαίνουριο άλμπουμ του «Η συννεφιά περνάει με παρέα» που κυκλοφορεί από τη Legend.

Στο νέο του άλμπουμ ο Δημήτρης Μπάσης συνεργάζεται με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που γράφει τη μουσική ενώ τους στίχους υπογράφουν δημιουργοί όπως ο Μάνος Ελευθερίου, η Λίνα Δημοπούλου και ο Ισαάκ Σούσης, αλλά και νεότεροι όπως οι: Γιάννης Μαύρος, Πέγκυ Πολίτη, Κώστας Μπακούρης και Νικόλας Τσιλιβαράκος.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία, αφού είναι η πρώτη φορά που ο Μαχαιρίτσας γράφει για τον Μπάση, όχι μόνο στο γνωστό -και τόσο αγαπημένο- στυλ του ροκ, ηλεκτρικά κομμάτια αλλά και πολλά λαϊκά τραγούδια, ζεϊμπέκικα και χασάπικα. Ο Μπάσης από τη μεριά του, τα ερμηνεύει μοναδικά! Τόσο τα λαϊκά -στα οποία έτσι κι αλλιώς έχει διακριθεί από την αρχή της καριέρας του,  βαδίζοντας στα πρότυπα ερμηνευτών που σφράγισαν με το πέρασμά τους την ιστορία του λαϊκού τραγουδιού- όσο και στα πιο ηλεκτρικά τραγούδια και τις μπαλάντες, χαρίζοντάς μας σπουδαίες ερμηνείες!

Στο άλμπουμ «Η συννεφιά περνάει με παρέα» συμμετέχουν κάνοντας δεύτερες φωνές η Γλυκερία, η Γιώτα Νέγκα και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ενώ ο Γιάννης Κότσιρας έγραψε το τραγούδι «Πόσο κοστίζει μια ζωή» που ο Δημήτρης Μπάσης ερμηνεύει ντουέτο με τον Δημήτρη Μητροπάνο, «φίλο από παλιά και πάντα γενναιόδωρο μαζί μου» όπως σημειώνει ο ίδιος.

Η ενορχήστρωση και ο προγραμματισμός είναι του Βαγγέλη Μαχαίρα ενώ την επιμέλεια παραγωγής υπογράφει ο Γιώργος Μακράκης.

Ο Μπάσης σημειώνει: «Με όνειρα, λόγια και μουσικές κρυστάλλινες και όχι γυάλινες το CD που έχετε στα χέρια σας επιχειρεί να δώσει καθαρό στίγμα σε μια εποχή που οι αξίες έχουν αμβλυνθεί, οι ιδεολογίες δεν εμπνέουν και τα αδιέξοδα πληθαίνουν. Τα τραγούδια αυτής της δουλειάς είναι οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί της παρέας μας, θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις μας, να σας κάνουν κοινωνούς των αναζητήσεων και συναισθημάτων μας, και να ταξιδέψουμε μαζί, γιατί η συννεφιά θέλει παρέα».

«Η συννεφιά περνάει με παρέα». Είναι πραγματικά υπέροχη η παρέα που έφτιαξε και μας προσφέρει αυτό το άλμπουμ, ένα άλμπουμ που έχει τη δύναμη με τα τραγούδια του να διώξει κάθε συννεφιά και δυσάρεστη σκέψη αλλά και να μείνει  κλασικό και διαχρονικό! Απολαύστε το!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here