12/5/2014
Γράφει ο Φίλιππος Λαμπρινός
Φωτογράφηση: Αφροδίτη Ζαγγανά
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Είναι απ’ τις περιπτώσεις που δεν ξέρεις ποιες λέξεις να χρησιμοποιήσεις για να περιγράψεις αυτό που είδες και αυτό που έζησες! Είναι απ’ τις περιπτώσεις που δεν ξέρεις αν υπάρχουν καν λέξεις που να μπορούν να εκφράσουν αυτό που θες να πεις! Αδιαμφισβήτητα όμως, η συναυλια των Gogol Bordello στο εξαιρετικό Stage Volume 1 είναι μια εμπειρία που δύσκολα θα ξεχάσουν όσοι είχαν την ευκαιρία να τη ζήσουν το βράδυ της Πέμπτης!

gogol Bordello_2014_05_055

Ξέρετε το να ζήσεις μια συναυλία των Gogol Bordello από κοντά είναι ευχή και κατάρα ταυτόχρονα! Ευχή, γιατί πραγματικά το ευχαριστιέσαι με την ψυχή σου και παρακαλάς να μην τελειώσει ποτέ! Κατάρα, γιατί ανεβάζουν τόσο ψηλά τον πήχη που όλα τα live που έχεις βρεθεί ή θα βρεθείς μοιάζουν τόσο μέτρια μπροστά του!

gogol Bordello_2014_05_031

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ’ την αρχή. Τον χορό της συναυλίας άνοιξε ή καλυτερα άρχισε η DJ Spery με ένα συμπαθητικό Balkan Mix. Η DJ Spery κατάφερε να μας βάλει στο κλίμα της βραδιάς και να μας δώσει μια ελάχιστη γεύση απο αυτό που θα ακολουθούσε, πραγματοποιώντας έτσι έναν αξιόλογο πρόλογο.

DJ Spery_2014_05_Live

Μα τι θα ήταν όμως ο πρόλογος χωρίς το κυρίως θέμα! Οι αληθινοί πρωταγωνιστές της βραδιάς ανέβηκαν στη σκηνή λίγο μετά τις 22.00 και για τις δύο ώρες που παρέμειναν σε αυτή δε σταμάτησαν να τα σπάνε! Τι κι αν είχαν συναυλία το προηγούμενο βράδυ στη Θεσσαλονίκη, σου έδιναν την εντύπωση ότι είναι ανεξάντλητοι και πως θα μπορούσαν να συνεχίσουν για ώρες! Οκτώ άνθρωποι πάνω στη σκηνή, οκτώ τόσο διαφορετικοί άνθρωποι από διαφορετικές χώρες, συμπληρώνουν τόσο αρμονικά ο ένας τον άλλο που είσαι σίγουρος ότι είναι γεννημένοι γι’ αυτό!

gogol Bordello_2014_05_008

Αυτό που μου έκανε πραγματικά εντύπωση είναι ότι ξεκίνησαν εκρηκτικά τη συναυλία τους με το “We Rise Again” και συνέχισαν με αμείωτο ρυθμό! Δεν υπήρξε ούτε στιγμή να σκεφτείς κάτι άλλο! Δεν σου επέτρεπαν να πάρεις τα μάτια σου απ’τη σκηνή κι αυτή ακριβώς είναι η μαγεία της ατμόσφαιρας που δημιουργούν! Ανάμεσα σε όλα, ακούστηκαν όλα τα αγαπημένα τραγούδια τους και αφού επέστρεψαν στη σκηνή μετά από ένα encore που ακούστηκε σε όλο το κέντρο της Αθήνας ολοκλήρωσαν την ονειρεμένη αυτή βραδιά με το “Alcohol”!

gogol Bordello_2014_05_035

Αυτό που δημιουργούν οι Gogol Bordello πάνω στη σκηνή δεν είναι απλά μουσική, είναι κάτι ξεχωριστό, είναι ένα γλέντι! Ενα γλέντι στο οποίο όλοι πήραν μέρος απ’ το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο! Ενα γλέντι στο οποίο κανείς δε σταμάτησε να χορεύει! Ακόμα και οι άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού παρασύρθηκαν στους Gypsy Punk ρυθμους! Γι’ αυτό φαντάζομαι τους έχει γίνει συνήθεια να έρχονται στην Ελλάδα. Γιατί μας ταιριάζουν, γιατί δύσκολα θα βρουν αλλού κοινό τόσο εκδηλωτικό, τόσο πεινασμένο που ακόμα και σε καθημερινή θα κατακλύσει τον χώρο και θα το γιορτάσει με την ψυχή του!

Gogol Bordello_2014_05_061

Ιδιαίτερη μνεία βέβαια αξίζει στον Eugene Hütz! Δε θέλω να είμαι άδικος με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας αλλά αυτός που κάνει τη μεγάλη διαφορά ειναι ο Ουκρανός τραγουδιστής τους. Με τη χαρακτηριστική ουκρανοαμερικανική προφορά του και συνοδευόμενος πάντα απο κόκκινο κρασί, με το οποίο φρόντισε να μας λούσει, έβαλε στοίχημα να μας ξεθεώσει! Και τα κατάφερε! Πραγματικά δε χορταίνεις να τον βλεπεις στη σκηνή, να τρέχει, να πηδάει, άλλες φορές να παίζει με την κιθάρα του και άλλες στιγμές να νομίζεις οτι θα τη σπάσει! Το χαίρεται αυτό που κάνει και μεταδίδει όλη την τρέλα του στο κοινό!

gogol Bordello_2014_05_010

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς ανήκει και ο χώρος του Stage Volume 1! Πρόκειται για έναν εξαιρετικό συναυλιακό χώρο και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που το οργάνωσαν!

Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα, αλλά προτιμώ να αφήσω τις εικόνες να μιλήσουν! Αν οι Gogol Bordello μας δώσουν τη χαρά να έρθουν ξανά στην Ελλάδα, κάτι που εύχομαι, μην το σκεφτείτε καθόλου! Και μην ξεχνάτε οτι αυτή είναι μόλις η αρχή ενός πολύ καυτού συναυλιακού καλοκαιριού!

gogol Bordello_2014_05_065

Αποκλειστικές φωτογραφίες του Music Corner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here