13/11/2012
Γράφει η Μάριελ Μπόμπα
Φωτογράφηση: Μελίνα Δοσίου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Ένα μεγάλο γλέντι έζησαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο live του Κωστή Μαραβέγια στο Passport το βράδυ της Παρασκευής. Φτάνοντας στην περιοχή, αρκετά νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της συναυλίας, το -πράγματι- ιδιαίτερο, «παρεΐστικο»κλίμα του Πειραιά μας προϊδέασε για αυτό που θα ακολουθούσε. Χαρούμενα πρόσωπα, γεμάτα ενθουσιασμό και ανυπομονησία κατέκλυσαν κυριολεκτικά και τους δύο ορόφους του μαγαζιού και σαν μια μεγάλη ενιαία παρέα, έδωσαν μια ευχάριστη «ένταση» στην αναμονή.

Τελικά η ώρα που όλοι περίμεναν έφτασε. “Diktator des Marktes” το τραγούδι που άνοιξε το πρόγραμμα, ενώ το κοινό ετοιμοπόλεμο μπήκε από την αρχή στο παιχνίδι. Ακολούθησαν φυσικά γνωστές επιτυχίες του καλλιτέχνη, παλιές και νεότερες, τις οποίες έχουμε αναπόφευκτα συνδέσει με το όνομά του και έχουν καθιερώσει το ιδιαίτερο στυλ του. Ανάμεσά τους το «Που να βρω μια να σου μοιάζει», “Welcome to Greece” , «Δε ζητάω πολλά», «Το καλοκαίρι έφυγε», «Άσε με να μπω», «Τσαλαπατώ» και «Λόλα».

Τί ήταν όμως αυτό που έκανε το συγκεκριμένο live τόσο ιδιαίτερο; Οι «ρεμπετοτυμπανοκρουσίες», όπως θα έλεγε και ο ίδιος, ο καλλιτέχνης! Οι υποψίες ότι θα ακούγαμε κάτι τόσο διαφορετικό από αυτά που μας έχει συνηθίσει ως τώρα, άρχισαν μάλλον από την αρχή της συναυλίας, αφού το ακορντεόν που τον συνοδεύει συνήθως έλειπε. Το πρόγραμμα ήταν εμπλουτισμένο με γνωστά τραγούδια «της παρέας», όπως «Χατζηκυριάκειο», «Άρχισαν τα όργανα», «Μια ζωή την έχουμε», «Όταν συμβεί στα πέριξ», «Μικρός αρραβωνιάστηκα», «Μην κλαις» … Τραγούδια που, όπως είπε και ο ίδιος αγαπά πολύ και τον κάνουν να αισθάνεται πως «τραγουδά με φίλους σε κάποιο μικρό ταβερνάκι». Εξαιρετικοί μουσικοί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, με τον Αλκαίο Σουγιούλ να κλέβει την παράσταση στο μπουζούκι, αλλά και στη φωνή, τον Οτόμο Αγγλούπα στον μπαγλαμά, τον Άγγελο Αγγελίδη στην κιθάρα, τον Μιχάλη Καλκάνη στο κοντραμπάσο, τον Κρίτων Μπελόνια στα τύμπανα και τα κρουστά και τη μελωδική Μαρία Βασιλοπούλου στα φωνητικά.

Αν και το κοινό αποτελούνταν κυρίως από πολύ νεαρές ηλικίες, το συγκεκριμένο ρεπερτόριο τους ήταν όχι μόνο γνωστό, αλλά όπως αποδείχτηκε και πολύ αγαπητό. Πράγματι μόνο ως ένα μεγάλο γλέντι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η βραδιά. Ο κόσμος έδειξε στο έπακρο πόσο ανάγκη έχει να βγει, να ξεχαστεί και να περάσει καλά… Να γλεντήσει με αυτόν τον μοναδικό, “ελληνικό” τρόπο. Αρκετά δύσκολη, κρίνοντας την από την επικαιρότητα η εβδομάδα που πέρασε, από την οποία όμως κατάφεραν σίγουρα να αποφορτιστούν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Passport!

Για το τέλος ο καλλιτέχνης άφησε το «Δίχτυ» και το «Όσοι έχουνε πολλά λεφτά», ένα «τραγούδι- πολιτικό μήνυμα» όπως είπε ο ίδιος, ενώ οι περισσότεροι έφυγαν με τη γλυκιά πικρία, ότι η βραδιά έφτασε στο τέλος της. Ένας διαφορετικός Κωστής Μαραβέγιας, τον οποίο θα χαιρόμασταν πολύ να ξαναβλέπαμε!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here