17/5/2011
www.musiccorner.gr

Σε κρητικό γλέντι εξελίχθηκε η εκδήλωση προς τιμήν του Βασίλη Σκουλά προ ημερών στο café του βιβλιοπωλείου Ιανός με αφορμή την απονομή για τις χρυσές πωλήσεις των δύο δίσκων του: «Άσπρο μαντήλι ανέμιζε» σε μουσική του αείμνηστου Μάριου Τόκα και στίχους Κώστα Φασουλά και «Στο ξέσπασμα του φεγγαριού» με τη συμμετοχή των Γεράσιμου Ανδρεάτου, Γιώτας Νέγκα, Παντελή Θαλασσινού και Μιλτιάδη Πασχαλίδη.

Η διευθύντρια της Legend Μαρία Θηβαίου, προλόγισε, λέγοντας πόσο σημαντικό είναι σε τόσο δύσκολες εποχές, να υπάρχουν δουλειές σαν αυτές, που να αγαπιούνται από τον κόσμο και να φτάνουν με την αξία τους τέτοιες πωλήσεις, δουλειές που έχουν ως βασικά συστατικά το μεράκι, την αγάπη, την έμπνευση και τη δημιουργία.

Ο Βασίλης Σκουλάς με τη Μαρία Θηβαίου, διευθύντρια της Legend

Κατόπιν έγιναν οι απονομές. Πρώτα στο τιμώμενο πρόσωπο, τον Βασίλη Σκουλά, ο οποίος ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους δημιουργούς, τους  τραγουδιστές, τους μουσικούς και τους συνεργάτες του για το όμορφο αποτέλεσμα που βγήκε μέσα από μια καλή παρέα, γιατί όπως είπε, «καλή παρέα κάνουμε». Όσο για τον Μάριο Τόκα είπε πως όλη η διαδικασία της ηχογράφησης ήταν μία από τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες της ζωής του και ότι ο Μάριος Τόκας έφυγε νωρίς αλλά άφησε ένα τεράστιο και υπέροχο έργο.

Παντελής Θαλασσινός - Πάρης Περυσινάκης - Γιώτα Νέγκα - Γεράσιμος Ανδρεάτος - Βασίλης Σκουλάς - Κώστας Φασουλάς - Αμαλία Τόκα

Στη συνέχεια στον ενορχηστρωτή και των δύο άλμπουμ, τον Πάρη Περισυνάκη, που δήλωσε πολύ περήφανος που είναι με τον Βασίλη Σκουλά σχεδόν είκοσι χρόνια τώρα και έχουν γυρίσει παίζοντας μαζί όλη την Κρήτη, την Ελλάδα και την Ευρώπη.  Στην Γιώτα Νέγκα που είπε ότι η ηχογράφηση στο στούντιο ήταν γι’ αυτή μία γιορτή και ότι ο Βασίλης Σκουλάς είναι για την ίδια πατρική φιγούρα γιατί την έχει τιμήσει με την αγάπη του, τη φιλία του, τη φιλοξενία του και της έμαθε και το πρώτο της ριζίτικο. Στον Παντελή Θαλασσινό που είπε ότι το παίρνει σαν επιβράβευση της φιλίας τους και ότι ο Σκουλάς είναι ένα πολύ μεγάλο όνομα που δεν έχει ανάγκη χρυσούς και πλατινένιους και θα μείνει στην ιστορία. Στον Γεράσιμο Ανδρεάτο που ευχήθηκε οι δουλειές του Σκουλά να έχουν πάντα την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου. Τον  ευχαρίστησε για την τιμή που του έκανε με τη συνεργασία και είπε ότι του χρωστάει πάρα πολλά κυρίως γιατί τον γνώρισε στον κόσμο της Κρήτης και οι Κρητικοί τον θεωρούν πια δικό τους άνθρωπο. Στον Κώστα Φασουλά που δήλωσε πολύ συγκινημένος και είπε για τον αείμνηστο Μάριο Τόκα ότι ήταν ένας άνθρωπος που ευεργέτησε την ψυχή του και ότι σε ένα τόσο δύσκολο χώρο όπως η δισκογραφία, ο Τόκας μίλαγε πάντα με ήθος και περηφάνια. Αναφέρθηκε και στο ότι όταν έγραφαν το Άσπρο μαντήλι ανέμιζε, ο Τόκας του ζήτησε επανειλημμένα να γράψει «τραγούδια της φυγής». Όσο για τον Σκουλά είπε ότι μεγάλωσε με αυτόν και ήταν από τα παιδιά που τον ακολουθούσαν στις συναυλίες και του έδιναν το τσιγάρο να τον ξεκουράσουν…

Νίκος Ζούδιαρης - Βασίλης Σκουλάς - Παντελής Θαλασσινός - Κώστας Φασουλάς - Αμαλία Τόκα

Τέλος, τον δίσκο για τον Μάριο Τόκα παρέλαβε η γυναίκα του κα Αμαλία Τόκα, που είπε ότι «ήταν ο τελευταίος δίσκος του Μάριου που κυκλοφόρησε, μία κατάθεση ψυχής. Αρρώστησε ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του άλμπουμ και έφυγε πριν προλάβει να τον χαρεί. Και σε αυτόν το δίσκο λειτούργησε με αγάπη και μεράκι και ήθελε αυτό που φτάνει στα αυτιά του ακροατή να είναι αυτό που είχε στην ψυχή του».

Ο Βασίλης Σκουλάς με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο...

Στη συνέχεια ο Βασίλης Σκουλάς με τους μουσικούς του και τη Γιώτα Νέγκα, τον Παντελή Θαλασσινό και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο ερμήνευσαν κομμάτια των δύο άλμπουμ αλλά και πολλά κρητικά, ξεσηκώνοντας όλους τους παρευρισκομένους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here