15/5/2013
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Το 1/3 από την Eurovision έλαβε τέλος… Ο 1ος ημιτελικός πραγματοποιήθηκε και τα αποτελέσματα έκρυβαν στο τέλος πολλές εκπλήξεις!

Αρχικά έπεσαν τα εισαγωγικά video, στα οποία έδειξαν παρακαλώ και τη Μύκονο! Μετά πολλά παιδάκια, τραγούδησαν το Euphoria και στη νοηματική και από τη γέφυρα ξεπρόβαλε η Loreen με ένα κατακόκκινο φόρεμα και κάπως …αναμαλλιασμένη! Η παρουσιάστρια Petra Mede –μία από τις πιο διάσημες κωμικές ηθοποιούς και παρουσιάστριες της Σουηδίας που όμως θα μου επιτρέψετε να πω ότι ήταν πολύ ανιαρή και σχετικά μου πέρασε αδιάφορη- με συνοπτικές διαδικασίες μας εισήγαγε στον διαγωνιστικό μέρος.

Πρώτη η Αυστρία, με την Natalia Kelly, με μία αρκετά καλή φωνή και παρουσία, που όμως δε τα κατάφερε να περάσει. Ίσως επειδή εμφανίστηκε πρώτη, γιατί άλλη εξήγηση δεν έχω. Τη σκυτάλη πήρε η Εσθονία, με το λευκό φόρεμα της κοπελιάς να ανεμίζει και εγώ να κοιτάω το ρολόι για το πότε θα τελειώσει, γιατί ήταν απλά βαρετή! Μάλλον οι επιτροπές δεν είχαν την ίδια άποψη γιατί η madame πέρασε στο τελικό!

eurovision_austria_2013_05_01
Natalia Kelly – Αυστρία

Τρίτη στη σειρά, η Σλοβενία, που μας ταρακούνησε λιγάκι με το ποπ κομμάτι της. Φωνητικά ήταν μέτρια, οι μάσκες των χορευτών λίγο παράξενες και γενικά δεν ήταν όπως την περίμενα (εκτός Σαββάτου και αυτή!). Μετά η Κροατία, όπου οι ερμηνευτές ήταν ντυμένοι σαν …τις μάγισσες του Σάλεμ. Πλήττω! Αυτό το ρήμα τριγυρνούσε 3 λεπτά μέσα στο μυαλό μου. Και στο κοινό, και στις επιτροπές αφού έμεινε εκτός!

eurovision_croatia_2013_05_01
Klapa s Mora – Κροατία

Σειρά για το μεγάλο φαβορί για φέτος, τη Δανία, με την Emmelie De Forest, να έχει ένα μόνιμο μειδίαμα σιγουριάς ότι τα σαρώνει όλα. Αρκετά καλή, τέλειο φόντο από πίσω, φωνητικά δεν ξετρελάθηκα αλλά καταχειροκροτήθηκε! Δικαίως ίσως… Έτερο μεγάλο φαβορί η Ρωσία, με τη καλύτερη φωνή της βραδιάς και το φόρεμα που ένιωσα να την …πνίγει καθώς τραγουδούσε. Ήρεμη σκηνική παρουσία χωρίς ιδιαίτερες ακρότητες. Βομβαρδισμός από τα φαβορί γιατί μετά εμφανίστηκε η Ουκρανία, όπου την αοιδό, την έφερε στη σκηνή ένας …κιτς γίγαντας! Την έβαλε πάνω σε ένα βράχο και ούτε που σάλεψε η δόλια! Και τις 3 χώρες θα τις δούμε στο τελικό του Σαββάτου φυσικά!

eurovision_denmark_2013_05_01
Emmelie De Forest – Δανία

Στην 8η θέση, το μεγάλο όνομα του ημιτελικού, η Anouk, που με το πολύ βαρετό από ένα σημείο και μετά τραγούδι της, κατάφερε να βάλει την Ολλανδία στο τελικό μετά από 8 χρόνια. Φοβερό το άσχετο πλάνο, στην …χυμώδη – ζουμερή κύρια στα φωνητικά! Ακολούθησε το Μαυροβούνιο, που με τις στολές από τη …ΝΑΣΑ, δεν κατάφερε ούτε και φέτος να μπει στον τελικό, αν και το κομμάτι δεν ήταν κακό!

eurovision_montenegro_2013_05_01
Who See – Μαυροβούνιο

Δέκατη θέση η Λιθουανία. Πραγματικά δεν την είδα καν! Δε με ενδιέφερε να την παρακολουθήσω. Και όμως το ίδιο θα κάνω και το Σαββάτο. Ναι καλά μαντέψατε, πέρασε! Jesus! Μέτα πήρα μια ανάσα και θυμήθηκα τι είναι η Eurovision! Είναι η Λευκορωσία, με την Αliona, με ένα ποπ κομμάτι, με το μπαλέτο του, με το χορευτικό του, με τις φωτιές του, με το κέφι του και με όλα του! Φυσικά και πέρασε, όπως πέρασε και η Μολδαβία , η οποία ήταν κατά την ταπεινή μου άποψη η πιο επιβλητική παρουσία φέτος από σκηνικής απόψεως. Εξαιρετικά εκτελεσμένο το τέχνασμα με το ρούχο της, εξαιρετικά και τα φωνητικά!

eurovision_belarus_2013_05_01
Αliona – Λευκορωσία

13η εμφανίστηκε η βασίλισσα του διαγωνισμού η Ιρλανδία, που σε τίποτα δε θύμιζε το τραγούδι κάτι από την αίγλη των παλιών σπουδαίων συμμετοχών της χώρας. Σχετικά γλυκανάλατο το άσμα, αλλά το εισιτήριο του το πήρε μια φορά, αφήνοντας άδικα εκτός της Κύπρο και την Δέσποινα Ολυμπίου. Εντυπωσιακά καλή στο τραγούδι και θα δανειστώ την φράση του Γιώργου Καπουτζίδη, η πιο κλασσάτη εμφάνιση της βραδιάς. Άδικο και κρίμα…

eurovision_malmo_cyprus_olympiou_prova_2013_05_02
Δέσποινα Ολυμπίου – Κύπρος

Λίγο πριν το φινάλε, το Βέλγιο, που ο ερμηνευτής στην αρχή μας κοιτούσε κάπως παράξενα, σαν να λέει τι κάνω εγώ εδώ τώρα! Και εμείς αυτό αναρωτιόμασταν και αναρωτιόμασταν περισσότερο πώς πέρασε στο τελικό του Σαββάτου!!! Οι χορεύτριες του φαίνονταν σαν να …είχαν κάποιο πρόβλημα στη μέση, γι’ αυτό χόρευαν …έτσι όπως χόρευαν τέλος πάντων! Φινάλε με την Σερβία και τα 3 κορίτσια που …δεν κοίταξαν τον εαυτό τους σε έναν καθρέφτη πριν βγουν στην σκηνή! Χαρούμενο κομμάτι, το ήθελαν τα στοιχήματα στο τελικό αλλά το έφαγε στην στροφή η Λιθουανία!

eurovision_serbia_2013_05_01
Moje 3 – Σερβία

Και κάπως έτσι έκλεισε το διαγωνιστικό μέρος και άρχισε η ψηφοφορία… Αφού είδαμε τα recap και τους εκπροσώπους την Ιταλίας, της Σουηδίας και της Αγγλίας (ναι ανάμεσα του ήταν και η θεά, Bonnie Tyler) και αφού παραδεχτούμε ότι τα εφέ με τις πεταλούδες που παίρνουν τα χρώματα κάθε χώρας ήταν απίθανα, μάθαμε την δεκάδα του τελικού που ήταν συνοπτικά η εξής:

ΜΟΛΔΑΒΙΑ
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
ΙΡΛΑΝΔΙΑ
ΕΣΘΟΝΙΑ
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
ΔΑΝΙΑ
ΡΩΣΙΑ
ΒΕΛΓΙΟ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ

eurovision_semifinal_a_green_room_olympiou_2013_05_14_01
Αγωνία για τη Δέσποινα Ολυμπίου και το team της Κύπρου, στο Green Room…

eurovision_cyprus_2013_05_01

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας, την Πέμπτη και με όλη μας την αγωνία, να δούμε πως θα τα πάει η Ελληνική συμμετοχή, γιατί αυτός ο ημιτελικός είναι γεγονός πως έκρυβε πολλά απρόβλεπτα στην δεκάδα του!
Σας φιλώ και τα λέμε λίαν συντόμως!

eurovision_semifinal_a_all_2013_05_14_01
Οι νικητές του α’ ημιτελικού, στη σκηνή…

 

—————-

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here