3/5/2011
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Αίθουσα ΘΕΑΤΡΟ
ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ
DUENDE
Σάββατο 14 Μαΐου

«Σε όλη την Ανδαλουσία… όλοι μιλούν συνεχώς για duende
και το αναγνωρίζουν με αλάνθαστο ένστικτο μόλις εμφανιστεί».
(Federico Garcia Lorca)

Το Duende, έννοια συνυφασμένη με την κουλτούρα της Ανδαλουσίας αλλά δύσκολο να ερμηνευτεί με ακρίβεια, είναι η πηγή έμπνευσης της νέας δισκογραφικής πρότασης αλλά και της μουσικής παράστασης που παρουσιάζουν η Ελένη Πέτα σε συνεργασία με τον κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το Σάββατο 14 Μαΐου.

Το Duende έχει να κάνει με το συναίσθημα, το πάθος, την ανείπωτη συγκίνηση που μπορεί να προξενήσει μία καλλιτεχνική έκφραση στο χορό, τη μουσική, το τραγούδι.

Συγκίνηση και ατμόσφαιρα μυσταγωγίας προκαλούν μέσα από το Duende η Ελένη Πέτα και ο Παναγιώτης Μάργαρης, επιλέγοντας να ερμηνεύσουν μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Τραγούδια των Madredeus, Joan Baez, Astor Piazzolla, The Police, Amalia Rodrigues, The Kinks, Ishtar, Christophe συναντούν διαχρονικά κομμάτια της Ελληνικής τραγουδοποιίας, από την προσωπική δισκογραφία της Ελένης αλλά και Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Θάνο Μικρούτσικο.

Γνώριμες μελωδίες σε καινούριο περιβάλλον δένουν αρμονικά μεταξύ τους και δημιουργούν ένα μοναδικό, γεμάτο εκπλήξεις μουσικό τοπίο. Ενώνονται και ταξιδεύουν σε προορισμούς γοητευτικούς, γεμάτους πολυποίκιλα φωνητικά και κιθαριστικά ηχοχρώματα με ενορχηστρωτική διάθεση τόσο σκοτεινή, όσο και φλογερή, τόσο Μεσογειακή όσο και δυτική.

Η Ελένη Πέτα και ο Παναγιώτης Μάργαρης προτείνουν ένα ταξίδι στις μουσικές του κόσμου, με αίσθηση Duende στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάνης το Σάββατο 14 Μαίου στις 21.00. Απολαύστε τους!

Ηχοληψία: Βασίλης Μάρκου
Παραγωγή: Backstage Productions
Επιμέλεια – Συντονισμός: Πάνος Μπάρλος

Εισιτήρια:

  • 15€ Κανονικό
  • 10€: Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων & Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού & Σπουδαστές Ωδείων & ΑμΕΑ

Προπώληση:

  • Ταμεία Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος) 210 3418579 /// Δευ-Παρ 11:00 – 14:00, www.mcf.gr
  • Αγορά με πιστωτική κάρτα: Τηλεφωνικά στο 210 3418579 /// Δευ-Παρ 11:00 – 14:00
  • Στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Kαταστήματα Public

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here