6/12/2010
www.musiccorner.gr
Γράφει η Αριάδνη Κυπριάδη

Είναι επίσημο. Μετά από 13 χρόνια σιωπής, η Ιταλία θα συμμετάσχει στο επόμενο διαγωνισμό της Eurovision! Η RAI κατέθεσε τη σχετική αίτηση την προηγούμενη Παρασκευή, ημέρα λήξης της προθεσμίας για την υποβολή των συμμετοχών.

Η απόφαση αυτή θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους φαν του διαγωνισμού, καθώς αποτελούσε διακαή πόθο όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει μάλιστα η πιθανότητα η χώρα να συμμετάσχει στο γκρουπ των ισχυρών χωρών, μαζί με τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ισπανία και τη Γαλλία και οι Big  Four να γίνουν Big Five!

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι ο νικητής του Ιταλικού X-Factor θα λάμβανε και το χρίσμα για το διαγωνισμό. Δεν έχει γίνει όμως ακόμα γνωστό αν η μεγάλη νικήτρια Nathalie Giannitrapani θα εκπροσωπήσει τελικά τη γείτονα χώρα στον ευρωπαϊκό θεσμό.

Η Ιταλία αποχώρησε μετά το διαγωνισμό του 1997, όπου και είχε στείλει το ντουέτο των Jalisse και το “Fiumi di Parole”. Η πιο γνωστή όμως συμμετοχή της είναι το “Nel Blu Dipinto di Blu” του Domenico Modugno, ευρύτερα γνωστό ως “Volare”, το οποίο όμως είχε αρκεστεί στην τρίτη θέση στο διαγωνισμό του 1958!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here